Klasseside 5.

16/5-19
Kære forældre VI HAR BRUG FOR JERES HJÆLP !! I næste uge skal vi have minisamfund fra mandag til onsdag🏤🏦 I det kreative værksted og wellness forretningen skal vi bruge en masse ting🎲🧩♟🎭🎨📕🖍🎾 Vi vil høre, om I har nogle at de ting vi mangler, som vi må låne el. få.🙏🏽🙏🏽🙏🏽 Kreativt værksted Ting vi kan låne: Tryk bogstaver (bogstaver som kan lave et tryk på et stykke papir) Ting vi må få: Koncervesdåser alle størrelser Trækasser alle størrelser fx frugt kasser, vin kasser mm. Vi skal bruge ca. 10-15 stk. Brugte T-shirt helst uden tryg. Alle farver kan bruges.
Brugte ting som virker og i kan undvære fx:
> spil som mikado/brætspil/ terningespil mm.
> Legetøj som fx. Klodser i træ/plast, figurer- ikke stort legetøj.
> Blade
> Garnnøgler
> Tæpper/plaider som kan vaskes og er i pæn stand > Bøger børn/voksen > Flasker retro. Wellnes: Ting vi må få: Neglelak Fake tatoo Ting vi må låne: Fodbad Håndklæder. Tingene vil vi gerne at I afl. ‪mandag morgen‬ i 0-1 klasse. Vi takker for at I gider at kigge i gemmerne🤩😍🙏🏽 Rigtig god forlænget weekend til jer alle ☀️🌺 Hilsen Cheferne i New Langsø’s Wellness og Kreative værksted😉
”New Langsø”, Langsø Friskole Mini-By

Mandag, tirsdag og onsdag i uge 21 forvandles friskolen til ”New Langsø”, en by med egen borgmester, Bank med egen valuta, TV-avis, Discotek, Dance Studio, Wellness, Krea-værksted, Scary House, Snackbar samt Casino.

Onsdag d. 22. maj er der åbent om aftenen. Vi starter med sponsor-cykelløb med klar til start kl. 17. Dette varer en time - se seneste Kontor Nyt.

Kl. 18.30 åbner ”New Langsø” med tale fra byens borgmester. Herefter er der åbent i byens butikker. Her kan der kun handles med byens egne penge, som man får ved at veksle kroner i kontanter om til ”V-Bucks” i byens bank.

Støtteforeningen sælger pølser med tilbehør, øl og vand. Snackbaren sælger kaffe mm. Fælles oprydning kl. 20.30, vi lukker og slukker kl. 21.00.

Praktisk info:
Mødetider for elever man, tirs, ons: Kl. 08.30-13.50.
Onsdag aften: Kl. 16.45 – 21.00 (måske lidt ændringer alt efter hvilket sted, man arbejder)

Der er bodmad som normalt. Medbring madpakker, da der kun sælges små snacks og ikke nok til at udgøre det for madpakken. Eleverne får besked i uge 20 om, hvilke værksteder de skal arbejde i.

Vi ser fem til nogle fantastiske dage
/Lærerne på Friskolen
10/5-19
Søndersøløbet 

Tirsdag den 28. maj skal hele skolen til Søndersøløbet.
Alle møder ind på skolen til normal tid, omklædt i løbetøj alt efter vejret, og i løbesko.
Medbring også gerne skiftetøj, hvis det regner samt en trøje de kan tage på efter at de har løbet.
Alle skal have en lille taske med hvor 10 og 12 madpakken, drikkedunken samt skiftetøj/trøje kan være i.
Alle elever skal have deres Langsø Friskole T-shirt på, som de fik til Jubilæet. Derfor skal den afleveres til læreren med navn hurtigst muligt.
Vi udleverer dem til eleverne på løbs dagen.
Vi forventer at vi er hjemme således at eleverne har fri 14:00. Men det kan variere, da der er mange skoler som skal med bus hjem.

Hilsen lærerne
Hej Forældre.
Alle elever skal medbringe deres Langsø t-shirt på mandag d.6.maj.
De skal afleveres til klasselæreren.
Vi skal bruge dem i forbindelse med Søndersøløbet.
Hilsen Lærerne
2. maj
 
Hej Alle
 
Foråret er godt igang. Vi er igang med at afslutte skoleåret stille og roligt. Jeg synes at det er gået godt rent socialt, børnene har fundet en større ro i timerne, og dem som har klassen kan mærke det.
Vi arbejder på at blive færdige med de forskellige fag, dansk, matematik, kristendom,NT og historie som jeg har, er vi godt med i :)
Hen mod sommerferien skal vi arbejde med science fiction i dansk, vi er ved at læse bøgerne Zonen 1-2-3-4 og skal afslutningsvis se en tilsvarende film der læner sig op af handlingen i bøgerne. Vi har fået læst flere forskellige genrer i år, og jeg håber også på denne måde på at børnene får øjnene lidt op for bøger de ellers ikke ville have læst.
 
God forår og sommer til alle
Kristian
 
Musik i 5. Ytringsfrihed og rap/ beats
30/4-19
 
Vi er i gang med et forløb om ytringsfrihed og det ansvar, der følger med. Vi har snakket grundlov, adfærd overfor hinanden og opgaven er nu at få lavet en rap med beats til. Rappen skal være over et tema, man kan være vred over, og den skal være helt fri for bandeord og nedsættende ytringer. 
 
Der er et gratis program SOUNDATION,  som jeg vil bede jer melde jer på. Her er en række videoer, der fortæller om, hvordan programmet bruges. Det kan bruges på både pc, tablet, ipad og telefon og man skal være koblet på internettet for at bruge det. 
 
På tirsdag skal grupperne samles om at lave et godt beat, og deres raptekst skal ligge klar efter timen.
 
Se desuden lektiesiden.
 
mvh mette
 
 
 
Kære forældre i 5.klasse.
 
Jeg har jeres børn til tysk hver mandag i 3.time. Hvis der skulle være behov for det, så kan jeg kontaktes på mobil 42372610 eller mail louiseschandorff81@live.dk. 
Mvh.Louise
5/2-2019
Fastelavn
Mandag d. 4. marts er det fastelavn på Langsø Friskole
Eleverne møder til alm. tid og medbringer madpakker og drikkedunk samt deres udklædningstøj. Vi skal slå katten af tønden, hygge og lege hele dagen. Alle kommer udklædt store som små, og der vil blive serveret en fastelavnsbolle sidst på dagen.
Vi vil derfor blive meget glade, hvis I forældre vil bage lækre fastelavnsboller til klassen😊 Giv besked til klasselæreren😊

Program for dagen:
kl. 8.30-9:00 Morgensamling
Kl. 9:00 -9:45 Tager vi udklædningstøj på og bliver sminket. Vi har teatersminke på skolen, og de store elever 7-8 kl. samt os lærer hjælper med at sminke.
Kl. 9:45-10:00 Klasserne går catwalk
Kl. 10:00-10:30 10-madpakker
Kl. 10:30- 11:30 0.-4. klasse slår katten af tønden. 5-8 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 11.30-12:15 12-pause
Kl. 12:15-13:15 5-8 kl. slår katten af tønden og 0-4 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 13:15-13:35 Kåring og fastelavnsboller
Kl. 13:35-13:50 Oprydning og duks i klasserne

Lærerne kårer årets bedste udklædte elever i de forskellige kategorier. Eleverne kårer årets bedste udklædte lærer.
Nogen ved allerede, hvad de skal være udklædt som. Andre kan lade sig inspirere af de kategorier, der står nedenfor.

Kåringer til årets bedste udklædte i kategorierne:
• Den skøreste
• Den bedste hjemmelavede
• Den mest skræmmende
• Det bedste par/el. flere.

• Den bedste parodi/efterligning.
• Den mest gennemførte
• Elevprisen: bedste lærer.
Vi har desværre fundet lus igen, så husk at få kæmmet jeres børn.
23. JANUAR
 
I uge 5 er der emneuge, eleverne har skoledage fra 0830 - 1350 mandag - torsdag, fredag møder de 0830 - 1245.
 
Dagene styrrer eleverne selv, mht. pauser arbejdsfordeling.
 
I uge 6 skal 5. klasse se 7.-8. klasses fremlæggelser, så vi kan se hvad der kræves om et år. :)
 
Kristian
Mandag den 21. januar
 
Igen i år har jeg tilmeldt os indsamling til diabetesforeningen.
Klassen og jeg er blevet enige om, at ALLE kan sælge 20 lodder, og man skal sælge alle, for ellers bliver vores beløb betydeligt mindre, hvis bare 1 lod skal sendes retur.
 
Jeg mener vi skal være færdige med, at sælge 31. maj, men har ikke fået sendt info materiale endnu, så dato for seneste aflevering af penge kommer senere.
 
Når vi har solgt ALLE lodder, så giver det 4480 kroner i klassekassen, jeg vil foreslå, at halvdelen ryger i studieturs puljen og den andenhalvdel i klassekassen til hygge og lignende.
 
I år har jeg bestilt keyhangers, så vi kan modtage mobilepay, (håber Lone kan styre den del), det viser tidligere salg, at det er en fordel da mange ikke har kontanter.
 
Jeg skriver på FB senere, så kan I også koordinere hvem der tager hvilke veje/butikker, men sørg for at føre logbog over hvem der har åbnet dørene og hvem I skal vende tilbage til senere. Vi må hovedsageligt sælge i postnummer 8830, men også gerne udenfor/venner/familie.
Man må stå foran butikker og sælge, DOG er det en god idé, at høre butiksejeren om det er okay for ham/hende :) men det er et godt sted, da der kommer mange mennesker forbi uden at man skal rundt og banke på døre.
 
Håber I vil hjælpe og støtte op omkring dette, det er i mine øjne nemt tjente penge!!
 
Kristian
Fredag den 18. januar
 
Mandag den 4. februar, bliver der afholdt skole/hjem samtaler.
Vi starter klokken 15.30, og I får tid ved at skrive sms på 60 94 67 94 og fortælle hvilken tid i gerne vil have.
 
Mette Brinck deltager i møderne, da hun gerne vil se børnene fra dysleksi holdet. Tiderne med disse skal helst ligge samlet, så hvis de sidste 6 tider kan reserveres til disse børn vil det være super - ellers vil Mette selv tage kontakt til disse.
 
Er man forhindret i at komme, så skriver jeg et brev til dem der ikke kommer, så I får en melding på hvordan det går, men vær lige søde, at skrive hvis I gerne vil have et brev :).
 
Tiderne er som følger:
1530 - 1545 Lone - Noah M
1545 - 1600 Anja - Nanna C
16.00 - 1615 Helena - Noah S
1615 - 1630 Anne - AK
1630 - 1645 Jeanette - Simon
1645 - 1700 Susanne - Sara
pause
1715 - 1730 Maja - Frida
1730 - 1745 Lotte - Nanna V
1745 - 1800 Ninna - Valdemar
1800 - 1815 Morten - Johanne
1815 - 1830 Maj-Britt - Kristoffer
1830 - 1845 Christian - Niels
pause
1900 - 1915
1915 - 1930 Solveig - Marckus
1945 - 2000 Helene - Mathias
 
 
Vi ses
Kristian
Onsdag den 28. november
 
December nærmer sig og klassen glæder sig :)
Vi vil igen i år have julehygge, ved at være nisser for hinanden, der skal ske mindst 1 ting om ugen, men meget gerne flere. Jeg behøver ikke skrive, at sjove ting, søde ting og lidt drille ting er fine, men at man skal tænke sig om i forhold til drille delen. :)
 
Alle skal medbringe 1 gave til 30'ish kroner, så vi kan lave en pakkekalender, gerne på fredag ellers senest mandag.
 
Vi afslutter inden juleferien med julefrokost, alle skal medbringe en ret som sidste år, for at vi får lidt forskelligt så tænker jeg på at oprette en tråd på FB, hvor i kan byde ind med det i vil lave.
Kage salget til skolefesten indbragte ca. 2200, herfra skal trækkes sodavand og juice, så alt i alt en klækkelig sum til klassens kasse/studieturs konto, specielt set i forhold til den "lille" indsats det kræver.
 
Foreløbig tak for et dejligt 1. halvår med Jeres unger, juleferien nærmer sig, og et nyt godt halvår, venter :)
 
Hilsen Kristian
 
mandag den 5. november
EMNEUGE I UGE 46!
 
Hej Alle.
 
I næste uge er der emneuge med drama som hovedtema. 5 klasse skal lave stopmotion film, derfor er tablets en god ting hvis man selv kan medbringe det.
På jeres tablet vil det være super hvis i har downloaded en stopmotion app fx "stop motion studio pro", da det er her vi skal lave filmen. 
 
Det vil være super hvis alle, kan tage små figurer, legehuse biler og andet legetøj med, som skal bruges til filmen. Resten af materialerne snakker vi om i løbet af ugen.
 
Skoledagen er fra 0830 - 13.50 hver dag - bemærk at der er mødepligt torsdag aften til skolefesten.
 
Torsdag aften er der som sagt skolefest, vi skal sædvanen tro sælge kage/kaffe/sodavand, så alle skal medbringe en kage, samt en kande kaffe hjemmefra, på forhånd tak :)
 
Hilsen Kristian
TIRSDAG D. 2 OKTOBER
KOMMER JANNI FRA ENGBERG FOTO OG TAGER PORTRÆT FOTOS AF BØRNENE.
BØRNENE FÅR PÅ DAGEN AF FOTOGRAFEN ET STYKKE PAPIR MED EN LOGINKODE. MED DEN KAN I DERHJEMME SELV VÆLGE OG BESTILLE EVT. FOTOS. MAN KAN OGSÅ BARE VÆLGE AT BESTILLE DET FÆLLES GRUPPEFOTO OG KLASSEFOTOET.
VEDR. SØSKENDE FOTOS KONTAKT JYTTE ELLER ANNE
SE VEDHÆFTEDE FIL FOR MERE INFO:
INFOSEDDEL OM PROTRÆTFOTOGRAFERING D. 2. OKTOBER
 
_______________________________________________________________
Emneuge i uge 41.

Kære forældre og elever

Traditionen tro skal vi have en aktiv emneuge i uge 41.
Alle møder til normal tid.
Eleverne skal mandag til torsdag have idræt og i svømmehallen- Der har de fri kl. 13:50.
Fredag er der skolernes motionsdag- Der har de fri kl. 12:00

Svømmehal:

Mandag 0-1 kl.
Tirsdag 2-3 kl.
Onsdag 4-5 kl.
Torsdag 6-7-8. kl.

Medbring svømmebriller, badetøj, håndklæde, sæbe.
Elever fra 4 kl. og op efter kan tage svømmeprøver.
Vinger og bælte skal ikke medbringes. Det er i svømmehallen.
Stjerneløb/ læsebånd:

Mandag 4-5 kl.
Tirsdag 6,7,8 kl.
Onsdag 0-1 kl.
Torsdag 2-3 kl.

Medbring: en læsebog, Ta gerne idrætstøj og sko på hjemmefra. Der bliver mulighed for at tage et bad sidst på dagen så et håndklæde mm. Medbringes til det.

Hallen:

Mandag 2-3 kl.
Tirsdag 0-1 kl.
Onsdag 6,7,8 kl.
Torsdag 4-5 kl.

Medbring: Indendørs idrætstøj og sko Spejderhytten:

Mandag 6,7,8 kl.
Tirsdag 4-5 kl.
Onsdag 2-3 kl.
Torsdag 0-1 kl.

Tag tøj på til bål og udeliv (regntøj og gummistøvler hvis det regner), Har man en snittekniv kan den medbringes.


• Tjek vejrudsigten alle dage så jeres børn har tøj på efter vejret. Husk ekstratøj i kasserne.
• Med drikkedunk alle dage.

Bodmad:
De dage hvor eleverne er i svømmehallen tager vi bodmaden med.
Hvis nogen ligger inde med en masse god frugt fra haven modtager vi gerne noget fredag den. 12 okt. om morgenen😊

Fredag er skolernes motionsdag

• Alle elever fra 0-4 kl. skal løbe.
• Eleverne fra 5-8 kl. skal løbe el. cykle.
• Tag løbe/cykeltøj på hjemmefra.
• Cyklen skal være pumpet, tjekket og klar. Husk cykelhjelm.
• Der er mulighed for bad efter løbet.
• Der er suppe til alle. Derfor behøver kl. 12 madpakken ikke være så stor.

Program:
8:30-9:00 Morgensang
9:00-9:20 Vi mødes i klasserne og spiser 10-mad
9:20-10:00 opvarmning
10:00-11:00 løb.
11:00-11:30 bad og pause.
11:30 Suppe og uddeling af diplomer og præmier.
12:00 Tak for i dag og god efterårsferie


Vi søger forældrehjælp til fredag d. 12 hvor vi har skolernes motionsdag.

Vi skal bruge forældrehjælp hele dagen til følgende: at gøre frugt klar til løbet
at varme suppe op og servere den
at stå vagt til løbene.

Vi skal bruge ca. 10 forældre😊 Ring el skriv til Trine på 30261866 hvis i kan hjælpe.


Vi glæder os til en aktiv uge med mange smil😊
Lærerne.
den 17. august
 
Hej Alle. Jeg er lidt træt af at sende sms om manglende ting, vær søde at hjælpe Jeres barn med at pakke taske. Bare i dag i matematik var der 7 ud af 16 der mangler ting. Fx kan nævnes matematikhæfte, blyanter, viskelæder, linealer, lommeregner, briller, matematikbog, lektiebog, USB stik.
Dette giver SÅ meget uro, fordi man skal låne og aflevere ting hele tiden, for dem man låner af, kan jo ikke undvære det i en hel time.
 
Hilsen Kristian
eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden. 
Disse bøger kan barnet lytte til eller læse selv eller sammen med jer. Der er både børne- og ungdomsbøger at vælge imellem og i mange genrer.

God fornøjelse!
mvh
Mette B

God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
4. september
 
Hej 5.-6.-7.-8. klasse - i næste uge er vi hjemme fra lejrturen, forventeligt mellem klokken 12 og 13, ankomst afhænger af holdets evne til at cykle :) men det er svært at sige præcis ankomst. Jeg kan slå op på FB når vi ved mere sikkert, hvornår vi er fremme, fx når vi er i Bjerregrav.
 
Hilsen Kristian
LEJRTUR HELE SKOLEN 10.-12. september 2018

Alle møder kl. 08.30 mandag d. 10. september på skolen.
Bussen henter os, der ikke skal cykle kl. 09.00.

For 5.-8. klasse
Alle fra 5. - 8. klassetrin skal cykle på lejrtur.
Ruten er ca. 45 km og på så små veje som muligt. Vi kører stille og roligt og med pauser undervejs.
Der skal medbringes drikkedunk, madpakke, tøj efter vejret, evt. skiftetøj, og penge til at snolde lidt for.

Sørg for cyklen er i orden, pumpet og indstillet, da det er ufatteligt hårdt at cykle 45 km, hvis f.eks. saddelhøjden m.m. ikke passer. Husk CYKELHJELM!! :)

Lejrgårdens adresse
Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø

Der skal medbringes
Madpakke til mandag frokost og drikkedunk. (De der får kromad, får madpakke med)
Sovepose/dyne, pude og lagen.
Sovedyr
Nattøj
Toiletsager og håndklæde
Regntøj, skiftetøj, kondisko, gummistøvler, samt tøj til at være ude i.
Badetøj, hvis man vil deltage i morgensvømning.
En lommelygte kunne være godt.
DER SKAL NAVN I ALLE TING

Hvis der er nogle specielle hensyn, som f.eks. medicin, så giv lærerne besked.

Vi har jeres telefonnumre med, og vi har vores mobiltelefoner med, hvis I skulle give en vigtig besked, vi svarer så snart vi har tid.

INGEN MOBILTELEFONER PÅ TUREN!

Vi glæder os til nogle dejlige dage med jeres børn.

Med venlig hilsen

lærerne
 
Morgenbadning sidste år.
 
Fortælling sidste år.
 
Bueskydning sidste år.
 
 
 
 
26. august
 
HUSK der er forældremøde mandag aften 27. august klokken 19.00 til senest 21.00
 
Hilsen Kristian
22. august 
 
Bemærk at jeg flytter NT timerne fra torsdag til onsdag, da der er bedre mulighed for at lave eskursioner om onsdagen.
Det vil sige at kristendom og historie flytter til torsdag.
 
Kristian
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk