Klasseside 6.

Onsdag den 24. juni
 
Hej 6. klasse.
Beklager men jeg er nød til at give eleverne fri til middag (1200) i dag, pga møde.
Jeg har glemt at lægge det ud, og det beklager jeg (tænker børnene tager det som glædelig overraskelse).
 
Hilsen
Kristian
Tirsdag d. 16. juni
 
På torsdag holder vi "afslutning" med 6. klasse med et hyggearrangement.
 
Vi mødes hos Nanna V klokken 17, her sætter vi telte op og gør klar så vi kan hoppe på hovedet i seng når tiden er til det.
Jeg bestiller pizza som kommer ved 1830 tiden - og så er planen bare at vi hygger, bader, spiller havespil -(må meget gerne medtages - jeg tager engangshandsker med, hvis der er noget kongespil eller lignende), laver bål, bager snobrød, hører musik. 
 
Fredag er dagen også helliget hygge, Brian har vist lovet morgenmad, så tænk gerne en eller anden form for snack i løbet af dagen. Drikkevarer sørger i selv for, man må medbringe snolder og lignende som man vil. Mobiler må gerne medbringes, men sidder folk med dem hele tiden, så har vi aftalt i dag, at jeg lige prikker til dem, men flere ville gerne tage billeder, til minder :)
 
Jeg har aftale om at 7 mand tager telte med, så vi kan sove med afstand.
 
Glæder mig til en hyggeaften/dag - vi ses torsdag/fredag.
 
Hilsen Kristian
 
Alle har fri klokken 13 fredag.
Torsdag den 11. juni
 
Hej Alle
 
Torsdag den 18. juni, inviterer jeg til sommerafslutning for 6. klasse.
Da vi ikke kan holde sommerfest på skolen, har jeg besluttet, i samråd med klassen, at vi tager en udviddet hyggelig afslutning.
 
Vi mødes ved Nanna V, klokken 17.00, hvor vi sætter telte op.
Så tænker jeg at klassekassen kan give pizza? :) Og så bruger vi aftenen på at bade i Tjele Langsø, lave snobrød, hygge og hvis der er nogen der har det, spille kongespil og evt andre have spil.
 
Vi fortsætter fredag med hygge, tænker vi stopper hos Nanna klokken 13.00, mener der går en bus forbi hendes hus, men skal lige finde tidspunkt. Og ellers kan man jo cykle hjem og holde weekend.
 
Jeg skal nok få check på mere inden torsdag :) men nu har I alle snittet til vores sidste hyggetur i år (med klassen alene).
 
Hilsen Kristian
11.6.20
Valgfag
Det er således, at alle kommende elever i 7. klasse skal vælge et valgfag. Her på Langsø udbyder vi hhv. håndværd/design eller madkundskab. Valget er bindende og det bliver det fag, som eleverne skal til prøve i i 8. klasse - også selvom de  skifter skole. Derfor skal valget gøres med omhu.
Ift. Håndværk/desige er faget meget mere end det måske "gammel kendte" med sløjd og håndarbejde. Vi er heldige med, at vores nye lærre, Mai-Britt, er uddannet i faget og fra hende lyder at faget bl.a. kunne indeholde emner med fokus på  forarbejdning, materialer og design. Noget med upcycling, logo design, design af et show piece ( noget man kan tage på, men som ikke er rigtig tøj),mockup i pap, støbe i tin, beton eller gips. Der skal tænkes ud af boksen, og der skal findes på.
 
Se valgseddel her:
 
8/6-2020
Så er der Gratis Børnebøger til hele sommeren

Der er aldrig blevet læst så mange bøger online som under skolelukningen, så det er nu, vi skal holde fast i de gode vaner. Det er nu, vi skal stoppe læsegabet og stopfodre læselysten.

Proceduren er som altid:
• Vi stiller 22 børnebøger gratis til rådighed fra nu til og med den 9. august
• ingen login, ingen registrering, ingen betaling, ingen restriktioner
• læs bogen med det samme, direkte på din pc, iPad eller smartphone
• spænding, humor, alvor
• vælg mellem streamede ”e-bøger” og et par spil
www.gratisbørnebøger.dk

Læs sammen med næsten 800.000 andre – også i undervisningen
Med tæt på 800.000 besøg på sitet siden sommeren 2014 har forfatterne bag læselystkampagnen GratisBørnebøger bevist, at man godt kan få børn til at læse løs, når bare bøgerne er lette at gå til.

Rigtig god sommer!
Bedste hilsner
Gratis Børnebøger


/mette b


 
1/6-2020

Sommertur  2020

Kære allesammen,
Tirsdag den 23/6-2020 tager hele skolen på sommertur. Denne gang skal vi ud på Hald naturskole, hvor 4 naturvejledere der har spændende programmer for de ældste i 5.-8. klasse og for de yngste i 0.-4. klasse. Børnene bliver delt op i 4 hold, så vi kan sørge for afstand og hygiejne på dagen.

De yngste kører i bus derud, mens de ældste skal cykle.

Programmet med naturvejlederne er fra 9.00-13.00. Derefter tænder vi op i et bål og hygger os frem til kl. 15.00, hvor de yngste skal hentes og de ældste skal cykle hjem til skolen.

Når de yngste skal hjem, vil vi meget gerne have jeres hjælp til at få dem hentet. De skal hentes fra mellem 15.00 og 15.30 ved Naturskolen ved Hald, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg

Skriv på jeres klasses facebookside på det tilsvarende opslag, hvis I kan hente børn på dagen, og hvor mange I kan have i bilen.

På forhånd tak for jeres hjælp 🤩

Lærerne


 
torsdag den 14/5-2020
 
Kære 6. klasse,
Kan I huske at vi var på biblioteket at lære Glogster at kende med Momo som omdrejningspunkt? Det lavede biblioteket en fin lille film ud af med jer, der gerne ville være med på billeder og film. Hilsen Mette 
 
 
 
torsdag 14/5-2020

Til alle med børn med læse- og skrivevanskeligheder

Der er kommet en ny portal, ordblindhed.dk, der skal være hele Danmarks ordblindeportal, hvor man kan finde instruktionsvideoer, artikler mm.

Klik ind og kig på den!

mvh
Mette B
 
 
 
 
 
Onsdag den 22. april
 
Hej alle
Bare for at komme undrende spørgsmål i forkøbet, vil jeg lige skrive lidt om de overvejelser, der er omkring undervisningen, her i corona tiden.
Vi laver jo fjernundervisning for 6. klasse.
I forhold til før påskeferien, så har jeg jo undervisning i tidsrummet 0845 - 13 med 4. klasse, hvorefter 6. klasse har spørgetime ifht. det de har arbejdet med i løbet af dagen. 
Jeg kan jo ikke justere mængden i løbet af dagen, og må derfor evaluere på mængden/sværhedsgraden, når dagen er gået.
 
Dette har i dag betydet, at børnene har været alt for dygtige :)
Jeg har sat 3 nye regnetyper igang i dag, hvilket har gjort, at jeg i min vurdering, har givet eleverne det for, som jeg har ment var en rimelig mængde ifht. at stoffet var nyt.
Børnene har i dag været meget hurtigt færdige, og det tager jeg selvfølgelig med mig til næste undervisning.
Det korte af det lange er, at jeg tror/håber, at der er forståelse fra elever og forældre, for, at jeg/vi skal finde en passende mængde lektier, hver dag set ifht. den enkelte elev/fagligt inhold/nyt materiale/mængde og det faktum, at de skal kunne lave det meste sammen i de teams, de er i.
I dag er der skudt forbi, det har jeg hørt fra nogle forældre, men også elever, og det er fedt I kommer med respons!!
Det vil nok ske igen, men jeg vil bare sikre mig, at I ved jeg gør mit ypperste, for at børnene kan lære noget, mens de stadig føler, at de ikke "dør" i arbejde.
 
Jeg prøver også på at huske, at alt er nyt, samarbejde på teams, morgenmøde, læringsplatformer, lysten til at snakke med kammerater man ikke ser - samtidigt med at der skal arbejdes, og sikkert mange mange andre ting!
 
Håber dette skriv kan svare på nogle af de undrende spørgsmål, der måske er i disse tider. Skriv gerne hvis I har spørgsmål. 
 
Hilsen Kristian
21/4-2020
 
Kære 6. klasse,
Tak for i dag. I har som samlet gruppe været rigtig gode til at være på teams sammen og i de små grupper. I har også løst opgaverne og deltaget i opsamlingen på teams kl. 14.
 
Det er vigtigt at I finder ud af at mødes på teams når der er opgaver der skal diskuteres, så I får input fra hinanden. I får at vide af os lærere hvilke opgaver I skal mødes om. 

Herunder er fagfordelingen  på de forskellige dages fjernundervisning:
mandag: natur/ teknik og fortælle (Karoline)
tirsdag: dansk (Mette B)
onsdag: matematik (Kristian)
torsdag: sprog (Louise)
fredag: dansk/ matematik (Kristian)
 
Dagsrutinen er sådan her:
8.00-8.30: godmorgen og fælles intro
8.30-13.00: arbejde i arbejdsgrupper og alene
13.00-14.00: spørgetid for enkelte elever eller en arbejdsgruppe
14.00: aflevering/ opgaverne skal være færdige
14.00-14.30: opsamling, tak for i dag
 
Mvh
Mette B 
 

PS SE HER:
tirsdag 21/4-2020

ORDBLINDELAB

Vi har fået adgang indtil videre til siden ORDBLINDELAB, hvor alt det nyeste indenfor læse-skrive teknologi findes med instruktionsvideoer mm.

Hvis I har spørgsmål til jeres programmer er det derfor en rigtig god ide at kigge på denne side for svar.

mvh
Mette B
 
 
 
tirsdag 21/4-2020
 
NABOSPROGENE NORSK OG SVENSK 
 

Godmorgen 6. klasse,
I dansk skulle vi have arbejdet med en svensk bog, Ökenflickan af Cecilie Ecken, så vi lærer noget om vores nabosprog.  
Den bog kan I desværre ikke få hjem, så jeg har fundet en anden løsning på emnet.
 
Jeg har fundet et godt onlineforløb om vores nabosprog norsk og svensk, hvor I skal arbejde i de arbejdsgrupper Kristian har lavet til jer.  
 
Der er opgaver på jeres skærm, som I skal besvare der. Alle skal selv skrive, og jeg kan se hvad I har skrevet.  
De som har læse-skrive teknologi skal bruge det til at skrive med.
På siderne er der oplæsning og ellers kan I jo bruge cd-ord til det. Man må gerne bruge tale til tekst og skrive det indtalte over på hjemmesiden.  
 
 
GRUPPEARBEJDET
Gruppearbejde online kan være en udfordring, fordi man ikke sidder sammen og derfor kan man ikke rigtig se og høre hvordan de andre reagerer på det man siger som man plejer.
Grupperne er sat blandet sammen, så I kan hjælpe hinanden. I hver gruppe er der nogle der har dysleksi, og som i gruppearbejde på skolen, skal I tage hensyn til at det tager længere tid for en, der skal bruge LST at skrive.
 
Når I mødes i grupperne, skal I være lige så gode til at slukke jeres mikrofoner, som I er når vi mødes her. Hvis I taler i munden på hinanden, er det svært at høre hvad de enkelte siger og så fungerer gruppearbejdet ikke godt.
 
I skal lave de fleste opgaver selv, og så er der 2 opgaver I skal løse sammen. Den første er en brainstorm, som I mødes om kl. 10.00 i jeres teams og den anden er en diskussion, som I mødes om kl. 11.30.
I skal ikke være i møde sammen under hele opgaven. Det gør det sværere at koncentrere sig.


SKOLETID
skal selvfølgelig lave alle opgaverne i dag. Det er om tirsdagen, I har dansk. Når I er færdige kl. 14.30 har I fri, og kan bruge jeres eftermiddag som I vil.

Når I har skoletid er det ikke tid til fortnite eller andre spil, og især når I har gruppemøde, skal spil være på pause, så I kan samarbejde godt med jeres kammerater.
 
 
SÅDAN SKAL I GØRE
Log ind her https://dansk.alinea.dk/course/9EPG-nabosprogene-norsk-og-svensk 
Linket står på lektiesiden.

 skal arbejde med kapitel 1 i dag.   
 
 
OPLÆSNING 
For at få læst tekst op, skal man klikke på de 3 prikker øverst i højre hjørne som jeg har vist jer.
 
Så skal man markere den tekst man vil have læst op og derefter trykke på playknappen.  
 
Jeg har bedst erfaring med at markere teksten nedefra som jeg viser.  
 
I kan også vælge oplæsning i CD-ord, da det skal være tændt også i forhold til besvarelse af opgaverne.  
 
 
FOR AT KOMME VIDERE
I klikker videre til næste opgave oppe i højre hjørne, når I er færdige.  
 
I kan se i venstre hjørne hvilket kapitel I er i gang med.  
 
Opgaverne findes ude i højre spalte. Skriv i boksen under opgaverne.  
 
 
Når der dukker en brainstorm eller en diskussion op i opgaverne, skal I løse opgaven i teams-grupperne og selv skrive svarene ned, så jeg kan se, at I alle har løst opgaven.  
 
Tre opgaver i grupperne
Når der er en diskussion eller en brainstorm skal i mødes i grupperne. 
9.30-10.00 
10.30-11.00
11.30-12
 
I skal have tid til at skrive beretningen.  
 
 
Den opgave, hvor I skal skrive en beretning, kan vi jo ikke lige printe dem ud og hænge dem op i klassen.  
Jeg vil derfor have jer til at skrive beretningen i et word-dokument og sende det til mig på metteb@langsoe-friskole.dk senest kl 14.30 i dag.  
  
Til sidst skal I lave quizzen og så er ugens dansk-arbejde slut.  
 
Nogle af jer kan læse jeres beretning højt for os når vi mødes kl. 14.00 på Teams.  

 
Rigtig god arbejdslyst! 

Hilsen Mette
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20/4-20
Hej alle,
 
Jeg skriver blot for at give en kæmpe ros til 6. klasse efter i dag. Det har været en fornøjelse at være online i Teams med klassen, og alle har taget det rigtig godt til sig. Der har været god ro og orden, og klassen har været rigtig god til at "række hånden op" og svare på spørgsmål - især i opsamlingen af dagens arbejde. Det har været rigtig dejligt at snakke med klassen igen og at gennemføre "rigtig" undervisning. Jeg glæder mig til at have fjernundervisning med 6. klasse igen på mandag. I morgen har Mette klassen og er klar kl. 8 på Teams til endnu en god fjernundervisningsdag. 
 
Tak for i dag til hele 6. klasse. 
 
Vh. Karoline
17/4-20
NYT OM FJERNUNDERVISNING FRA UGE 17
Fra mandag d. 20. kommer fjernundervisningen til at få nye rammer. Det betyder, at der hver dag vil være én lærer, der er ansvarlig for fjernundervisningen. Han/hun vil sige godmorgen og give en kort introduktion til dagens arbejde hver dag kl. 8 på Teams. Derefter skal der arbejdes selvstændigt og i arbejdsgrupper frem til kl. 13. Fra kl. 13-14 er den pågældende lærer til rådighed på telefonen og kan kontaktes for at få hjælp. Kl. 14 er der hver dag fælles opsamling med lærer ligeledes på Teams.
 
Skema til fjernundervisning bliver således som følger:
Kl. 8.00-8.30: Godmorgen og introduktion på Teams
Kl. 8.30-13.00: Selvstændigt arbejde i grupper eller individuelt
Kl. 13.00-14.00: Læreren er til rådighed på telefon til at vejlede og hjælpe med dagens opgaver
Kl. 14.00-14.30: Fælles opsamling og tak for i dag på Teams
 
Alle elever skal mandag morgen tilgå Teams. Her følger en guide til dette:
- Gå til www.office.com
- Log ind med dit Office-login. Hvis du ikke har dette, skal du kontakte Karoline.
- Tryk på Teams
- Når du kommer ind på Teams, er der nogle forskellige valgmuligheder til venstre. Her skal du vælge ”Kalender” og trykke ”Deltag” på det møde, der er planlagt til mandag kl. 8.00.
- Når du kommer ind i mødet, skal du slå lyden fra din mikrofon, så det kun er læreren, der snakker.
 
Mere information om brugen af Teams vil komme, når vi snakker sammen mandag. Første punkt er blot, at alle kan logge ind og kan tilgå de møder, vi lærere opretter.
 
Mvh. Karoline
16/4-2020

Til alle i 6. klasse, der bruger CD-ord
 
Vi har fået adgang til programmet MiVo, hvor man kan træne sine færdigheder i brugen af CD-ord. Få genopfrisket #_* så I er helt skarpe, når I skriver tekster.
 
Klik ind her: MiVo
og log ind på programmet med uni-login.
 
Velbekomme ☺️

Hilsen Mette 
 
 
 
Tirsdag den 31. marts
 
Hej Alle
Så er der lavet discord, det er en gratis mulighed for klassen til at arbejde sammen, spørge hinanden til råds, ringe/skrive til mig.
Der er lavet chatrooms til alle fagene, I skal bare downloade discord til jeres enhed, samt gå ind i denne chat: 
https://discord.gg/3xT96dr
 
Jeg vil også være at finde derinde, men jeg kan også nås på mobilen. 
 
Kasper og Noah Medina - er experterne på programmet, så vær søde at rette henvendelse til dem, hvis i har brug for support. Skriv på snapchat til drengene, hvis I har brug for hjælp.
 
Hilsen Kristian
Mandag 30. marts
 
Matematikfessor 2...jeg har rodet med de opgaver der er lagt ud da niveauet er alt for højt, selvom niveauet er sat til 6. Klasse, og har set mig nødsaget til at lægge nye/andre lektier ud. LÆS venligst lektiesiden omhyggeligt inden i laver mat. De 4 der har besvaret første lektie, kan lige kontakte mig, hvis de er i tvivl. Beklager MEGET den ulejlighed det har været!!
NB! ALLE NYE INDLÆG LIGGER UNDER DETTE MED RETNINGSLINJERNE FOR HJEMMESKOLE
 
torsdag den 26/3-2020

Hjemmeskole i 6. klasse

Vi tilstræber at lave et program, der lige passer til jeres børn. Vi tager individuelle hensyn og hvis man synes arbejdsbyrden er for stor - eller for lille - kan man altid tage fat i os ved at ringe eller skrive.
Hvis vi ikke lige tager telefonen, vender vi tilbage så snart vi kan.

Der lægges arbejde ud på lektiesiden til de enkelte fag senest kl. 10.00 dagen før, og ugens arbejde skal være færdigt senest en uge efter.

Nogle ting skal laves på dagen, da fx en booking af en film ikke kan ændres til de andre dage.

Dato for aflevering og måde at aflevere på, vil stå på lektiesiden ved den enkelte lektie.

Vi er til at få fat på:

Karoline (man-fre 8.30-13.30)
tlf 22338053
karoline@langsoe-friskole.dk

Kristian (man-fre 8.30-13.30)
tlf 60946794
kristian@langsoe-friskole.dk

Louise (man-fre 8.30-13.30)
tlf 42372610
louise@langsoe-friskole.dk

Mette (tirsdag, torsdag og fredag 8.30-13.30)
tlf 41815614
metteb@langsoe-friskole.dk

Hvis I har brug for kontakt udenfor de angivne tidspunkter, kan I sende en sms, så vender vi tilbage så snart vi kan.


Venlig hilsen
Kristian, Louise, Karoline og Mette
 
 
 
Fredag den 27.3

Hej alle

Håber stadig det går godt ude i alle hjemmene!
Jeg skal have en sms fra alle i klassen HVER mandag, hvor i lige skriver hvordan det går, samt om lektierne er fine.
På lektiesiden, vil jeg fremadrettet lave aktuel uge med grøn skrift, så er det nemmere at overskue lektier.
Derforuden er tanken fra min side, at foregående uges lektier står så længe som muligt, så hvis man har overset noget, kan man gå tilbage og checke :)

Håber dælme alle er raske og finder på, efterhånden, nye ting at lave, ellers kan tiden blive lang.

Idebank: bag en kage, cykel en tur, gå en tur i skoven, spil brætspil, lav en kahoot med klassen evt. på kommende discord, køb en sudoku bog/IQ hovedbrudsbog og udfordre hjernen, skriv en sang, lav gækkebreve til familien, tag et tegnekursus på youtube https://www.youtube.com/watch?v=D1SZ8lzEFyc

Skriv gerne med flere idéer, så vil jeg smide de bedste herind/alle - men styr jer med hjernedøde idéer :D :) ;)

Over and out
Kristian
 
 
 
 
 
 

26/3-2020
 
TERNET NINJA
 
Sådan finder du filmen: 
 
 
Klik på filmen som jeg har lånt til os - under MINE MATERIALER
 
Klik på start-knappen

Hav disse tre med i tankerne, når du ser filmen:
- børnearbejde
- hvordan udvikler Aske sig igennem historien?
- hvordan er humor og alvor brugt i filmen?
 
GOD FORNØJELSE!
 
Hilsen Mette
 
 
 
23/3-2020
 
INFORMATION OM DANSK RESTEN AF UGEN
 
Torsdag skal I se Ternet Ninja og løse nogle opgaver, som jeg lægger op her så de er klar, når I ser filmen.  
 
Fredag skal jeres Glogster være helt færdig, så jeg kan se dem alle kl. 13.30.
Indtil nu er 6 Glogsters færdige, men kun en er afsluttet. Afslut ved at klikke på krydset oppe i højre hjørne, lav en titel og klik på finish. 
 
Husk at løse alle opgaver til jeres Glogster. Det skal være tydeligt for den der skal se den, hvad bogen handler om. Opgaverne der SKAL løses er:
- lav din egen baggrund
- lav personkarakteristik af alle hovedpersoner
- lav en stop motion film
- lav et lydklip med det vigtigste sted i bogen (kun jer med dysleksi: lav evt. et lydklip af stedet fra lydbogen i stedet for at læse op selv).

fredag skal alle også have sendt billeder af deres dansk direkte-opgaver fra sidste uge som billede på sms på 41815614.
 
HUSK at I altid kan ringe, hvis der er opgaver I har problemer med. Hvis jeg ikke lige tager telefonen, ringer jeg tilbage så hurtigt jeg kan.
 
Hilsen Mette
 
 
 
 
23/3-2020
 
DANSK tirsdag den 24/3-2020 SOFASKOLEN: HUMOR


Kære 6. klasse,
Tirsdag skal I arbejde med humor i sofaskolen. Programmet er egentlig mandagens, men det passer rigtig godt ind i dansk, så derfor arbejder vi med det.

I skal starte med at se “live”-undervisningen på YouTube fra start og frem til 35.25 minutter.

NB! Da vi ikke er i sofaskolen på den dag, den gik live (mandag), kan vi ikke anvende menti.com og kan derfor ikke deltage i de afstemninger mm der er i programmet.
 
Nu skal I klikke ind på undervisningsforløbet. Det gør I lige her.

I skal løse opgaver til klippet fra Ternet Ninja og lave et meme. Hvad memet skal indeholde, hører I mere om i videoen på YouTube.

I lærer nogle nye digitale redskaber at kende undervejs.

Når I skal lavet jeres meme, skal I uploade et billede efter eget valg til programmet og indsætte en tekst.

Når jeres meme er færdigt, sætter I kryds i “private” og downloader memet til jeres pc, telefon eller tablet.

Og så skal I sende det til mig på messenger eller tlf 41815614.
Bagefter laver jeg en samling af jeres memes på klassens facebookside.
 
 
Hvis I har spørgsmål undervejs, er I velkomne til at kontakte mig. 

Rigtig god fornøjelse! Jeg glæder mig til at se jeres memes 😀
 
KH Mette 
 
 
 
 
Mandag 23. marts
 
Godmorgen 6. klasse!
Så starter uge 2 i coronavirus tiden, jeg håber I alle sammen har det godt, og både arbejder godt, samt nyder det nu gode vejr i Jeres haver, eller på gåture :).
Jeg vil gerne have en sms, fra Jer allesammen her i starten af ugen, hvor I lige kort skriver hvordan det er gået med matematikken, har mængden af lektier været fin/for meget, og lige kort om i har kunnet finde ud af det.
Mobil nummeret er: 60 94 67 94 :)
 
Jeg ligger nye lektier op for næste uge snarrest, og vil, hvis Jeres tilbagemeldinger er positive, forsøge at ramme samme mængde og sværhedsgrad i kommende uge, med mindre skolerne åbner igen, så skal I jo selv stå for, at kontakte mig hvis/når I har brug for hjælp til lektierne. I næste ugvil jeg nok inddrage matematikfessor, eller en anden digital hjemmeside. 
 
Hold skruen i vandet derude :)
 
Hilsen Kristian 
Mandag den 16.3 
Bare for god ordens skyld, så vil jeg lige sige, at jeg har lagt/ligger matematiklektier ud, som jeg mener er forsvarligt. Jeg kan ringes op på 60 94 67 94, hvis der er spørgsmål til lektierne, dette i tidsrummet 08.30 - 20.00.
Så er der lidt mulighed for at få hjælp, tager jeg ikke telefonen, så smid en sms, så ringer jeg tilbage.
 
:) Sørg nu for at være igang med lektierne, så det hele ikke hober sig op.
Kh Kristian
16/3-2020
Hej alle. Under normale omstændigheder skulle 6. klasse i dag have kristendomskundskab kl. 12.45. Vi har de seneste uger arbejdet med "Ansvar", og jeg vil gerne, at klassen arbejder videre med begreberne "næstekærlighed" og "barmhjertighed" i dag. Dette skal de gøre på forløbet "Er næsten min nabo?" fra Alinea. Klassen skal arbejde med Kapitel 1 i dag. De kan selvfølgelig ikke arbejde i grupper, som der står i nogle af opgaverne, og de må derfor løse det selv eller snakke sammen med jer forældre, når der skal diskuteres noget.

Jeg kan kontaktes på tlf. 22 33 80 53 hele dagen, hvis der er brug for hjælp.

Forløbet findes her, og der skal logges ind med UNI-login: Er næsten min nabo?
 
 
 
 
 
12/3-2020

Dansk hjemmearbejde - opdateret 16/3-2020

I dansk skal du løse 4 sider i Dansk direkte og du skal finde en bog på e-reolenGO og læse den, enten som e-bog eller lydbog, du vælger selv. Du skal også lave en Glogster om den bog, du har valgt.
 
Bemærk at det er individuelt arbejde, alle skal lave deres egen Glogster. Har du mistet dit login, kan du skrive til mig efter det.

Jeg følger med i jeres Glogsters undervejs og I skal arbejde med dem hver dag, I normalt har dansk, også selvom I ikke er færdige med bogen endnu. 
 
Du skal lave en Glogster om bogen. 
Start med at udfylde "min læseoplevelse" det kan du gøre i dit danskhæfte. Den kan du se her:

Klik på billedet for at se en forstørrelse.
 
I din Glogster SKAL indgå:
En selvproduceret baggrund.
En stop-motion film.
Et lydklip med en oplæsning af det stykke i bogen, som du synes er det vigtigste i fortællingen.
Beskrivelse af hovedpersonerne i bogen. 

Ud over det, må du selv finde på flere ting til din Glogster-præsentation, som fortæller om bogen.

Lav et idéark som herunder i dit hæfte:

Klik på billedet for at se en forstørrelse.
Når vi mødes igen, skal du fremlægge din Glogster for klassen. 
 
TIPS
Sørg for ikke at vente til den sidste dag med at gå i gang med opgaverne. Fordel det over de to uger. 
Brug nedenstående billede som inspiration:
Klik på billedet for at se en forstørrelse.

PS! Kontakt mig, hvis du har spørgsmål på tlf 41815614, på metteb@langsoe-friskole.dk eller på messenger. 
 
Mvh
Mette
 
 
 
torsdag 6. februar 2020

KOM-MED i 6. klasse 
Kære forældre,
6. klasse er så heldige at have fået tilbudt et spændende forløb om klassetrivsel med KOM-MED, der arbejder med friluftsliv og aktiviteter udendørs.

Vi skal på oplevelse 3 gange frem til sommerferien.

1. gang er tirsdag den 25. 2-2020, hvor vi skal være nede ved Tjele Langsø kl. 9-14. Børnene skal have varmt tøj på efter vejret, da vi er ude hele dagen, en madpakke og drikkedunk.

2. gang er en overnatningstur på Låenhus naturskole ved Mariager fjord fra torsdag 12.3-2020 fra morgenen til fredag 13.3-2020 kl. 14, hvor der er forældrekaffe og bålhygge.
 
Pakkeliste til Låenhus
et sæt skiftetøj
varmt tøj: sokker, huer, vanter
regntøj
gummistøvler eller støvler
langt undertøj
sovepose, lagen, hovedpude
håndklæde, toiletsager
lommelygte
badetøj i tilfælde af vinterbadning
indesko/futter
evt medicin (læg en seddel ved, så vi kan hjælpe)
sovebamse 🐻
børnene må gerne have mobilen med, den bliver lagt i en kasse på naturskolen

Til denne tur får vi brug for hjælp til transport. Vi kører fra skolen om morgenen efter morgensamling.
Vi laver et kørselsopslag på facebookgruppen pr. 6/2-2020.
 

3. gang er en kano/ kajaktur på Mariager fjord tirsdag 2. 6. 2020 kl. 9-14. Her skal børnene have madpakker med og varmt tøj til at være ude.
Til denne tur får vi også brug for hjælp til transport, men det tager vi senere.


OM KOM-MED
Baggrunden for indsatsen i KOM-MED er at sætte klassens trivsel i fokus, og i KOM-MED danner friluftslivet og aktiviteter udenfor, en ny ramme for at arbejde med klassens dynamik.
Vi har mulighed for at give eleverne en anderledes oplevelse sammen og af sig selv.

Vores praksis tager afsæt i en model hvor vi forholder os til trivsel/ udvikling på hhv. 4 niveauer:
1.’mestring og kunnen’,
2.’socialt samvær/relation’ (udadrettet),
3.’følelse/sansning’ og
4.’omtanke/refleksion' (indadrettet).

(Se evt. nedenstående links
http://klim.dk/files/assets/Smagsproever_mm/Kvalificering03.pdf
http://klim.dk/files/assets/Smagsproever_mm/Vitalisering03.pdf
 
HVEM ER VI?
Søren Ninn Rasmussen er socialpædagog og coach, og Lisbeth Kronsted Lund er cand. mag. i udelivs-studier. Begge har vi lang erfaring i at arbejde med børn/unge og er udannet klatre, kajak/kano instruktører m.m.

Vores projekt KOM-MED er et tilbud til børn og unge, pædagoger og lærere om gennem at deltage i friluftsaktiviteter, være aktivt deltagende, være sammen og øge trivslen. Projektet er financieret af Fonden Hedehuset, Friluftsrådet og Trygfonden i en 1,5 årig periode.
 
Vi glæder os til nogle spændende og sjove oplevelser med klassen!
mvh
Kristian og Mette B
 
 
Låenhus naturskole
 
 
18.11.19
Vedr. de kommende skoleår har vi brug for lidt pejlning af elevtallet. Se mere her:
 
/TK
 
 
30.10.19.
 
Orientering om orden m.m
se brevet HER
/TK
 
 
 
 
 
 
Forældreråd 19/20
 
Lone (Noah M)
Helena (Noah S)
Jesper (Valdemar)
 
Der skal indbetales 100kr til klassekassen. Lone giver besked om dette på facebooksiden, så hold øje der.
 
mvh 
Kristian og Mette 
 
 
Kalender

tirsdag 17/3
Tur til Mellerup musikefterskole AFLYST

torsdag-fredag 12/3-13/3 2020
KOM-MED overnatningstur på Låenhus

tirsdag2/6-2020
KOM-MED kano/ kajaktur i Mariager fjord
 
 
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk