Klasseside 6.

13.01.20.
P-fag: madkundskab er aflyst i dag pga. sygdom
/TK
_______
 
8/1-20
SubReader
Især til børn med dysleksi, men de andre må også prøve:
Vi har fået gratis adgang til SubReader frem til 6/4-20. SubReader kan læse undertekster op på film, der er tekstede.

På fredag prøver vi det af i sidste time, hvor vi skal se en kortfilm, der er tekstet. Derfor skal I have downloaded app’en SubReader og medbringe både telefon, lader og hovedtelefoner.

Søg på AppStore eller googleplay for app’en til telefonen. Når app’en skal bruges logger man ind med uni-login.

På klassens facebookside er et lille filmklip der illustrerer hvordan det virker. 
mvh Mette
 
 


 
 
 
 
Mandag den 25. nov.
Så nørmer julemåneden sig med hastige nisseskridt :) 
Vi laver julefrokost onsdag den 18. dec hvor alle skal bidrage med en ret eller lignende. Det var med stor succes sidste år, og alle eleverne vil det rigtigt gerne igen. Jeg laver opslag på FB om det.
Derforuden er vi nisser for hinanden, jeg har kommet med ideer til løjer i dag, men vi er enige i, at alle kan lave 2 ting pr uge, eller mere, så er det sjovest for alle :)vi starter december på fredag den 29. da vi så kan trække kalender gave i 16 dage.
HUSK GAVE senest fredag!!!
 
Hilsen Kristian
18.11.19
Vedr. de kommende skoleår har vi brug for lidt pejlning af eletallet. Se mere her:
 
/TK
 
_____________________________________________________________________

Vil i sende alle de paprøret fra toiletruller og køkkenruller med jeres børn i skole senest fredag så er vi klar til en bæredygtig juleklippedag👍🏽🌺
 
hilsen Trine
 
 
 
14. november
 
Hej Alle
Jeg har lavet en fejl, som jeg først har opdaget i dag :S Jeg skrev om emneugen i mandags, men har måske ikke trykket på gem, og derfor har der ikke lagt info herinde.
Emneugen har hovedtema om drama/skuespil - Mette B og jeg laver noget drama noget af ugen, og værksteds undervisning af forskellig art. 

Skuespilsdelen bliver tirsdag og onsdag - og værkstederne bliver mandag og torsdag.
Fredag er der juleklippedag kl. 8.30-13.30, så kom endelig og hyg med eleverne i noget af dagen, vi hører julemusik hygger og får i løbet af dagen lidt æbleskiver.
 
Alle dage er der skoledag fra 0830-13.30, torsdag skal I lige være opmærksomme på at der er skolefest, med skuespil af den store klasse om aftenen. Festen er fra 18-21.45.
 
Hilsen Mette B og Kristian
 
 
 
 
Fredag 8/11
 
Kære alle,
Vi er nu færdige med Tokes maske. Børnene har været optagede af historien og har været gode til at forstå, hvad den handler om. Det har de vist både mundtligt og skriftligt i timerne.
 
Fra på tirsdag starter vi op med ugeskema i dansktimerne igen. 

I dag har alle fået en bog med hjem, enten en fysisk bog eller et lån på nota/ e-reolen. Denne bog skal læses indenfor de næste 3 uger (vi skal aflevere bøgerne 4/12) og så skal der udarbejdes en boganmeldelse i IntoWords i en skriveskabelon. I boganmeldelsen skal indgå en spændingskurve. På lektiesiden er et link til en video om spændingskurven. 
 
Der bliver timer til arbejdet i ugeskemaet.
 
Snart er der også emneuge, hvor vi skal i gang med at lave et lille skuespil. Det hører I mere om senere.
 
Rigtig god weekend!
 
mvh Mette B
 
 
 
1/11
PC
Husk alle skal have deres egen pc med hver dag til undervisningen.
Sørg for at installere IntoWords Cloud på pc'en. Se lektiesiden for hjælp. 
 
mvh
Mette
 
 
 
31/10
 
HOVEDTELEFONER
Da vi både bruger e-reolen og nota i den fælles læsning, vil jeg bede jer alle om at anskaffe et par hovedtelefoner til jeres barn. Når vi bruger dem, kommer vi ikke til at forstyrre hinanden, mens vi læser og så kan koncentrationerne opretholdes.
 
På forhånd tak!
mvh Mette 

 
 
30.10.19.
 
Orientering om orden m.m
se brevet HER
/TK
 
____________________
 
29/10
Kære forældre,
Jeg vil gerne bede jer om at hjælpe børnene med at få læst lektier. I dag har 7 ud af 16 elever ikke fået læst det de fik for i sidste uge til i dag. Det står altid på lektiesiden, hvad der skal laves. 
Jeg skriver hjem til de forældre, hvis børn ikke har fået læst/ lavet den opgave, de fik for.
Dette er desværre ikke første gang, så jeg vil bede jer bakke jeres børn op her. De har ikke mange lektier for til mine timer, men sammenlagt er jeg godt klar over at byrden kan være stor. Det er også derfor at de har 4 dage til den lektie, de får hos mig. 

Med venlig hilsen
Mette B
 
 
 
 
Forældreråd 19/20
 
Lone (Noah M)
Helena (Noah S)
Jesper (Valdemar)
 
Der skal indbetales 100kr til klassekassen. Lone giver besked om dette på facebooksiden, så hold øje der.
 
mvh 
Kristian og Mette 
 
 
Kære forældre.
 
Jeg vil gerne, at i tager en snak med jeres børn om, at tyggegummi ikke er tilladt i timerne (generelt på skolen). Trods det at jeg siger, at de skal spytte ud, så tager en ny elev tyggegummi i munden lidt efter, eller samme elev har tyggegummi i munden igen efter et frikvarter. Det er lidt provokerende. Vær sød at fortælle at reglerne skal overholdes. Måske de slet ikke skal have det med i lommen eller tasken?
Mvh. Louise
13/9-2019
 
Angående eReolen GO
Fremover skal børnene bruge deres lånerkort med pinkode for at låne på eReolen GO. Vi skal i gang med en fælles roman, så jeg vil bede jer enten at få lavet et lånerkort eller sørge for at have det med på skolen. Vi starter op i næste uge. Se også lektiesiden.
 
Mvh Mette 
 
 
 
 
2/9-19
 
 
Kære allesammen,
Forældremøde i 6. klasse er udsat indtil Kristian er frisk igen. Vi melder ud så snart vi kender datoen. Det vil stadig ligge på en tirsdag. 
 
Mvh
Mette B
 
 
 
Tirsdag den 20. august
 
Hej alle.
I idræt, har jeg med 2.-3. og 6., 7.-8. klasse, skal vi være ude indtil efterårsferien, uanset hvordan vejret er.
Alle SKAL i bad og skifte tøj fra inderst til yderst, så sent som i går, mandag den 19. august, havde vi idræt i noget der lignede et skybrud, så alle var helt gennemblødte. Derfor skifte tøj OG skifte sko.
Bad prioriterer jeg også, specielt i den alder jeg arbejder med i år, da børnene har godt af, at have et sundt forhold til at bade sammen, men også inden/under teenageårene, at lære, at det er godt med personlig hygiejne efter, at man har dyrket sport.
Der er IKKE tid til, at smøre sig ind med creme/bodylotion, og det ville være skønt, hvis ikke alle smykker er på de dage, hvor der er idræt, husk vi er små 20 børn der skal i bad og være færdige til at komme hjem på skolen.
HVIS I mener at deodorant er nødvendigt, så vær søde at sende en roll on med, da der nemt bliver krig i omklædningsrummet med spraydåser.

Hilsen Kristian
Fredag den 16. august.
 
Jeg bytter de 2 matematiktimer om onsdagen ud med mandag/fredags NT, så NT ligger med 2 timer onsdag, og matematik ligger mandag, tirsdag og fredag. Dette er fordi der i NT vil komme langt flere eskursioner end i matematiktimerne, og det har jeg bedre mulighed for når jeg har eleverne hele dagen. 
Jeg får lavet skemaet om på hjemmesiden hurtigst muligt.
 
Hilsen Kristian
Adgang til eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden.
Disse bøger kan barnet lytte til eller læse selv eller sammen med jer. Der er både børne- og ungdomsbøger at vælge imellem og i mange genrer.

God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
https://skribbl.io/?8EMNWW8H8A
 
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk