Klasseside 1.-2.

JULEKLIPPEDAG d 30. november kl. 08.30 - 12.45

Så nærmer den skønne julemåned sog snart, og derfor skal vi have pyntet skolen op.
Der skal mebringes en saks, samt madpakke og drikkedunk.
Der bliver serveret æbleskiver i løbet af dagen.
Grundet Corona bliver det, desværre, UDEN forældre i år.
Hilsen Lærerne
Kære forældre,
 
Vi har nu afsluttet vores projekt uge. Alle har arbejdet rigtig godt med deres opgaver, og deres produkt. Jeg har lagt billeder op på facebook. 
Næste mandag d. 30/11 har vi juleklippedag. Desværre uden forældre i år, men er sikker på at vi får en dejlig dag aligevel. Jeg tager mig af kalender gaver til klassen, så derfor skal I ikke selv have nogen med i år. 
 
Mvh Mai-Britt
Kære forældre
I næste uge har vi projekt uge. Vi skal arbejde med emnet landbrug, og de forskellige dyr. Alle dage er fra 8.30 - 13.00. 
Sara og Sebastian skal arbejde med at lave Langsø avisen.
Mvh Mai-Britt
Kære forældre. 
Vi har været plaget lidt af uro i klassen, men jeg er glad for, at kunne melde tilbage, at det er blevet væsenligt bedre. 
Jeg har idag givet alle en læselomme med hjem. Bøgerne er til at læse i hjemme, og de bedes medbringes igen på næste fredag - altså fredag d.13 Nov. Giv endelig besked, hvis bøgerne er for svære. Gerne på sms (22312003)
 
Mvh Mai-Britt
Kære forældre,
Efter er skøn uge med læsning og motion i fokus, blev det endelig tid til en velfortjent efterårsferie. Hele klassen har arbejdet rigtig godt med læsningen, og alle har givet den gas til stjerneløb, cykelløb og vores efterårsgå tur. 
Idag sluttede vi med et brag af et løb. Der blev kæmpet, og svedt til det sidste minut. Det er bestemt nogle seje børn, der går i 1-2 kl. 
For dem, som har mulighed for det, ligger der forløb på matematikfessor. Hvis man laver alle forløb, må man altid gerne arbejde videre med super træneren. 
Da coronaen gør det lidt vanskeligt, at låne af hinanden vil det være dejligt, hvis i har mulighed for at tjekke penalhuset. Der skal gerne være blyanter, farveblyanter, blyantsipdser, viskelæder og gerne en saks(hvis man har en). Der er stadig et par stykker, der mangler at pakke læsebogen ind. 
Mandag i uge 43 står 1-2 klasse for morgensamling i hallen. 
 
God efterårsferie!
 
Vh Mai-Britt
 
 
 
Onsdag den 7. oktober

Fredagens plan:

Møde 0830 morgensamling til klokken 0900.

0900 – 0930 omklædning, sætte egen drikkedunk og frugt madpakke ud til samlingssted, få lidt at drikke og spise inden motion.

0930 – 0945 opvarmning i skolegård - cyklister kører til cykelsti

0945 - 1045 løb og cykelløbet afvikles.

1045 – 1115 omklædning evt. Bad

1115 – 1200 uddeling af klassens bedste og klassens fighter præmier, i hver klasse, samt spise 12 mad.

1200 fri.Hilsen Lærerne
I næste uge har vi idræts emne uge. Vi har bestuttet, at vi hver morgen starter med læsebånd, og derfefter en fællesopvarmning. Herefter går vi klassevis igang med forskellige aktiviteter. Børnene skal have tøj på der er til at bevæge sig i. De skal have  en taske med penalhus, madpakke og drikkedunk. Husk regntøj og gummistøvler, da vi skal være meget ude. Ekstra strømper vil også være en god ide. 
Mandag til torsdag slutter vi kl. 13.00. Fredag er der motionsløb og vi slutter kl.12.00. 
Onsdag skal I medbringe en cykel, da vi skal øve os i at cykle. Jeg håber, at vi får nogle hyggelige dage. 
Vi går ikke i spejder hytten i morgen. Medbring istedet matematikbøger. 
LS 29.09.20:
Info ang. uge 41/idrætsugen.

Hej alle. I næste uge er der emneuge, og ugen hedder "Get moving"!

Alle skal møde fra kl.8.30-13.00 mandag til torsdag, og fredag er det fra kl.8.30-12.00.

I år er ugen anderledes end den plejer, grundet Covid 19, da vi bl.a. må se bort fra svømmehallen, og heller ikke må blande eleverne på tværs af klasserne. Istedet har vi fokus på læsebånd kl.8.30-9.30. Efter en pause har vi fælles opvarmning og derefter bliver klasserne fordelt ud på nogle værksteder med fysiske aktiviteter, med klasselæreren.
Efter en store pause vil vi afslutte dagene med opsamling og duksen af klasserne.

Der vil komme nærmere info fra hver lærer om, hvad der skal foregå de forskellige dage.

Fredag er skolernes motionsdag, hvor alle skal løbe (husk gode kondisko). Dog må 5.-8.klasse vælge at cykle (nærmere aftales med disse klasser).

Vi glæder os til en aktiv uge.
Hilsen lærerne :)
LS. Ang. bad efter idræt.
Jeres børn skal kun igennem en skyller, så de skal ikke have bodyshampoo eller shampoo med, da det tager al for lang tid for dem så.
Derudover skal de gerne have rene underbukser og strømper med til efter badet. Til info så er strømpebukser ikke det nemmeste for dem at tage bå efter "damp"badet :) 
God weekend :) 
Lørdag den 12/9-20:
 
Alle kan klæde om i hallen igen, så derfor skal alle huske at have håndklæde med, da de skal i bad efter idræt.
 
Louise
10/9-2020
 
Kære forældre,
Jeg har brug for jeres hjælp. Jeg vil gerne have at I tager en snak med jeres barn om uro i klassen, når der er undervisning.

I går og i dag har der været temmelig meget uro, når vi skulle arbejde. Det eneste tidspunkt der var ro, var da vi så filmen “Otto er et næsehorn”.

Det er ikke en enkelt eller to der konstant afbryder, men en generel uro hos alle børn.

Vi snakker også om det i lærergruppen og prøver at finde løsninger på situationen. Vi tager også vores del på os.

På forhånd tak for hjælpen.
Mvh Mette
 
 
 
 
9.9.20
 
Arbejdsdag
Husk det er på lørdag den 12. september, der er arbejdsdag. Alle skal være særligt opmærksom på de gældende regler ift. Corona specielt med afstand. Hvis børn tages med, kan intet legetøj, computere og lig. fra skolen eller børnehuset bruges pga. rengøring.

Alle må gerne medbringe eget værktøj - redskaber alt efter det udvalg I er i.

Husk det er en fælles og bunden opgave at deltage i arbejdsdage og udvalg. Hvis I af en eller anden grund skulle blive forhindret, så bedes I give tovholderne besked herom.

Se udvalgene her:
https://langsoe-friskole.dk/uf/70000_79999/72888/65c14e0561f6e876f271005eb510ca17.pdf 
 
_______________________________________________________________________
tirsdag 8/9-2020
 
Kære forældre,
Det ser ud til at vi får brug for jeres hjælp til kørsel endnu engang, da vi ikke kan bestille plads på busserne til grupper pga. covid.

Onsdag den 23/9 skal vi ind på biblioteket til TestLab hvor det handler om Ole Lund Kirkegaards forfatterskab.
Vi har allerede læst et par af hans historier og arbejder videre på skolen frem til vores tur.

Vi er 17 børn der skal afsted, og Mai-britt og jeg kan hver have 4 børn i bilerne, så vi mangler plads til de resterende 9 børn.

Vi skal starte derinde kl 10 og det er slut 12.30. I er velkomne til at blive derinde med os og opleve dagen.
 
Skriv på det tilsvarende facebookopslag om I kan køre. 

Med håbet om at nogle af jer har mulighed for at hjælpe os,

God weekend fra
Mai-britt og Mette
 
 
 
 
tirsdag 8/9-2020
 
I morgen, onsdag den 9/9-2020, tager vi ikke i spejderhytten, da Mai-Britt er på kursus. Dagen kommer til at stå i Ole Lund kirkegaards tegn med forskellige aktiviteter indenfor dansk og billedkunst. 
Mvh Mette
 
 
 
Kære forældre.
Nu har vi gået i skole i en måned, og jeg er kommet godt igang med at lærer alle jeres skønne børn at kende. Vi har primært arbejdet med vores grundbøger for at opnå en god og fast rutine i arbejdet med disse. I næste uge starter vi så småt op med et trolde emne. Vi skal hører en masse gode historier om trolde, vi skal klippe, klistre og tegne. Vi skal lave vores helt egen trolde hale, og måske finde en trolde skat. 
Jeg er på Alka lær kursus onsdag og torsdag. Mette B og Chanette er der om onsdagen, og torsdag tager Anne mine timer. 
 
Vh Mai-Britt
27/8-2020
SKATKAMMER

Teatertur onsdag 2/9-2020 for 2.-3.-4. klasse.

På onsdag skal 2.-3. og 4. klasse i teateret Carte Blanche på Viborg kaserne sammen med Karoline, Chanette og Mette B.

1. klasse bliver på skolen, hvor de har Mai-britt.

Teaterstykket starter kl. 9.00, så vi skal køre præcis 8.30 fra skolen for at nå det. Alle børn skal derfor møde ind kl. 8.20 den dag. Alle skal medbringe en lille turtaske med frugt/ grønt og lidt at drikke. Når vi er tilbage på skolen fortsætter dagen som vanligt, så husk også en 12-madpakke.

Vi håber på hjælp til kørsel, da vi ikke kan komme med bussen som gruppe pga. covid.
Vi er i alt 28 børn. 8 kan køre frem og tilbage med skolebussen, Karoline kan have 4 børn, Mette kan have 4 børn og Chanette kan have 3 børn med. Vi mangler derfor plads til 9 børn. De som kører med ind, må meget gerne blive at se stykket, der varer 1 1/2 time.

Skriv på klassens facebookside, hvis I kan køre og hvor mange børn I kan have med. Skriv også om I kan køre den ene vej eller begge.

Opslaget er på begge klassers sider, så vi samler lige op, når vi har nok pladser.

MVH
Karoline, Chanette og Mette B
 

 
 
 
 
1.klasse får besøg af sundhedsplejesken torsdag d.3 september kl.10.30. Børnene skal enkeltvis måles og vejes. 
Fredag 14/8-2020
 
Referat af forældremøde
 
Kære forældre,
Tak for et godt og givende forældremøde i aftes. 

Mit barns sommer
Hver familie fortalte om deres barns sommer, gode og mindre gode ting og på den måde lærte vi alle hinanden lidt bedre at kende, så vi kan tage vare på hinanden og snakke sammen, hvis der opstår problemer. Tak fordi I var med på at dele. 

Af temaer der dukkede op undervejs, som vi kan tage fat i både i undervisningen og hjemme - og måske holde temamøder om hen ad vejen var:
 
- hvad er en "rigtig" familie?
- piger, der gejler hinanden op/ pigefnidder
- skærme, hvor meget, hvad, hvorfor? Hvordan med det virtuelle liv, de kommer til at være en del af eller måske allerede er en del af? 
 

Chanette
Chanette fortalte om hvorfor hun er 12 timer i klassen. Hun arbejder især med de børn der har det svært, de børn der på den ene eller anden måde er i vanskeligheder. 
Chanette er også i SFO mandag og tirsdag. 

Hvis jeres barn har haft en træls nat eller morgen skal I endelig skrive eller ringe til os lærere eller på SFO-telefonen, så kommer beskeden videre til den, der har jeres barn den dag. 


Det formelle
Dette års forældrerådet består af:
Mette (Celina) Mette er også kasserer
Dorte (Kimmie)
Tina (Aksel)
Jane (Agnes Marie)
 
Mette vil gerne have at alle hurtigst muligt indbetaler 50 kr til klassekassen på mobilepay. 

I forhold til fødselsdage fortsætter ordningen fra sidste år:
Man inviterer alle, alle piger eller alle drenge. Gaveniveau er 30 kr. 
 
 
Skema
Der har været lidt usikkerhed om skemaet på hjemmesiden passer, og det kan vi fortælle at det gør. 

Disse var ordene!
Referent: Mette B
 
 
torsdag den 13. august

Hej alle.
I forhold til idræt, så forholder vi os således:
Vi har idræt som vanligt, men må ikke dyrke kontaktsport.
Vi holder 1 meters afstand så vidt muligt, spritter ekstra meget hænder, og tager bad med afstand.
Hvis jeg bliver klogere på noget, skal jeg nok give besked, men jeg tænker, at alle kan overholde de regler.

Hilsen Kristian
 
 
 
 
7.8.20
Kontor Nyt – uge 32

Så er vi tilbage – altså lærerne. Nyt skoleår venter det 13. i rækken og med 88 elever tilmeldt fra 0.-8. klasse. Vi glæder os til at komme i gang, og ser frem til mange gode dage sammen med eleverne og et godt samarbejde med jer forældre.
Vi har holdt vores første rigtig lærermøde i dag og igen snakket om hvordan vi bedst muligt starter op set i lyset af, at vi stadig skal tage en masse hensyn ift. Corona. Vi har vendt og drejet vores plan for dagen i morgen og har besluttet nogle ændringer, derfor bliver dagen i morgen således:

Første skoledag i morgen
• Mødetid for 0.-4. kl. 9-11.30
• Mødetid for 5.-8. kl. 9.30-12.00
• Fælles start i skolegården for alle børn i ovennævnte grupper og forældre. Lærerne står fordelt i skolegården for at samle deres klasse. Forældre skal være bagerst mod Genvej. Forældre til 0. klasse må gerne stå ved deres barn.
• Da vi skal undgå for mange personer i klasserne, kan forældre ikke komme med ind i klasserne, bortset fra forældre til de nye elever i 0. klasse.
• Alle børn skal medbringe en lille 10-madpakke og drikkedunk.

Efter eleverne er gået til time vil der være lidt kaffe til forældrene i gymnastiksalen. Indgang hertil gennem hoveddøren og udgang i enden af gymnastiksalen.

Udvalgsmøder for alle forældre starter kl. 10. Alle udvalgsmøder afholdes med afstand på græsset
ved stadion.

Der bliver Ingen fælles afslutning.

Madpakker
Der vil fortsat ikke være mulighed for at bruge køleskab og mikroovn, så sørg for ”nemme håndterbare” madpakker hver dag.

Lejrskole
Den planlagte lejrskole fra den 18.- 20. aflyses også dette pga. de skærpede regler ift. Corona. Der vil i stedet være almindelig skolegang mandag og tirsdag. Onsdag og torsdag vil være klasselærerdage med vægt på at få klasserne rystet godt sammen. Mere herom senere.
Husk skolen er lukket fredag den 21.

Nyt personale
Udover vi helt officielt i morgen kan byde Maj-britt velkommen som vores nye lærer, ja så skal vi faktisk også byde velkommen til endnu en ny lærer. Det er Chanette Havn, som mange kender fra tidligere ansættelser her på skolen og i børnehuset. Chanette skal være støttelærer i 1.-2. klasse og 3.-4. klasse. Med denne støtte vil enkelte elever og klasserne som helhed forventet få godt udbytte af timerne.

/TK


 
 
Onsdag 7/8-2020
 
Forældremøde torsdag 13/8-2020 kl 19.00-21.00

Sted: i gymnastiksalen på skolen
 
Program
1. velkomst og præsentation af Mai-britt
2. voksnes færden - børns verden
3. orientering om årets arbejde i klassen
4. valg til forældrerådet, klassekasse, redigere klasselisten 
 
Medbring hver især kaffe eller te og lidt mundgodt til aftenen. 

 
mvh
Mai-britt, Chanette og Mette B
 
 
 
 
Datoer for ture ud af huset

2/9-2020
2. klasse i teateret.


23/9-2020
1.-2. klasse på biblioteket. TestLab om Ole Lund Kirkegaard 
 
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk