Klasseside 2.-4. Stamhold 1

eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden.

Disse bøger kan barnet lytte til selv, hvilket støtter rigtig godt op om læsudviklingen, da ordforrådet udvikles ved lyttelæsning. E-bøgerne kan barnet læse selv eller I kan læse sammen. Der er rigtig mange titler at vælge imellem.

God fornøjelse!
mvh
Mette B

Indbetaling til klassekasserne

2. klasse Susanne mobilpay 61783006
3. klasse Helene mobilpay 61666639 eller kontant
4. klasse Maj.Britt mobilpay 614085 eleer på konto 5979 1235579

Kor på Langsø Friskole 2018-2019
29. august 2018

Kære forældre og børn på Langsø friskole.

Som de foregående år tilbyder vi kor på skolen for både piger og drenge i klasserne 2.-6.

Timerne kommer til at ligge på tirsdage 13.50-14.50 og vi skal blandt andet synge moderne, rytmiske sange og årstidsange. Vi skal lave Icebreakers (aktiviteter, hvor vi finder den fælles fornemmelse, arbejder med rytme mm) og selvfølgelig 1-2 optrædener for skolen i skoletiden.

Der vil være kor i ugerne:
43-45
47-51
2-4
8-14
I hullerne mellem korgangene er der ferier og emneuger, hvor undervisningen er aflyst.

NB! Der er bindende tilmelding!
Vi har tidligere år har oplevet at nogle er sprunget fra undervejs og så står vi med ganske få elever i koret, som så bliver en meget dyr undervisning på skolen.

Tilmelding til kor foregår ved at I sender en mail på mail@langsoe-friskole.dk senest onsdag den 10. oktober 2018

Koret bliver oprettet, hvis der er mindst 12 børn, der ønsker at deltage.
Mette B

LEJRTUR HELE SKOLEN 10.-12. september 2018

Alle møder kl. 08.30 mandag d. 10. september på skolen.
Bussen henter os, der ikke skal cykle kl. 09.00.

For 0.-4. klasse
Alle elever fra 0.-4. klasse skal hentes d. 11. mellem kl. 15.00-17.00 på adressen.

Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø

Der skal medbringes
Madpakke til mandag frokost og drikkedunk. (De der får kromad, får madpakke med)
Sovepose/dyne, pude og lagen.
Sovedyr
Nattøj
Toiletsager og håndklæde
Regntøj, skiftetøj, kondisko, gummistøvler, samt tøj til at være ude i.
Badetøj, hvis man vil deltage i morgensvømning.
En lommelygte kunne være godt.
DER SKAL NAVN I ALLE TING.

Hvis der er nogle specielle hensyn, som f.eks. medicin, så giv lærerne besked.

Vi har jeres telefonnumre med, og vi har vores mobiltelefoner med, hvis I skulle give en vigtig besked, vi svarer så snart vi har tid.

INGEN MOBILTELEFONER PÅ TUREN!

Vi glæder os til nogle dejlige dage med jeres børn.

lærerne

Morgenbadning sidste år.

Fortælling om aftenen sidste år.

Bueskydning sidste år.

Referat forældremøde stamhold 1+2

Mette fortalte på klassen:

Alkalær og matetik træning. Alkalær timerne gør det ud for, en del af læsebogen, som derfor afkortes. 3.kl skal have 3 læsebøger i år, og 2. klasse bare en.
I matematik skal der trænes 10ér venner, den lille tabel, plus og minus. Vi spiller fx 31 og 500 med spillekort.
Der arbejdes fælles i Faktorbogen og individuelt i Pirana Matematikbogen.

Vi vil så vidt muligt, forsøge at alle børn arbejder med materiale på det niveau, hvor de er.

Al information findes på hjemmesiden, klasseside/lektieside.

Facebook. 2.-4. klasse får en fælles side, hvor opslag skal godkendes og det er ikke muligt at kommentere på opslagene.

Hovedtelefoner til at kunne lytte til musik med jackstik, ifb.med Alkalær, vil vi meget gerne børnene medbringer. Ørebøffer til at lukke lyd ude, er også godt at have i ungernes kasse i klassen.

Tjek stadig der er ekstra tøj i kasserne i garderoben, og husk regntøj etc efter vejret.

Fødselsdag:

Der må ikke plukkes i klasserne, ellers er der frit valg. Gavebeløb 20-30 kr.
Forældreråd fælles for begge stamhold:
3. kl Charlotte (Frederik N), Majbritt (Maria)
4. kl Susanne (Nanna.H)
2. kl Heidi (Noah S), Mette (Noah F)
1-2 årlige arrangementer. Forslag om forældrekaffe ved fødselsdage.

Klassekasser holdes på klassetrinet. 2. kl Susanne (Mathilde), 3. kl Helene (Mikkel A), 4. kl Majbritt (Louise) Der indbetales 50 kr pr barn snarest muligt.
Lejrturen 10. - 11. september, med en overnatning, seddel herom snart.

Der blev opfordret til at forældre bød ind, med ideer til valgfag for 6.-8. klasse, hvis en kunne have lyst til, at have et lille hold nogle timer, til alt mellem himmel og jord. Kunne fx være knallertværksted, sy, madlavning, osv osv

Sundhedsplejesken kommer torsdag d 30. august og vejer børnene i 3. klasse, se seddel på klassesiden.

HUSK at kontakte hinanden telefonisk, hvis der er noget i er i tvivl om, det samme gælder til skolen/lærerne.
Sms er fint til små praktiske beskeder.
Orientering om screening i 3. klasse

Kære forældre med børn i 3. klasse

Torsdag d. 30.aug kommer jeg til 3.klasse.

Jeres barn bliver målt, vejet og får lavet synsprøve. Dette foregår individuelt.

Jeg kontakter Jer, hvis der er noget jeg gerne vil drøfte med Jer.

I er velkomne til at kontakte mig på, mail eller telefon, hvis I har spørgsmål.

Christine M. Christiansen

Sundhedsplejerske