Klasseside 3.-4.

JULEKLIPPEDAG d 30. november kl. 08.30 - 12.45

Så nærmer den skønne julemåned sog snart, og derfor skal vi have pyntet skolen op.
Der skal mebringes en saks, samt madpakke og drikkedunk.
Der bliver serveret æbleskiver i løbet af dagen.
Grundet Corona bliver det, desværre, UDEN forældre i år.
Hilsen Lærerne
13.11-20
Hej alle,
 
Så er det på mandag, vi har projektuge. Vi har i denne uge taget hul på emnevalg og snakket om, hvordan man stiller "de gode spørgsmål". Overemnet er "Mennesket", og alle har valgt deres eget underemne og fået det godkendt. Jeg vil meget gerne, at I tager en snak med børnene om deres emne, og hvad de vil undersøge den kommende uge. De kan vise jer deres røde mappe, hvor de har lavet brainstorm (se billede). Derudover skal de i løbet af ugen lave et kreativt produkt - dette kan være en plache, en figur, en film eller lignende. I må gerne snakke med børnene om gode idéer til dette - jeg er åben over for gode påfund og glæder mig til at se, hvad den næste uge bringer. 
 
Mødetider hele næste uge er 8.30-13.00, og der skal medbringes penalhus, rød projektmappe og meget gerne mobil/tablet/computer samt hovedtelefoner, hvor det kan lade sig gøre. Hvis I har bøger eller lignende om emnet, er I velkomne til at sende dem med jeres børn i skole.
 
Jeg glæder mig til en god uge med masser af ny viden. 
 
Vh. Karoline
 
Onsdag den 7. oktober

Fredagens plan:

Møde 0830 morgensamling til klokken 0900.

0900 – 0930 omklædning, sætte egen drikkedunk og frugt madpakke ud til samlingssted, få lidt at drikke og spise inden motion.

0930 – 0945 opvarmning i skolegård - cyklister kører til cykelsti

0945 - 1045 løb og cykelløbet afvikles.

1045 – 1115 omklædning evt. Bad

1115 – 1200 uddeling af klassens bedste og klassens fighter præmier, i hver klasse, samt spise 12 mad.

1200 fri.Hilsen Lærerne
LS 29.09.20:
Info ang. uge 41/idrætsugen.

Hej alle. I næste uge er der emneuge, og ugen hedder "Get moving"!

Alle skal møde fra kl.8.30-13.00 mandag til torsdag, og fredag er det fra kl.8.30-12.00.

I år er ugen anderledes end den plejer, grundet Covid 19, da vi bl.a. må se bort fra svømmehallen, og heller ikke må blande eleverne på tværs af klasserne. Istedet har vi fokus på læsebånd kl.8.30-9.30. Efter en pause har vi fælles opvarmning og derefter bliver klasserne fordelt ud på nogle værksteder med fysiske aktiviteter, med klasselæreren.
Efter en store pause vil vi afslutte dagene med opsamling og duksen af klasserne.

Der vil komme nærmere info fra hver lærer om, hvad der skal foregå de forskellige dage.

Fredag er skolernes motionsdag, hvor alle skal løbe (husk gode kondisko). Dog må 5.-8.klasse vælge at cykle (nærmere aftales med disse klasser).

Vi glæder os til en aktiv uge.
Hilsen lærerne :)
21.9.20:
Da vi pga. sygdom mangler en lærer til sløjd/håndværk-design har vi givet 3.-4. fri. Eleverne må selvfølgelig være på skolen til de normalt ville have fri
 
/TK 
 
 
9.9.20:
 
Arbejdsdag
Husk det er på lørdag den 12. september, der er arbejdsdag. Alle skal være særligt opmærksom på de gældende regler ift. Corona specielt med afstand. Hvis børn tages med, kan intet legetøj, computere og lig. fra skolen eller børnehuset bruges pga. rengøring.

Alle må gerne medbringe eget værktøj - redskaber alt efter det udvalg I er i.

Husk det er en fælles og bunden opgave at deltage i arbejdsdage og udvalg. Hvis I af en eller anden grund skulle blive forhindret, så bedes I give tovholderne besked herom.

Se udvalgene her:
https://langsoe-friskole.dk/uf/70000_79999/72888/65c14e0561f6e876f271005eb510ca17.pdf 
_______________________________________________________________________
 
onsdag den 2. september
 
HUSK alle må klæde om til idræt, og skal i bad efter idræt fra og med 1. september
 
Hilsen Kristian
27/8-2020
SKATKAMMER

Teatertur onsdag 2/9-2020 for 2.-3.-4. klasse.

På onsdag skal 2.-3. og 4. klasse i teateret Carte Blanche på Viborg kaserne sammen med Karoline, Chanette og Mette B.

1. klasse bliver på skolen, hvor de har Mai-britt.

Teaterstykket starter kl. 9.00, så vi skal køre præcis 8.30 fra skolen for at nå det. Alle børn skal derfor møde ind kl. 8.20 den dag. Alle skal medbringe en lille turtaske med frugt/ grønt og lidt at drikke. Når vi er tilbage på skolen fortsætter dagen som vanligt, så husk også en 12-madpakke.

Vi håber på hjælp til kørsel, da vi ikke kan komme med bussen som gruppe pga. covid.
Vi er i alt 28 børn. 8 kan køre frem og tilbage med skolebussen, Karoline kan have 4 børn, Mette kan have 4 børn og Chanette kan have 3 børn med. Vi mangler derfor plads til 9 børn. De som kører med ind, må meget gerne blive at se stykket, der varer 1 1/2 time.

Skriv på klassens facebookside, hvis I kan køre og hvor mange børn I kan have med. Skriv også om I kan køre den ene vej eller begge.

Opslaget er på begge klassers sider, så vi samler lige op, når vi har nok pladser.

MVH
Karoline, Chanette og Mette B
 
 
 
 
HUSK:
De grundbøger, som jeres børn får med hjem, skal de have pakket ind. 
Hjælp jeres børn med at have pakket alt med i deres penalhuse og tasker, så de ikke mangler det (i skal ikke pakke for dem, men tjekke dem).
Vh. Louise
 
14/8-20
Hej alle forældre,

Så er skoleåret skudt i gang, og første uge er veloverstået. Det har været en ren fornøjelse at være sammen med jeres børn igen, og jeg ser med glæde frem mod dette skoleår.

Jeg har lige nogle enkelte informationer til jer, inden vi ses til forældremøde d. 24. kl. 19, hvor Chanette og jeg deltager.

På onsdag og torsdag er der som tidligere skrevet planlagt klasselærerdage som alternativ til den aflyste lejrskole. Onsdag er vi ved og omkring skolen med fælles ryste-sammen-aktiviteter. Husk påklædning efter vejret - vi skal være en del udenfor.

På torsdag planlægger Chanette og jeg at tage klassen med på tur til en illustrator-workshop i Viborg. Vi vil i den forbindelse høre, om der er nogle forældre, der har mulighed for at hjælp os med kørsel. Vi skal køre fra skolen kl. 8.30 og hjem fra Viborg kl. 11.30. Vi må desværre ikke booke billetter i bussen til en større gruppe grundet corona. Send gerne en SMS på tlf. 22 33 80 53, hvis I har mulighed for at køre enten den ene eller anden vej.

Mødetider onsdag og torsdag i næste uge vil være som på klassens skema, men børnene skal være klar til afgang 8.30 torsdag, hvorfor det vil være en god idé at møde 8.20. Se også lektieside.

Derudover vil det være en stor hjælp, hvis de elever, der har egen mobil, kan medbringe den fuldt opladt i skole. Det hjælper, når vi skal arbejde MatematikFessor, da der er stort arbejde med sprit før og efter ved brug af skolens computere.

Ellers vil jeg ønske alle en god weekend og glæde mig til, at vi ses til forældremøde inden længe.

Vh. Karoline
torsdag den 13. august

Hej alle.
I forhold til idræt, så forholder vi os således:
Vi har idræt som vanligt, men må ikke dyrke kontaktsport.
Vi holder 1 meters afstand så vidt muligt, spritter ekstra meget hænder, og tager bad med afstand.
Hvis jeg bliver klogere på noget, skal jeg nok give besked, men jeg tænker, at alle kan overholde de regler.

Hilsen Kristian
7.8.20
Kontor Nyt – uge 32

Så er vi tilbage – altså lærerne. Nyt skoleår venter det 13. i rækken og med 88 elever tilmeldt fra 0.-8. klasse. Vi glæder os til at komme i gang, og ser frem til mange gode dage sammen med eleverne og et godt samarbejde med jer forældre.
Vi har holdt vores første rigtig lærermøde i dag og igen snakket om hvordan vi bedst muligt starter op set i lyset af, at vi stadig skal tage en masse hensyn ift. Corona. Vi har vendt og drejet vores plan for dagen i morgen og har besluttet nogle ændringer, derfor bliver dagen i morgen således:

Første skoledag i morgen
• Mødetid for 0.-4. kl. 9-11.30
• Mødetid for 5.-8. kl. 9.30-12.00
• Fælles start i skolegården for alle børn i ovennævnte grupper og forældre. Lærerne står fordelt i skolegården for at samle deres klasse. Forældre skal være bagerst mod Genvej. Forældre til 0. klasse må gerne stå ved deres barn.
• Da vi skal undgå for mange personer i klasserne, kan forældre ikke komme med ind i klasserne, bortset fra forældre til de nye elever i 0. klasse.
• Alle børn skal medbringe en lille 10-madpakke og drikkedunk.

Efter eleverne er gået til time vil der være lidt kaffe til forældrene i gymnastiksalen. Indgang hertil gennem hoveddøren og udgang i enden af gymnastiksalen.

Udvalgsmøder for alle forældre starter kl. 10. Alle udvalgsmøder afholdes med afstand på græsset
ved stadion.

Der bliver Ingen fælles afslutning.

Madpakker
Der vil fortsat ikke være mulighed for at bruge køleskab og mikroovn, så sørg for ”nemme håndterbare” madpakker hver dag.

Lejrskole
Den planlagte lejrskole fra den 18.- 20. aflyses også dette pga. de skærpede regler ift. Corona. Der vil i stedet være almindelig skolegang mandag og tirsdag. Onsdag og torsdag vil være klasselærerdage med vægt på at få klasserne rystet godt sammen. Mere herom senere.
Husk skolen er lukket fredag den 21.

Nyt personale
Udover vi helt officielt i morgen kan byde Maj-britt velkommen som vores nye lærer, ja så skal vi faktisk også byde velkommen til endnu en ny lærer. Det er Chanette Havn, som mange kender fra tidligere ansættelser her på skolen og i børnehuset. Chanette skal være støttelærer i 1.-2. klasse og 3.-4. klasse. Med denne støtte vil enkelte elever og klasserne som helhed forventet få godt udbytte af timerne.

/TK
 
 
 
torsdag 14/5-2020
Til alle med børn med læse- og skrivevanskeligheder
 
Der er kommet en ny portal, ordblindhed.dk, der skal være hele Danmarks ordblindeportal, hvor man kan finde instruktionsvideoer, artikler mm.

Klik ind og kig på den!

mvh
Mette B
 
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk