- Lektieside

Lektieseddel -Lektier skrives til den dag de er givet for til.
 

Uge 14

 BEMÆRK UGE NUMMER!

Mandag

Dansk(LL)(skrevet 20.3): I arbejder videre med forløbet om Ole Lund Kirkegaard. Når I kommer til Kap.2 og skal vælge en opgave, må i vælge quiz eller en magisk historie. Kap.3 handler om Gummi Tarzan. Den film så vi i emneugen, så det skulle gerne hjælpe jer.

I må gerne ringe og spørge mig, hvis I har brug for det. Tlf:51504231

MUSIK (MS): kl. 11 idag, d 30/3, skal i se denne 20 min Live koncert tryk HER for link til det

Kontakt(LL)Skrevet30.3: I løbet af de næste par dage ringer Karoline eller Lone ud og taler med hver elev om, hvordan det går. Det er snart Påske og vi vil gerne følge op på elevernes arbejde inden da.Vi vil ringe i løbet af dagen(8.30-13.30). Hvis det passer dårligt med dette tidspunkt, må I gerne give besked. Så kan vi ringe senere efter aftale. Vi glæder os til at tale med jer allesammen:)

Engelsk: I skal ind på grammatip.com og logge ind med jeres uni-login. Så er der givet tre opgaver for i engelsk. 5.klasse i har lidt flere end 4.klasse.

Derudover skal I i jeres let's do it/Pirana lave to sider, hvor i er kommet til. God arbejdslyst :) 

Tirsdag
  Matematik: Vi går igang med at arbejde med ligninger og hemmelige tal i både 4. og 5. klasse. Der skal arbejdes med kap. 1  i "Ligninger og regneudtryk" på Alinea. Forløbet findes her
4. klasse skal lave opgaverne: "Ligevægt i uroen" og "Tænk på et tal"
5. klasse skal lave opgaverne: Ligevægt i uroen", "Gæt tallene" og "Tænk på et tal"
 
Engelsk: (LS,MS)I skal igen ind på grammatip.com og lave de opgaver, som jeg har lagt op til jer. 
Derudover skal I øve jer på "To be" i nutid og 5.klasse skal også i datid. Og så skal i lave to sider i jeres opgavebog. God arbejdslyst :) 
 
Tysk. (LS) 5.kl.
 I skal igen ind på Alinea "Die Woche und das Jahr" og lave kap.2., undtagen opgaverne, som i kun kan lave sammen med mig og jeres gruppe. God arbejdslyst :) 

Onsdag

N/T (KS, LL): Kap. 2 i "Dyr og planter i verden", som findes her.
 
Matematik (KS): Starten af kap. 2 i "Ligninger og regneudtryk", som finde her. Der skal laves til og med "Prøv med centicubes".
Der kommer video med forklaring på Facebook onsdag morgen. Ring eller skriv, hvis nogen af børnene skal have den tilsendt på mail/SMS. Film med foklaring 
 
Frivillig ekstramatematik (KS): SuperTræneren --> Ligninger
 
Dagens sofaskole ser ret sjov ud! Den handler om aprilsnarre og løgnhistorier. I kan se med her, hvis I har lyst. Det er HELT frivilligt.

Torsdag

 Dansk(LL)Skrevet25.3:I arbejder videre med forløbet om Ole Lund Kirkegaard. Det er vigtigt I skriver dagbog. I skal være færdige med det i dag d.2.4
(LL)Skrevet d.1.4. Hvis man er blevet færdig med forløbet, må man gerne gå til danskopgaven på CampStavning, som jeg har givet jer til i morgen. Herefter må I lave alle de staveøvelser, I har tid og lyst til.
Både i dag og i morgen. I finder forsiden Her
Husk som altid sms eller ring, hvis I har spørgsmål. Tlf. 51504231
 
I idræt skal i alle øve på "Macarena" og svingserien. I næste uge lægger jeg noget op, som i skal øve på. Jeres forældre må ikke se det. Det er jo en overraskelse ;) 
Derudover skal i se denne video og gøre det samme:
 
  https://youtu.be/l93exapEHhM
(kopier linket og sæt ind i et nyt vindue)
 
 
God træning og snart god påskeferie :) 
 
 

Fredag

 Dansk:(LL)Skrevet 27.3)I dag skal I lave grammatik og øve på stavning. Det er på CampStavning - Alinea. I finder det Her
Når I er færdige med det, skal I finde en bog af Astrid Lindgreen. I må finde den på hylden derhjemme, e-reolen og dem der har adgang til Nota, kan finde her. Husk, hvis man har læsevanskeligheder, må man finde en lyttebog. I skal sende en sms til mig, med titel. Gerne et billede. Så starter I med at læse. Husk som altid på, I må ringe eller sende sms, hvis I har brug for hjælp. Tlf:51504231
 
Kristendomskundskab: 
I skal se disse fem små klip om helligdagene i påsken. Der skal tegnes en tegning, der beskriver hver dag - I kan måske lave det som en lille tegneserie. Billeder/tegneserie skal sendes til mig på tlf. 22 33 80 53 eller mail karo.sang@hotmail.com.

Uge 13

 

Mandag
Dansk: I dag skal I lave grammatik. I går ind på portalen Grammatip. Grammatip.com. 
Her har jeg lagt 4 opgaver til både 4. og 5. kl. I skal som altid bruge uni-login for at komme ind. Opgaverne er klar til jer fra søndag og de skal være lavet senest tirsdag morgen. Igen er jeg klar ved telefonen, hvis I får problemer. Tlf. 51504231
 
Engelsk:
Godmorgen og velkommen til 2.uge på "fjernstudie".
I dag skal i arbejde videre på Alinea engelske - Dogs in school. I skal nu lave kap.2. 
I skal ikke lave "Listen for errors" eller"Make sentences".
Når der står gruppearbejde skriver i selv. 
Husk at jeg skal se jeres lektier, når vi alle ses igen.
Har i spørgsmål, så skriv eller ring på 42372610.
Lektien er for til i morgen, tirsdag den 24/3.
God arbejdslyst :) 

Tirsdag

 Matematik: 
Vi skal i Sofaskole i matematik. Det betyder, at undervisningen går live på Youtube kl. 9, hvor alle skal sidde klar. Mellem 9 og 13 (inkl. lange pauser og udendørsleg) skal der arbejdes med opgaver, og kl. 13 er der live opsamling på youtube. Find materialet her efter kl. 8 tirsdag morgen. 
 
TYSK 5.KL.:
Hej 5.klasse. Det er lidt mærkeligt, men vi prøver at arbejde på grammatip i dag (log in på grammatip) og Alinea tysk - skriv 5.klasse og så finder i emnet " Die Woche und das Jahr". I skal lave kap.1. Jeg kan se om i har besvaret spørgsmålene derinde. Tryk på play i bunden af digtet, så det kan afspilles. 
Læs digtet højt for dig selv et par gange og derefter for en forælder eller ældre søskende. Vi kan ikke synge sangen i rundkreds, men lyt til den og prøv at lave øvelserne til den.
I skal have disse opgaver færdige til næste tirsdag.
God arbejdslyst :) 
Ring eller skriv på 42372610, hvis i har brug for hjælp :) 

Onsdag

Matematik: 
4. klasse: S. 85 i grundbogen
5. klasse: Vi lukker ned for division i denne omgang og samler op på det, når vi er sammen i skolen igen. Vi springer til næste emne, der handler om æsker. I dag skal I læse/lave s. 74 og 75 og dernæst folde æsken på s. 76 og 77 i grundbogen. Prøv at dekorer den og gør den fin og læg et billede af den på klassens Facebookside, når I er færdige. 
 
N/T: I skal arbejde videre med forløbet "Dyr og planter i verden". I skal lave kap. 1 færdig - I starter ved punktet "Regnskoven". I skal ikke lave træer i skolegården og fremlæggelse om et dyr. Find forløbet her.

Torsdag

 Dansk(LL)(skrevet 20.3): I skal arbejde med forfatter Ole Lund Kirkegaard.
Forløbet findes i Alinea Dansk. 
Søg på Ole Lund Kirkegaard.
I starter med forløbet i dag og arbejder videre i morgen og i næste uge. Der er opgaver, hvor der står, I skal arbejde flere. I besvarer opgaverne selv. 
Hvis I har spørgsmål, ringer eller sms'er I til mig. Tlf. 51504231
 
Idræt:
I dag skal i enten løbe eller cykle en god tur, alene, med hunden, en søskende eller en forældre. Opvarmningen er at svinge lidt med armene ( i kan øve svingserien, 10 høje knæløft, 10 englehop og 10 sprællevende).
God tur :)

Fredag

 Dansk(LL)(Skrevet 20.3) : I arbejder videre på forløbet om Ole Lund Kirkegaard i dag og i næste uge. I skal ikke lave Ole Lund Kirkegaard byen. Hvis I har spørgsmål, ringer eller sms'er I til mig. Tlf.51504231
Når I kommer til kap.2 og skal vælge en opgave vælg quiz eller en magisk historie.

Kristendomskundskab: I skal arbejde videre med forløbet "Myter", der findes her. I skal kun lave de tre første punkter i kap. 3. Få læst fortællingen om "Skabelsen af mennesket" højt og besvar spørgsmålene til den. I skal ikke lave rollelæsning. 

 

Langtidslektie: Læs i 20 min. hver dag.

Øv på "To be" i nutid og datid i engelsk (I am... og I was).

Øv på "sein" i nutid (Ich bin, du bist...)

 

 

 

 

Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk