Klasseside 4.-5.

23/6-22 (KS)

Skema til næste skoleår kan ses her.

___________________________________________________________________________
20.05.22

Kære forældre,

Torsdag d. 2. juni holder vi i forbindelse med byfesten cykelsponsorløb og åben skole med spisning og sommerhygge. Støtteforeningen vil sælge mad og drikke, og man er også velkommen til at medbringe eget mad (der kan ikke grilles medbragt mad i år). Derudover vil der blive solgt kage. Skolen vil være åben til at tage et kig indenfor, så I kan se, hvad der arbejdes med i de forskellige klasser lige for tiden.

Programmet for aftenen bliver:
17.30-18.30: Cykelsponsorløb
18.30-20.00: Fællesspisning og åben skole
20.00-20.30: Oprydning og tak for i dag

Alle får en seddel med hjem, hvor der kan skrives, hvem de finder som sponsor, og hvor mange penge, der ønskes at give pr. cyklet runde.

Derudover håber vi på hjælp fra jer forældre til at stå på de to cykelruter. I må meget gerne kontakte Karoline på tlf. 22 33 80 53, hvis I har mulighed for og lyst til at hjælpe under løbet fra kl. 17.30 og 18.30.

Vi glæder os meget til en hyggelig aften sammen med jer alle.

Venlig hilsen
Lærerne, Langsø Friskole

____________________________________________
18/4-22 LS:

Idræt starter først udenfor fra uge 18.
25/3-22 (KS)
Cykeltur til Bjerregrav Friskole mandag d. 4. april

Kære alle,

3. og 6. klasse fra Bjerregrav Friskole fremfører generalprøve på teaterstykket Otto er et næsehorn, og vi er inviteret.

4.-6. klasse skal cykle derud, og det er derfor vigtigt, at alle får tjekket deres cykler og medbringer dem i skole den dag.
 
Vh. Lærerne 
22/2-22 (KS)

På mandag d. 28/2 er der fastelavn på skolen. Læs information her.

Vh. Lærerne
9/2-22 (KS)
Kære forældre i 5. klasse
 
D. 22. og 23. februar kommer sundhedsplejerske, Elsemarie, og afholder samtaler med elever i 5. klasse. Hermed er invitation med link til elektronisk samtykke:
 
Vh. Karoline
25/1-21 (KS)
Kære forældre,
 
Skole-hjem-samtaler afholdes online på Teams på torsdag d. 27/1 grundet smittesituationen på skolen. I skal logge ind med jeres børns login på office.com og gå til Teams -> Kalender og dernæst trykke "Deltag" i mødet. Hvis der skulle opstå problemer med login eller adgang til mødet, må I gerne kontakte mig på tlf. 22 33 80 53.
 
Vh. Karoline
17/12-21 (KS)
 
Kære forældre, 
 
Så er der gået tre ud af fem dage i fjernundervisningens land. Jeg er meget imponeret over, hvordan børnene har fået det til at lykkes rundt omkring, og jeg synes, udbyttet af undervisningen har været godt. Jeg har indtryk af, at der også har været plads til hygge midt i undervisningen rundt omkring, og det er rigtig dejligt at se børnene være sociale med hinanden hjemme fra deres værelser. 
 
Jeg er sikker på, vi også får to gode dage på mandag og tirsdag og kan gå på juleferie med godt humør og ved godt mod.
 
Rigtig god weekend til alle. 
 
Venlig hilsen
Karoline
14/12-21 (KS)
 
Kære forældre, 
 
Så har vi haft sidste dag sammen på skolen før jul, og det har været rigtig hyggeligt. Alle har fået en lille pose med lidt snolder og et brev til varm kakao med hjem til at forsøde fjernundervisningen. Vi mødes i Teams i morgen kl. 8.30, og jeg vil opfordre alle til at tjekke allerede i dag, om de kan logge på og finde mødet i kalenderen, så vi ikke står i morgen kl. 8.30 og har udfordringer. Jeg kan kontaktes på tlf. 22 33 80 53 resten af dagen og igen fra kl. 8.00 i morgen. Tjek også gerne, at alle kan logge på MatematikFessor med UNI-Login.
 
I kan se mødetider og lærer til de forskellige dage på lektiesiden. 
 
Alle skal have Dansk Direkte og matematikbog med hjemme. Hvis de ikke har fået det med i dag, må de op på skolen og hente det i morgen. 
 
Mange tidlige julehilsner
Karoline
10/12-21
Kære forældre,
 
Så er det snart ved at være juletid, og som I ved, skal ungerne være hjemme og have fjernundervisning de sidste fem skoledage. Undervisningen kommer til at finde sted på Teams hver dag og vil vare fra 8.30-12.30. Der bliver som udgangspunkt tre dage med mig, Karoline, og to dage med Louise. Jeg håber, at vi kan gøre det hyggeligt og nyde, at vi trods alt kan mødes online og snakke sammen, så vi kan sende hinanden godt på juleferie tirsdag d. 21. december. 
 
Jeg ved, at situationerne er meget forskellige rundt omkring i hjemmet, og det har jeg fuld forståelse for. Jeg håber, at vi ved brug af Teams kan give jer forældre så frie hænder som muligt. Jeg er tilgængelig for børnene på Teams i hele tidsrummet fra 8.30-12.30 og forhåbentlig behøver de ikke meget hjælp udover det. 
 
Vi har computere til 4. klasse, som de får med hjem. Hvis der er nogen, der ikke skulle have brug for at få en computer med hjem, må I gerne give besked til mig. De får den med hjem i en computertaske og med en mus. Jeg har i dag hjulpet alle med at få styr på deres login til Office.com, hvorfra de skal tilgå Teams. Jeg tror, der er styr på det hele vejen rundt, men hvis det alligevel skulle drille for nogen, er I selvfølgelig velkommen til at kontakte mig. 
 
Og så vil jeg blot ønske god weekend for nu og ønske for jer, at det hele går op rundt omkring i hjemmene den sidste tid, før juleferien endeligt indtræffer.
 
Venlig hilsen
Karoline
19/11-21 (KS)
 
Kære forældre,
 
Her kommer lige et par informationer. 
 
Først og fremmest vil jeg minde om, at der i næste uge er emneuge, og at mødetiderne derfor er ændret - se lektieside. Emneugen er i forbindelse med 8.-9. klasses teateruge og handler derfor om at udtrykke sig og forskellige følelser. Vi skal arbejde med "kedsomhed", "misundelse", "vrede" og "at være genert". Jeg glæder mig til at tilbringe en hel uge sammen med børnene, og jeg tror, det bliver rigtig godt for klassen at have god tid til at blive klogere på hinanden og sig selv. 
 
På grund af emneuge er der ikke lektier til næste uge. Lektierne er derfor først til uge 48. Brug gerne tiden på at få samlet lidt op, hvis der fx skulle være nogle huller i Dansk Direkte, som jeg skulle have overset. Hvis I er i tvivl om, om en side skulle være lavet, er I selvføglelig velkomne til at skrive til mig. 
 
Endeligt er det jo snart december. Det betyder, at vi gerne vil have lidt ekstra hygge i klassen. Jeg sørger for, at vi i klassen får et juletræ. Hvis nogen har lyst til at bidrage med en juledekoration med kalenderlys, tager vi meget gerne imod det. Og så vil jeg gerne bede alle børn om at medbringe en gave til 20-25 kr. inden 1. december. Planen er, at gaverne lægges i en sæk, og én elev trækker en tilfældig gave hver dag.
 
Rigtig god weekend til alle. 
 
Venlig hilsen
Karoline
8/11-21 (KS)

Kære forældre,

Jeg har i dag snakket med klassen om lektier og tjek af lektiesiden. Der er ikke mange, der tjekker lektiesiden løbende, og der er derfor en del, der ikke har lavet deres lektier i Dansk Direkte til i dag.

Der er til hver uge lektier i matematikbogen, Dansk Direkte og læsebogen. Det meste kan nås på skolen, hvis der arbejdes godt i timerne, men det skal færdiggøres derhjemme. Der kan være uger, hvor der også er andre lektier, men det vil selvfølgelig altid stå på lektiesiden. I denne uge skal vi have diktat på skolen, og børnene skal øve sig på staveordene hjemme, som findes ved at logge ind på Grammatip.dk.

Hvis der skulle være udfordringer med at få lavet lektier, er I altid velkomne til at skrive til mig - så laver vi bare en aftale om en senere dato.

Derfor en bøn om at I hjælper jeres børn med at tjekke lektiesiden og få lavet de lektier, de ikke har nået i skolen.

Venlig hilsen
Karoline
24.10.21 (LS)
 
I morgen, mandag, skal jeg have jeres klasse/børn.
Vi skal have tysk og lidt bevægelse.
De skal have madpakke, som normalt med, tøj og sko, som man kan bevæge sig i og nok overtøj, så man ikke fryser udenfor. 
Jeg glæder mig til at se jeres børn igen.
 
Louise
11.10.2021(LL)
Faguge i uge 43
___________________________________________________________________
1/10-21
Kære alle,
 
Da jeg har været syg de sidste par dage, kan der være nogle elever, der ikke har fået arbejdet med Dansk Direkte lige så meget, som de plejer. Derudover er der kun givet én side for i matematikbogen, som er til på tirsdag. Månedsopgaven skal først afleveres på fredag om en uge, og det er ikke meningen, den skal laves som lektier derhjemme.
 
Hvis der er spørgsmål eller problemer med lektier til næste uge, er I velkomne til at skrive til mig på tlf. 22 33 80 53.
 
Rigtig god weekend til alle.
 
Venlig hilsen
Karoline
30.09.21/AF
COVID KVIKTEST AF ELEVER

Som tidligere meldt ud fortsætter tilbuddet om test på skolerne. I modsætning til den tidligere udmelding, forventes det nu, at tilbuddet om test kommer til at fortsætte indtil årets udgang, men som vi ved, kan tingene meget hurtigt ændre sig.
Derudover vil der fremadrettet skulle tilbydes frivillig test af
- elever fra og med 9 år.


DA TILBUDDET OM TEST AF ELEVER PÅ SKOLER FORTSAT ER FRIVILLIGT, VIL VI MEGET GERNE HAVE EN TILBAGEMELDING FRA JER, OM I ØNSKER AT JERES BARN FREMOVER SKAL TESTES

SENEST FREDAG DEN 1. OKTOBER KL. 12.00
TIL MAIL: anne@langsoe-friskole.dk

Der tilbydes kun test 1 gang om ugen. Hvilken dag meldes ud når vi kender antal af elever der skal testes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler og opfordrer til, at alle ikke-vaccinerede og ikke tidligere smittede lader sig frivilligt teste en gang ugentligt. Der sker løbende ændringer i den nationale teststruktur. I kan holde jer opdaterede på Coronavirus:Teststeder og åbningstider - Region Midtjylland (rm.dk)
 
 
 
___________________________________________________________________
29.09.21(LL)
Hej.
Vi skal have motionsdag fredag d. 15. oktober.
Vi mangler 6-8 forældre til at hjælp med forskelligt.
Opgaverne er: Varme og servere suppe, trafikvagt, optælling, frugt skæres og oprydning.
Løbet foregår fra kl. 10-11.
Frugten skal skæres inden, suppen skal være klar til efter.
I skal kontakte Karoline på 22338053.
På forhånd tak.
Hilsen Lærerne
_______________________________________________________________
13/9-21
Kære alle,
 
Første månedsopgave i dansk er nu afleveret og rettet. Jeg synes, der er arbejdet godt med materialet og glæder mig til at se en udvikling hen over året. De får den tilbage i morgen og får den med hjem i tasken, så I sammen kan se på, hvordan det er gået. Det er ikke alle, der har nået at lave det hele, og det er helt ok her i første månedsopgave. Der er lidt forskel på, hvor meget der er rettet, og det skyldes, at jeg sætter fokus på få grammatiske ting hver gang. I denne omgang er der særligt rettet stort begyndelsesbogstav ved start af ny sætning og ved egennavne. Snak gerne med jeres børn om opgaverne og mine rettelser og giv besked, hvis I undrer jer over noget. 
 
Månedsopgave 2 udleveres i morgen og afleveres fredag d. 8. oktober.
 
Venlig hilsen
Karoline
6/9-21
Hej alle,
 
Fra i år skal alle medbringe passer og vinkelmåler i deres penalhus. Husk også at sende høretelefoner med børnene i skole. 
 
Vh. Karoline
Referat af forældremøde d. 12/8-21
Tak for et rigtig godt møde i torsdags.
 
Referat af forældremøde i 4.-5. klasse i skoleåret 21/22 kan læses her.
 
Vh. Karoline
 
10.08 (MS)
Lejrskole til Trevældcentret ved Vinderup

Alle møder kl. 08.30 tirsdag den 24. august på skolen.
0.-3. klasse skal have én overnatning og skal hentes af jer forældre onsdag mellem kl 15.30-16.30. Vi kører sammen i bus der ud.
4.-9. klasse skal have to overnatninger.

Alle fra 5.-9. klassetrin cykler til og fra lejrturen. (4. klasses elever, KAN cykle, dette aftaler Torben med den enkelte elev.))
Ruten er ca. 60 km på så små veje som muligt, vi kører stille og roligt og med pauser undervejs.

Der skal medbringes drikkedunk, madpakke, tøj efter vejret, evt. skifte tøj, og penge til at snolde lidt for.

CYKELLISTER:
Sørg for cyklen er i orden og pumpet og indstillet, da det er ufatteligt hårdt at cykle 60 km, hvis f.eks. sadelhøjden eller andet ikke er i orden. Husk CYKELHJELM

Trevældcentret
Trevældvej 7
Herrup
7830 Vinderup

Der skal medbringes:
Madpakke til tirsdag 10 mad/frokost og drikkedunk.
Sovepose/dyne, pude lagen.
Sovedyr
Nattøj
Toiletsager, håndklæde
Regntøj, skiftetøj, kondisko, gummistøvler, skiftetøj, samt tøj til at være ude i.
Badetøj og badesko
ALT MED NAVN I

Hvis der er nogle specielle hensyn, som f.eks. medicin, så giv lærerne besked.

Vi har jeres telefonnumre med, og vi har vores mobiler med. Hvis I skulle give en vigtig besked, vil vi svare, så snart vi har tid.

INGEN MOBIL TELEFONER PÅ TUREN, heller ikke cykellisterne.

0.-3. kl:
Torsdag er SFO pasningsdag for alle.
fredag er en skole lukkedag, SFO åben efter behov og med tilmelding.

Venlig hilsen lærerne
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.08. (TK)
Kun til 5. kl. 
På mandag i næste uge den 16. august, skal vi igen deltage i indsamlingscykelløbet Danmark rundt, som samler penge ind til børnecancerfonden. Vi skal deltage på de sidste kilometer fra Tjele Gods til Langsødal.
Vi skal være ved godset kl. 15.00 og forventer at være færdige ved Langsødal i tidsrummet 16.15-16.30 hvis alt går efter planen. Herefter har eleverne fri.
Vi plejer også at bruge cykelløbet til at få tjekket cyker og cykelkundskaber inden vi i uge 34 skal cykle til vores lejskole på Trevældecenteret. 
Se mere om selve cykel her:
 
 
_______________________________________________________________________
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk