Klasseside 2.-4. Stamhold 2

16/5-19
Kære forældre VI HAR BRUG FOR JERES HJÆLP !! I næste uge skal vi have minisamfund fra mandag til onsdag🏤🏦 I det kreative værksted og wellness forretningen skal vi bruge en masse ting🎲🧩♟🎭🎨📕🖍🎾 Vi vil høre, om I har nogle at de ting vi mangler, som vi må låne el. få.🙏🏽🙏🏽🙏🏽 Kreativt værksted Ting vi kan låne: Tryk bogstaver (bogstaver som kan lave et tryk på et stykke papir) Ting vi må få: Koncervesdåser alle størrelser Trækasser alle størrelser fx frugt kasser, vin kasser mm. Vi skal bruge ca. 10-15 stk. Brugte T-shirt helst uden tryg. Alle farver kan bruges.
Brugte ting som virker og i kan undvære fx:
> spil som mikado/brætspil/ terningespil mm.
> Legetøj som fx. Klodser i træ/plast, figurer- ikke stort legetøj.
> Blade
> Garnnøgler
> Tæpper/plaider som kan vaskes og er i pæn stand > Bøger børn/voksen > Flasker retro. Wellnes: Ting vi må få: Neglelak Fake tatoo Ting vi må låne: Fodbad Håndklæder. Tingene vil vi gerne at I afl. ‪mandag morgen‬ i 0-1 klasse. Vi takker for at I gider at kigge i gemmerne🤩😍🙏🏽 Rigtig god forlænget weekend til jer alle ☀️🌺 Hilsen Cheferne i New Langsø’s Wellness og Kreative værksted😉
”New Langsø”, Langsø Friskole Mini-By

Mandag, tirsdag og onsdag i uge 21 forvandles friskolen til ”New Langsø”, en by med egen borgmester, Bank med egen valuta, TV-avis, Discotek, Dance Studio, Wellness, Krea-værksted, Scary House, Snackbar samt Casino.

Onsdag d. 22. maj er der åbent om aftenen. Vi starter med sponsor-cykelløb med klar til start kl. 17. Dette varer en time - se seneste Kontor Nyt.

Kl. 18.30 åbner ”New Langsø” med tale fra byens borgmester. Herefter er der åbent i byens butikker. Her kan der kun handles med byens egne penge, som man får ved at veksle kroner i kontanter om til ”V-Bucks” i byens bank.

Støtteforeningen sælger pølser med tilbehør, øl og vand. Snackbaren sælger kaffe mm. Fælles oprydning kl. 20.30, vi lukker og slukker kl. 21.00.

Praktisk info:
Mødetider for elever man, tirs, ons: Kl. 08.30-13.50.
Onsdag aften: Kl. 16.45 – 21.00 (måske lidt ændringer alt efter hvilket sted, man arbejder)

Der er bodmad som normalt. Medbring madpakker, da der kun sælges små snacks og ikke nok til at udgøre det for madpakken. Eleverne får besked i uge 20 om, hvilke værksteder de skal arbejde i.

Vi ser fem til nogle fantastiske dage
/Lærerne på Friskolen
10/5-19
Søndersøløbet 

Tirsdag den 28. maj skal hele skolen til Søndersøløbet.
Alle møder ind på skolen til normal tid, omklædt i løbetøj alt efter vejret, og i løbesko.
Medbring også gerne skiftetøj, hvis det regner samt en trøje de kan tage på efter at de har løbet.
Alle skal have en lille taske med hvor 10 og 12 madpakken, drikkedunken samt skiftetøj/trøje kan være i.
Alle elever skal have deres Langsø Friskole T-shirt på, som de fik til Jubilæet. Derfor skal den afleveres til læreren med navn hurtigst muligt.
Vi udleverer dem til eleverne på løbs dagen.
Vi forventer at vi er hjemme således at eleverne har fri 14:00. Men det kan variere, da der er mange skoler som skal med bus hjem.

Hilsen lærerne
Hej alle,
 
I matematik har vi fokus på at kunne sine tabeller. Jeg vil give eleverne en tabel for hver uge, og vi laver derefter forskellige "tabel-lege" i timerne, der tjekker, om de kan deres tabeller. Jeg har forklaret klassen, at det ikke blot drejer sig om at kunne de forskellige tabeller uden ad, men derimod om at øve sig i at kunne gangestykkerne i den lille tabel udenad. Det er få ting, jeg ønsker, eleverne skal lære udenad, men det er en stor hjælp for dem senere, hvis de har regnestykkerne siddende på rygradden.
 
Jeg vil derfor gerne bede jer om at hjælpe jeres børn med at få øvet tabellerne. Vi har i dag tjekket, at de kan gangestykkerne i 3-tabellen, og jeg har givet dem 4-tabellen for til på fredag. I kan øve den med dem ved fx at sige: "4 x 5", "4 x 8" osv. i tilfældig rækkefølge og lade dem give jer svaret. 
 
Venlig hilsen
Karoline
 
Hej Forældre.
Alle elever skal medbringe deres Langsø t-shirt på mandag d. 6. maj.
De skal afleveres til klasselæreren.
Vi skal bruge dem i forbindelse med Søndersøløbet.
Hilsen Lærerne

Forældre Brev marts 2019

Tiden løber hurtigt og foråret er godt i gang.

Vi havde i onsdags en rigtig hyggelig dag i skolekøkkenet, hvor vi bagte boller og gulerodskage. Eleverne gav udtryk for, at de gerne vil have sådan en dag igen.

I dansk er alkalær og dets timer nu lagt ind i min danskundervisning. Jeg får dermed en bedre indsigt i elevernes niveau i læsning og stavning. Vi arbejder i læsebogen og laver nogle af opgaverne i arbejdsbogen. Jeg supplerer med kopier af grammatiske opgaver. For at øve tekstskrivning, arbejder eleverne i udleverede kopier ”Mine små skriveøvelser”. Om torsdagen har vi bibliotek. Flere af eleverne låner på ”eReolen GO. De kan sagtens låne og læse hjemme, bare de har en pc eller tablet. De kan både låne med unilogin og eget lånerkort. Lektier vil bestå af læsning i læsebog og færdiggørelse af opgaver startet på klassen.

I historie er vi lige blevet færdig med oplæsning af bogen Træl og fri, som foregår i vikingetiden. Vi starter herefter med Romerriget.

I engelsk arbejder vi med forskellige opgaver som The Weekdays og The Weather og grammatiske opgaver. Vi arbejder også med små tegnefilm, hvor vi hører, læser og laver opgaver på engelsk.

Stamhold 2 står for morgensang i næste uge. Alle elever har skrevet og dekoreret et Haiku-digt, de skal læse op.

Rent socialt arbejder vi stadig med, hvordan vi taler og leger med hinanden, generelt synes jeg, det går godt, men det vil blive ved med at være et fokusområde.

Rent arbejdsmæssig arbejder eleverne godt og når at få lavet opgaverne på klassen, så lektiebyrden er oftest lille. Efterhånden som vejret bliver bedre, vil vi arbejde mere udenfor og dermed også få mere bevægelse i undervisningen. I sidste uge var vi heldige, solen skinnede og vi lavede engelskopgave ved bordene i skolegården og skrev engelske ord med kridt på asfalten.

Vi går Påsken og sommeren i møde med håb om flere af den slags dage.

Bedste forårshilsner Lone

 

5/2-2019
Fastelavn
Mandag d. 4. marts er det fastelavn på Langsø Friskole
Eleverne møder til alm. tid og medbringer madpakker og drikkedunk samt deres udklædningstøj. Vi skal slå katten af tønden, hygge og lege hele dagen. Alle kommer udklædt store som små, og der vil blive serveret en fastelavnsbolle sidst på dagen.
Vi vil derfor blive meget glade, hvis I forældre vil bage lækre fastelavnsboller til klassen😊 Giv besked til klasselæreren😊

Program for dagen:
kl. 8.30-9:00 Morgensamling
Kl. 9:00 -9:45 Tager vi udklædningstøj på og bliver sminket. Vi har teatersminke på skolen, og de store elever 7-8 kl. samt os lærer hjælper med at sminke.
Kl. 9:45-10:00 Klasserne går catwalk
Kl. 10:00-10:30 10-madpakker
Kl. 10:30- 11:30 0.-4. klasse slår katten af tønden. 5-8 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 11.30-12:15 12-pause
Kl. 12:15-13:15 5-8 kl. slår katten af tønden og 0-4 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 13:15-13:35 Kåring og fastelavnsboller
Kl. 13:35-13:50 Oprydning og duks i klasserne

Lærerne kårer årets bedste udklædte elever i de forskellige kategorier. Eleverne kårer årets bedste udklædte lærer.
Nogen ved allerede, hvad de skal være udklædt som. Andre kan lade sig inspirere af de kategorier, der står nedenfor.

Kåringer til årets bedste udklædte i kategorierne:
• Den skøreste
• Den bedste hjemmelavede
• Den mest skræmmende
• Det bedste par/el. flere.

• Den bedste parodi/efterligning.
• Den mest gennemførte
• Elevprisen: bedste lærer.
Vi har desværre fundet lus igen, så husk at få kæmmet jeres børn.
Hej Forældre i Stamhold 1 og 2
Eleverne har i dag fået en mappe med oplysninger om projektet i uge 5. De har fået overemnet, Fritidsinteresser.
Hvis det er muligt, må eleverne meget gerne medbringe tablet eller pc i uge 5.
Fie og jeg glæder os til en spændende uge.
Hilsen Lone
Skole-hjemsamtaler for Stamhold 2.
Torsdag d. 31. januar 2019 er der samtaler for forældre og elever. Det foregår i klasselokalet. Tilstede er klasselærer Lone og matematiklærer Karoline.
Jeg har fået svar fra flere forældre, der kunne komme tidligt. De er placeret først. Resten har jeg placeret. Hvis man vil bytte klarer man det indbyrdes.
Der er 20 min. til hver elev. Vi håber, I vil hjælpe os med at overholde tidsplanen.
På forhånd tak
Venlig hilsen Karoline og Lone

14.00: Jacob
14.20: Andrea
14.40: Elisabeth
15.00: Willem
15.20: Mikkel
15.40: Victoria
16.00: Signe
16.20: Malene
16.40: Isabella
17.00: Anne
17.20: Laura
17.40: Noah
18.00: Liv
18.20: Nanna
18.40: Christian
19.00: Louise

Hej Forældre for stamhold 2.
Jeg har nu været på skolen i en måned og haft jeres børn i 2 skemauger. Jeg har brugt tiden på at lære eleverne at kende. De har været så søde og jeg har virkelig følt mig meget velkommen.
Jeg har haft dem til alle mine fag, dansk, engelsk, historie, kristendom og billedkunst. Jeg har nu et indblik i hvordan og hvor eleverne er fagligt, men selvfølgelig vil det med tiden blive klarere. Efterhånden vil jeg skrive mere i lektiebogen.
Hvis I får brug for at kontakte mig, er mit mobilnummer: 51504231
Min mail: lone.lauritsen@skolekom.dk
Vi afholder et forældremøde torsdag d. 22. november kl. 19.00. Alle klassens lærere vil være tilstede.
Jeg glæder mig til at hilse på jer alle sammen og at samarbejder med jer, om at få jeres børn til at udvikle sig både fagligt og socialt.
M.v.h. Lone Lauritsen
KOR
25. Oktober 2018

Da der kun har været ganske få tilmeldingerne til kor, oprettes det ikke i år.

mvh
Mette B
 
 
 
MUSIK

Vi har i musik timerne været omkring alle instrument grupper, og flere genre i musik. Bl a klassisk, orkester musik.
Vi har snakket om musikkens effekt, hvordan man kan ramme stemninger og følelser.
Vi afslutter det hele med at se tegnefilms musicalen "Happy feet 2", så debaterer vi, om den ville være lige så god uden musik.
Efter efterårs ferien, skal vi lave sammenspil med Kim Larsen numre, meget apropos i denne tid.

Vh Mette
TIRSDAG D. 2 OKTOBER
KOMMER JANNI FRA ENGBERG FOTO OG TAGER PORTRÆT FOTOS AF BØRNENE.
BØRNENE FÅR PÅ DAGEN AF FOTOGRAFEN ET STYKKE PAPIR MED EN LOGINKODE. MED DEN KAN I DERHJEMME SELV VÆLGE OG BESTILLE EVT. FOTOS. MAN KAN OGSÅ BARE VÆLGE AT BESTILLE DET FÆLLES GRUPPEFOTO OG KLASSEFOTOET.
VEDR. SØSKENDE FOTOS KONTAKT JYTTE ELLER ANNE
SE VEDHÆFTEDE FIL FOR MERE INFO:
INFOSEDDEL OM PROTRÆTFOTOGRAFERING D. 2. OKTOBER
____________________________________________________________________
Emneuge i uge 41.

Kære forældre og elever

Traditionen tro skal vi have en aktiv emneuge i uge 41.
Alle møder til normal tid.
Eleverne skal mandag til torsdag have idræt og i svømmehallen- Der har de fri kl. 13:50.
Fredag er der skolernes motionsdag- Der har de fri kl. 12:00

Svømmehal:

Mandag 0-1 kl.
Tirsdag 2-3 kl.
Onsdag 4-5 kl.
Torsdag 6-7-8. kl.

Medbring svømmebriller, badetøj, håndklæde, sæbe.
Elever fra 4 kl. og op efter kan tage svømmeprøver.
Vinger og bælte skal ikke medbringes. Det er i svømmehallen.
Stjerneløb/ læsebånd:

Mandag 4-5 kl.
Tirsdag 6,7,8 kl.
Onsdag 0-1 kl.
Torsdag 2-3 kl.

Medbring: en læsebog, Ta gerne idrætstøj og sko på hjemmefra. Der bliver mulighed for at tage et bad sidst på dagen så et håndklæde mm. Medbringes til det.

Hallen:

Mandag 2-3 kl.
Tirsdag 0-1 kl.
Onsdag 6,7,8 kl.
Torsdag 4-5 kl.

Medbring: Indendørs idrætstøj og sko Spejderhytten:

Mandag 6,7,8 kl.
Tirsdag 4-5 kl.
Onsdag 2-3 kl.
Torsdag 0-1 kl.

Tag tøj på til bål og udeliv (regntøj og gummistøvler hvis det regner), Har man en snittekniv kan den medbringes.


• Tjek vejrudsigten alle dage så jeres børn har tøj på efter vejret. Husk ekstratøj i kasserne.
• Med drikkedunk alle dage.

Bodmad:
De dage hvor eleverne er i svømmehallen tager vi bodmaden med.
Hvis nogen ligger inde med en masse god frugt fra haven modtager vi gerne noget fredag den. 12 okt. om morgenen😊

Fredag er skolernes motionsdag

• Alle elever fra 0-4 kl. skal løbe.
• Eleverne fra 5-8 kl. skal løbe el. cykle.
• Tag løbe/cykeltøj på hjemmefra.
• Cyklen skal være pumpet, tjekket og klar. Husk cykelhjelm.
• Der er mulighed for bad efter løbet.
• Der er suppe til alle. Derfor behøver kl. 12 madpakken ikke være så stor.

Program:
8:30-9:00 Morgensang
9:00-9:20 Vi mødes i klasserne og spiser 10-mad
9:20-10:00 opvarmning
10:00-11:00 løb.
11:00-11:30 bad og pause.
11:30 Suppe og uddeling af diplomer og præmier.
12:00 Tak for i dag og god efterårsferie


Vi søger forældrehjælp til fredag d. 12 hvor vi har skolernes motionsdag.

Vi skal bruge forældrehjælp hele dagen til følgende: at gøre frugt klar til løbet
at varme suppe op og servere den
at stå vagt til løbene.

Vi skal bruge ca. 10 forældre😊 Ring el skriv til Trine på 30261866 hvis i kan hjælpe.


Vi glæder os til en aktiv uge med mange smil😊
Lærerne.
Kære forældre.
Dette bliver det sidste skriv fra mig til jer.
Og jeg må desværre starte med en lille opsang.. ☹
I dag, torsdag, har vi gennemgået ugens læselektier (gjorde det ikke tirsdag pga. fagdag), og jeg kunne desværre konstatere, at kun 50% af 3. klasse havde læst læselektien og kun 25% af 4. klasse havde læst deres. Med andre ord havde kun 6 ud af 16 elever lavet lektier! Det er ikke optimalt, for det betyder, at de børn, som ikke har læst, er nødt til at bruge tid fra timen på at læse, da de ellers ikke har mulighed for at arbejde i arbejdsbogen – de følges nemlig ad. Ikke ret mange børn i deres alder er gode til at huske, at de har lektier for, så derfor har de brug for jeres hjælp til at minde dem om, og fastholde dem i, at lektierne skal laves. De har ikke fået ny lektieseddel, da jeg jo har sidste dag på skolen i morgen, fredag.

Og i den forbindelse vil jeg rigtig gerne sige STORT TAK til jer alle sammen! Tak for et godt samarbejde, hvor vi har lyttet til hinanden og i fællesskab har haft øje for det allervigtigste; jeres børns trivsel, læring og dannelse. Tak for lån af jeres fantastiske unger – de er skønne hver og én! Især 3. kl., som jeg jo har været klasselærer for de sidste par år, har jeg haft rigtig mange fornøjelige stunder sammen med og de har alle hver især bidraget til, at jeg hver dag har glædet mig til at komme på arbejde. På mandag venter en ny flok børn og jeg krydser fingre for, at de er lige så skønne som jeres! 😊
TAK.
Kærlig hilsen
Vibeke.
Tirsdag d. 25.9 er der fagdag i dansk. Det betyder, at skoledagen slutter kl. 13.45.
 
eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden.
 
Disse bøger kan barnet lytte til selv, hvilket støtter rigtig godt op om læsudviklingen, da ordforrådet udvikles ved lyttelæsning. E-bøgerne kan barnet læse selv eller I kan læse sammen. Der er rigtig mange titler at vælge imellem.

God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
 
Indbetaling til klassekasserne

2. klasse Susanne mobilpay 61783006
3. klasse Helene mobilpay 61666639 eller kontant
4. klasse Maj.Britt mobilpay 614085 eleer på konto 5979 1235579

LEJRTUR HELE SKOLEN 10.-12. september 2018

Alle møder kl. 08.30 mandag d. 10. september på skolen.
Bussen henter os, der ikke skal cykle kl. 09.00.

For 0.-4. klasse
Alle elever fra 0.-4. klasse skal hentes d. 11. mellem kl. 15.00-17.00 på adressen.

Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø

Der skal medbringes
Madpakke til mandag frokost og drikkedunk. (De der får kromad, får madpakke med)
Sovepose/dyne, pude og lagen.
Sovedyr
Nattøj
Toiletsager og håndklæde
Regntøj, skiftetøj, kondisko, gummistøvler, samt tøj til at være ude i.
Badetøj, hvis man vil deltage i morgensvømning.
En lommelygte kunne være godt.
DER SKAL NAVN I ALLE TING.

Hvis der er nogle specielle hensyn, som f.eks. medicin, så giv lærerne besked.

Vi har jeres telefonnumre med, og vi har vores mobiltelefoner med, hvis I skulle give en vigtig besked, vi svarer så snart vi har tid.

INGEN MOBILTELEFONER PÅ TUREN!

Vi glæder os til nogle dejlige dage med jeres børn.

Med venlig hilsen

lærerne


Morgenbadning sidste år.


Fortælling om aftenen sidste år.


Bueskydning sidste år.
 
 
 
 
Referat forældremøde stamhold 1+2

Mette fortalte på klassen:

Alkalær og matetik træning. Alkalær timerne gør det ud for, en del af læsebogen, som derfor afkortes. 3.kl skal have 3 læsebøger i år, og 2. klasse bare en.
I matematik skal der trænes 10ér venner, den lille tabel, plus og minus. Vi spiller fx 31 og 500 med spillekort.
Der arbejdes fælles i Faktorbogen og individuelt i Pirana Matematikbogen.

Vi vil så vidt muligt, forsøge at alle børn arbejder med materiale på det niveau, hvor de er.

Al information findes på hjemmesiden, klasseside/lektieside.

Facebook. 2.-4. klasse får en fælles side, hvor opslag skal godkendes og det er ikke muligt at kommentere på opslagene.

Hovedtelefoner til at kunne lytte til musik med jackstik, ifb.med Alkalær, vil vi meget gerne børnene medbringer. Ørebøffer til at lukke lyd ude, er også godt at have i ungernes kasse i klassen.

Tjek stadig der er ekstra tøj i kasserne i garderoben, og husk regntøj etc efter vejret.

Fødselsdag:

Der må ikke plukkes i klasserne, ellers er der frit valg. Gavebeløb 20-30 kr.
Forældreråd fælles for begge stamhold:
3. kl Charlotte (Frederik N), Majbritt (David)
4. kl Susanne (Nanna.H)
2. kl Heidi (Noah S), Mette (Noah F)
1-2 årlige arrangementer. Forslag om forældrekaffe ved fødselsdage.

Klassekasser holdes på klassetrinet. 2. kl Susanne (Mathilde), 3. kl Helene (Mikkel A), 4. kl Majbritt (Louise) Der indbetales 50 kr pr barn snarest muligt.
Lejrturen 10. - 11. september, med en overnatning, seddel herom snart.

Der blev opfordret til at forældre bød ind, med ideer til valgfag for 6.-8. klasse, hvis en kunne have lyst til, at have et lille hold nogle timer, til alt mellem himmel og jord. Kunne fx være knallertværksted, sy, madlavning, osv osv

Sundhedsplejesken kommer torsdag d 30. august og vejer børnene i 3. klasse, se seddel på klassesiden.

HUSK at kontakte hinanden telefonisk, hvis der er noget i er i tvivl om, det samme gælder til skolen/lærerne.
Sms er fint til små praktiske beskeder.
Orientering om screening i 3. klasse

Kære forældre med børn i 3. klasse

Torsdag d. 30.aug kommer jeg til 3.klasse.

Jeres barn bliver målt, vejet og får lavet synsprøve. Dette foregår individuelt.

Jeg kontakter Jer, hvis der er noget jeg gerne vil drøfte med Jer.

I er velkomne til at kontakte mig på, mail eller telefon, hvis I har spørgsmål.

Venlig hilsen

Christine M. Christiansen

Sundhedsplejerske

Tlf: 87877736

Mail: 87877736
2.-3.-4. klasse – stamhold 2.

Kære forældre.

Så fik vi taget hul på et nyt skoleår og jeg tror, det bliver et godt et! 😊 Børnene er ved at finde ind i de vante rammer – også selvom rammerne er en smule anderledes i år end tidligere.

 

Forældremøde torsdag d. 23.8. kl. 19.00-21.00

Første del af mødet omhandler kun stamhold 2. Vi mødes i klassen. Anden del er fælles med stamhold 1. Hvis I har punkter til dagsordenen, bedes de afleveret til mig senest mandag d. 20.8.

 

Det vil være en rigtig god idé at anskaffe et sæt høretelefoner, som jeres barn kan have i kassen eller tasken til brug i undervisningen, f.eks. til Alkalær sange og Matematik-Fessor.

Til de børn som kan have svært ved at koncentrere sig, anbefaler jeg også, at I anskaffer et sæt ”ørebøffer”, som kan ligge fast i deres kasse. Jeg tænker, at begge dele kan afskaffes, i f.eks. Tigeren, til en overkommelig pris.

 

Har I behov for at komme i kontakt med mig, kan jeg kontaktes på følgende:

Mail: smylfespark@hotmail.com

Tlf. 21911847 (sms)

Er det meget vigtigt, så ring.

 

Mvh. Vibeke

 
 
4.7.2018:
Orientering om holdsammensætning. Læs brevet her: 2.-4. klasse
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk