Klasseside 6.

16/5-19
Kære forældre VI HAR BRUG FOR JERES HJÆLP !! I næste uge skal vi have minisamfund fra mandag til onsdag🏤🏦 I det kreative værksted og wellness forretningen skal vi bruge en masse ting🎲🧩♟🎭🎨📕🖍🎾 Vi vil høre, om I har nogle at de ting vi mangler, som vi må låne el. få.🙏🏽🙏🏽🙏🏽 Kreativt værksted Ting vi kan låne: Tryk bogstaver (bogstaver som kan lave et tryk på et stykke papir) Ting vi må få: Koncervesdåser alle størrelser Trækasser alle størrelser fx frugt kasser, vin kasser mm. Vi skal bruge ca. 10-15 stk. Brugte T-shirt helst uden tryg. Alle farver kan bruges.
Brugte ting som virker og i kan undvære fx:
> spil som mikado/brætspil/ terningespil mm.
> Legetøj som fx. Klodser i træ/plast, figurer- ikke stort legetøj.
> Blade
> Garnnøgler
> Tæpper/plaider som kan vaskes og er i pæn stand > Bøger børn/voksen > Flasker retro. Wellnes: Ting vi må få: Neglelak Fake tatoo Ting vi må låne: Fodbad Håndklæder. Tingene vil vi gerne at I afl. ‪mandag morgen‬ i 0-1 klasse. Vi takker for at I gider at kigge i gemmerne🤩😍🙏🏽 Rigtig god forlænget weekend til jer alle ☀️🌺 Hilsen Cheferne i New Langsø’s Wellness og Kreative værksted😉
”New Langsø”, Langsø Friskole Mini-By

Mandag, tirsdag og onsdag i uge 21 forvandles friskolen til ”New Langsø”, en by med egen borgmester, Bank med egen valuta, TV-avis, Discotek, Dance Studio, Wellness, Krea-værksted, Scary House, Snackbar samt Casino.

Onsdag d. 22. maj er der åbent om aftenen. Vi starter med sponsor-cykelløb med klar til start kl. 17. Dette varer en time - se seneste Kontor Nyt.

Kl. 18.30 åbner ”New Langsø” med tale fra byens borgmester. Herefter er der åbent i byens butikker. Her kan der kun handles med byens egne penge, som man får ved at veksle kroner i kontanter om til ”V-Bucks” i byens bank.

Støtteforeningen sælger pølser med tilbehør, øl og vand. Snackbaren sælger kaffe mm. Fælles oprydning kl. 20.30, vi lukker og slukker kl. 21.00.

Praktisk info:
Mødetider for elever man, tirs, ons: Kl. 08.30-13.50.
Onsdag aften: Kl. 16.45 – 21.00 (måske lidt ændringer alt efter hvilket sted, man arbejder)

Der er bodmad som normalt. Medbring madpakker, da der kun sælges små snacks og ikke nok til at udgøre det for madpakken. Eleverne får besked i uge 20 om, hvilke værksteder de skal arbejde i.

Vi ser fem til nogle fantastiske dage
/Lærerne på Friskolen
10/5-19
Søndersøløbet

Tirsdag den 28. maj skal hele skolen til Søndersøløbet.
Alle møder ind på skolen til normal tid, omklædt i løbetøj alt efter vejret, og i løbesko.
Medbring også gerne skiftetøj, hvis det regner samt en trøje de kan tage på efter at de har løbet.
Alle skal have en lille taske med hvor 10 og 12 madpakken, drikkedunken samt skiftetøj/trøje kan være i.
Alle elever skal have deres Langsø Friskole T-shirt på, som de fik til Jubilæet. Derfor skal den afleveres til læreren med navn hurtigst muligt.
Vi udleverer dem til eleverne på løbs dagen.
Vi forventer at vi er hjemme således at eleverne har fri 14:00. Men det kan variere, da der er mange skoler som skal med bus hjem.

Hilsen lærerne
Kære forældre.
Vær sød at hjælpe jeres børn med at huske, at deres Grundbog i dansk skal være pakket ind til i morgen. Dette skulle være gjort, men kun få har fået det ordnet. 
Hej Forældre.
Alle skal medbringe deres Langsø t-shirt på mandag d. 6.maj.
De skal afleveres til klasselæreren.
Vi skal bruge dem i forbindelse med Søndersøløbet.
Hilsen Lærerne
Kære forældre.
Så er vi tilbage efter en god ferie :)
 
Jeres børn er i fud sving igen, og det er dejligt, men nogle kan ikke helt være med, da deres computere ikke virker. Det er JERES anvar,at jeres børn har en computer med, som virker. Kan den ikke laves, må i købe en anden. Det er synd for dem, at de ikke kan være ordentlig med i undervisningen (i samtlige fag). Vær venlig at få dette bragt i orden, så jeres børn ikke skal gå rundt med dårlig samvittighed og/eller blive du, fordi at den ikke virker. 
Vh. Louise :)
Kære alle.
Så blev der påskeferie, og det har alle glædet sig til at få :)
 
Jeres børn har i dag været med til at hjælpe 0.-1.klasse med at finde påskeæg. Dette nød både de store og små. Der kommer billeder op på facebooksiden derfra.
 
Den 28. maj er der Søndersøløb, hvor 5. og 6.klasse SKAL løbe. Dette trænes der op til i idræt. Mere info om dette kommer senere.
Efter påskeferien skal de lave idræt udendørs. Så de skal huske kondisko og tøj efter vejret.
 
Vi har arbejdet lidt med hvordan man er en god ven, og hvad ulvesprog og girafsprog er. I må gerne spørge jeres barn om hvad forskellen er, og hvodan man skal snakke til sine venner/forældre.
Vi er igang med at skrive flere stile, og dertil også hvordan man sætter komma. 
 
Klassen er en energibombe uden lige, og eleverne er meget rummelige og dejlige. Men det er ikke altid, at de forstår at sætte andre først. Dette vil vi fortsat arbejde med, bl.a. gennem tillidsøvelser. 
 
Efter ferien vil jeg sætte nye rammer op for klassen, da der går for meget tid med snak og diskussioner- dog også lærerige diskussioner.  
 
Vi vil arbejde med grammatik, bøger og analyser i dansk, og i tysk og engelsk vil det være meget med ordforråd og grammatik.
 
Det vil være rart, hvis i vil hjælpe jeres børn med at huske alle bøger efter deres skema. Derved mindskes tiden, som jeg bruger ved kopimaskinen, og de kan derfor nå mere i timerne. 
 
Jeg glæder mig til at se jeres børn igen og til at arbejde med dem frem til sommerferien. 
Rigtig god påske til jer alle.
Mvh. Louise 
Vi har desværre fundet lus igen, så husk at få kæmmet jeres børn.
 
VIGTIG VIDEN!
10 gode grunde til hvorfor dit barn skal læse hver dag. 
 
I 6.klasse skal elever læse 20 min. dagligt. 
27. november.
I dag har flere fra klassen ikke lavet lektier til matematik. Derfor kunne vi ikke fortsætte med opgaven i bogen. Jeg har brugt en del tid på at snakke med eleverne om vigtigheden i at få lavet lektier,  da det ikke kun går ud over den enkelte elev men har betydning for hele klassen og den undervisning, jeg har forberedt.
 
Jeg vi gerne have besked hvis jeres børn ikke har lavet lektier så jeg kan nå at forberede et alternativ. Dem som ikke har lavet lektier! Vil i få styr på det og give mig besked om hvornår det er lavet til.
 
Venlig Hilsen
Trine
eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden.
Disse bøger kan barnet lytte til eller læse selv eller sammen med jer. Der er både børne- og ungdomsbøger at vælge imellem og i mange genrer.

God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
13/9-2018
 
Kære forældre i 6 kl. 
 
I dag er der 8 ud af 10 elever som ikke har lavet lektier i matematik.
Jeg har brug for, at I forældre følger op på jeres børns lektier hver dag. Jeg vil igen gerne bede jer forældre om, at I skriver til mig inden matematiktimen, hvis jeres barn ikke har lavet lektier.
 
 
Der er kun 1 ud af 8 forældre som har skrevet til mig i dag. jeres børn er endnu ikke klar til at tage ansvaret for deres lektier selv. Det er i sidste ende jer forældre, som har ansvaret for at lektierne bliver lavet til tiden, og at jeg får besked hvis de ikke er lavet.
 
 
Få en god snak med jeres børn om hvordan i strukturerer lektierne sammen. 
Min tid er givet bedst ud til, at hjælpe eleverne med matematiken og ikke til at registrere og samle op på hvem der ikke har lavet lektier.
 
 
Venlig hilsen Trine.
Kære forældre i 6 kl.
 
jeg har snakket lektier med jeres børn i dag, da mange ikke havde styr på deres lektier.
Hvis jeres børn ikke har lavet lektier til timen, vil jeg gerne have en besked fra jer om hvorfor og hvornår de så er lavet til, inden timen starter.
Jeg vil altid gerne hjælpe hvis noget er svært.  Men start i god tid. 
Hilsen Trine
Find facebooksiden 6.klasse på Langsø Friskole.
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk