Klasseside 0.-1.

16/5-19
Kære forældre VI HAR BRUG FOR JERES HJÆLP !! I næste uge skal vi have minisamfund fra mandag til onsdag🏤🏦 I det kreative værksted og wellness forretningen skal vi bruge en masse ting🎲🧩♟🎭🎨📕🖍🎾 Vi vil høre, om I har nogle at de ting vi mangler, som vi må låne el. få.🙏🏽🙏🏽🙏🏽 Kreativt værksted Ting vi kan låne: Tryk bogstaver (bogstaver som kan lave et tryk på et stykke papir) Ting vi må få: Koncervesdåser alle størrelser Trækasser alle størrelser fx frugt kasser, vin kasser mm. Vi skal bruge ca. 10-15 stk. Brugte T-shirt helst uden tryg. Alle farver kan bruges.
Brugte ting som virker og i kan undvære fx:
> spil som mikado/brætspil/ terningespil mm.
> Legetøj som fx. Klodser i træ/plast, figurer- ikke stort legetøj.
> Blade
> Garnnøgler
> Tæpper/plaider som kan vaskes og er i pæn stand > Bøger børn/voksen > Flasker retro. Wellnes: Ting vi må få: Neglelak Fake tatoo Ting vi må låne: Fodbad Håndklæder. Tingene vil vi gerne at I afl. ‪mandag morgen‬ i 0-1 klasse. Vi takker for at I gider at kigge i gemmerne🤩😍🙏🏽 Rigtig god forlænget weekend til jer alle ☀️🌺 Hilsen Cheferne i New Langsø’s Wellness og Kreative værksted😉
”New Langsø”, Langsø Friskole Mini-By

Mandag, tirsdag og onsdag i uge 21 forvandles friskolen til ”New Langsø”, en by med egen borgmester, Bank med egen valuta, TV-avis, Discotek, Dance Studio, Wellness, Krea-værksted, Scary House, Snackbar samt Casino.

Onsdag d. 22. maj er der åbent om aftenen. Vi starter med sponsor-cykelløb med klar til start kl. 17. Dette varer en time - se seneste Kontor Nyt.

Kl. 18.30 åbner ”New Langsø” med tale fra byens borgmester. Herefter er der åbent i byens butikker. Her kan der kun handles med byens egne penge, som man får ved at veksle kroner i kontanter om til ”V-Bucks” i byens bank.

Støtteforeningen sælger pølser med tilbehør, øl og vand. Snackbaren sælger kaffe mm. Fælles oprydning kl. 20.30, vi lukker og slukker kl. 21.00.

Praktisk info:
Mødetider for elever man, tirs, ons: Kl. 08.30-13.50.
Onsdag aften: Kl. 16.45 – 21.00 (måske lidt ændringer alt efter hvilket sted, man arbejder)

Der er bodmad som normalt. Medbring madpakker, da der kun sælges små snacks og ikke nok til at udgøre det for madpakken. Eleverne får besked i uge 20 om, hvilke værksteder de skal arbejde i.

Vi ser fem til nogle fantastiske dage
/Lærerne på Friskolen
 10/5-19
Søndersøløbet

Tirsdag den 28. maj skal hele skolen til Søndersøløbet.
Alle møder ind på skolen til normal tid, omklædt i løbetøj alt efter vejret, og i løbesko.
Medbring også gerne skiftetøj, hvis det regner samt en trøje de kan tage på efter at de har løbet.
Alle skal have en lille taske med hvor 10 og 12 madpakken, drikkedunken samt skiftetøj/trøje kan være i.
Alle elever skal have deres Langsø Friskole T-shirt på, som de fik til Jubilæet. Derfor skal den afleveres til læreren med navn hurtigst muligt.
Vi udleverer dem til eleverne på løbs dagen.
Vi forventer at vi er hjemme således at eleverne har fri 14:00. Men det kan variere, da der er mange skoler som skal med bus hjem.

Hilsen lærerne
Hej Forældre.
Alle skal medbringe deres Langsø t-shift på mandag d. 6. maj.
De skal afleveres til klasselæreren.
Vi skal bruge dem i forbindelse med Søndersøløbet.
Hilsen Lærerne
Forårshilsen fra Trine og Mette,
april 2019
 
Kære forældre her er lige lidt om hvad vi render og laver i 0-1 klasse frem mod sommerferien.

I dansk, NT, Billedkunst og Musik er vi godt igang med bogen om den kæmpe store pære af Jacob Martin Strid. Vi læser, tegner, synger, undre, fantaserer, griner, leger, fortæller og opdager. Samtidig arbejder vi med vores skolehave og de dyr og planter vi møder der fx. regnormen, som I nok har hørt om. Vi passer alle de frø og kerner børnene har sået. Nogle er begyndt at spire og vi følger deres udvikling meget tæt👍🏽
Vi har læst bogen færdig, set filmen og skal lave vores egne pærer, så vi ser frem til en fest af sjove og lærerige ting sammen med jeres børn.
Efter påske starter vi et emne om dinosaurer og det bliver nok lige lidt farligt😱men shhhhh det ved børnene ikke endnu🙏🏽😉


Matematik
I matematik går vi foråret og sommeren i møde og det betyder undervisning ude, mere plads og en masse leg der fører til læring🤩 Vi er allerede godt igang som I nok har set på FB.😉
Vi fortsætter i matematikbogen, hvor der er lektier til mandag og torsdag som skrevet på lektiesiden. Husk at ekstraopgaverne i Pirana er frivillig.
Der vil komme et par 14-dags opgaver mere frem mod sommerferien samt nogle opgaver på matematikFessor.dk hvilket børnene glæder sig meget til😀
Der er stadig vigtig at I forældre i 0. klasse øver tal helt op til 50 og gerne højere med jeres børn. Når I øver skal det både være forlæns og baglæns rækkefølge👍🏽Spørg også gerne hvad der kommer før og efter et tal fx. Hvad kommer før og efter 29🤔 samt større og mindre end. Fx nævn et tal der er større el. Mindre ende 27🤔
I 1 klasse må i gerne træne talrækker med intervaller fx 2, 3, 4 og 5 tabellen. Når de regne med to cifrede tal må de meget stille dem op over hinanden så enerne står på enernes plads og tier står på ti’ers plads. Fortsæt gerne med at øve regne historier fx. Hvor mange ben har 4 køer til sammen? el. Hvor mange timer bliver det til på en uge, hvis man spiller/ser fjernsyn to timer om dagen?
Hvis I oplever at opgaver er for lette eller svært for jeres barn, er det vigtig at I melder tilbage til mig😉

Ture ud af huset:
Det vil være godt hvis alle tager en lille rygsæk hvor der kan være madkasse, drikkedunk, et hæfte og et penalhus i da vi sagtens kan finde på at tage på tur/opdagelse her i foråret.

Tjek garderoben: er der skiftetøj samt udetøj/støvler/sko børnene skal bruge for at kunne fredes ude både i pauser og i undervisningen.

En reminder:
Billede af en bedste og jeres barns hånd. Husk det skal med i skole efter Påske.

Efter påske kommer førskolebørnene med i undervisningen om mandagen og nogle gange onsdag.
De første gange er de kun første lektion samt 10-pausen. De efterfølgende gange er det 3 lektioner samt 12-pausen.
Vi glæder os til, at lærer de kommende 0. kasses elever at kende🤩
D. 24 maj har vi “ny klasse-dag”. Det er en dag hvor eleverne prøver at gå i de klasser de skal gå i til næste år. I den forbindelse skal vi sende 1 klasse eleverne op i 2-3 klasse. Det bliver så spændende. Samtidig får vi i 0. klasse besøg af de nye 0. Klasser som skal prøve at gå i skole en hel dag. Vi glæder os meget til at byde dem velkommen og vise dem klassen og skolen.
 
i Mette B’s timer i dansk bliver det stadig litteraturarbejde på forskellig vis. I løbet af foråret bliver der et musik/ dansk arbejde om biler... I musik handler det om rytme, puls, solmisation og vi har for tiden tre nye dirigenter på besøg i hver musiktime, spørg jeres børn, hvad det går ud på! Sidst på skoleårets skal vi lave musik med boom whackers, det er jeg sikker på bliver rigtig sjovt! 

Kalender:
-Uge 18. Trine er ikke på skolen, så der er der vikar i hendes timer.

-Påskeferie i uge 16 og mandag uge 17.
Søndersøløbet d. 28 juni i skoletiden.

-D. 24/5 ny klasse dag.
 
Glade forårshilsener fra
 
Trine og Mette 
 
 
 
 
April 2019
 
Kære forældre
Jeg har brug for jeres hjælp.
Vi skal efter påske have et emne om det at blive gammel. Hvad er godt ved at blive gammel? Hvad sker der med ens krop og udsende? kan man mere el. mindre når man er gammel end når man er barn og ung?
Jeg har brug for at i forældre tager et billede af jeres barn og en af deres bedsteforældre/oldeforlædre hvor de holder hinanden i hånden.
I bestemmer selv hvordan de holder i hånden,
Det vigtige er, at det skal være et nærbillede af, at de holder hinanden hænderne. Billede printes ud i A4. og medbringes i skole d. 23. april. De må gerne medbringe det før.
Grunde til at opgaven stilles allerede nu er, at ikke alle børn har deres bedsteforældre tæt på. Derfor kan det være at man enten ser sine bedsteforældre i forbindelse med vinterferien eller påskeferien. Billede må gerne være sort og hvidt.:)

Vi holder fastelavn på skolen d. 4 marts. Se klassesiden. Er der mon nogen der vil lave nogle dejlige fastelavnsboller til klassen 21 stk.:) ?

Vil I hjælpe jeres børn med at få styr på deres penalhus i ferien så de alt det de skal bruge samt spidset blyanter og farveblyanter. Penalhuset skal ligge på deres plads når de møder om morgnen.Matematik:
0 og 1 klasse har fået en ny 14-dags opgave med hjem, se lektiesiden. Jeg har rettet den gamle som i kan kigge igennem med jeres børn.

Husk også drikkedunk med vand. Jeres børn har brug for en masse væske og sund madpakke hver dag. Husk at give dem nok med og hjælp dem med at få madpakken og drikkedunken i køleskabet når de kommer om morgenen.


De sidste to uger har stået på projektuge hvor emnet var krop, familie og grænser Prøv lige at spørge jeres børn om det er grænser imellem lande eller personlige grænser vi har snakket om.

I denne uger har vi afsluttet emnet Eventyr, som vi har arbejdet med i dansk siden jul. Vi har i denne uge arbejdet med 1001 nats eventyr hvor vi har læst historien Sindbad Søfareren. Den handler om en handelsmand og hans 7 rejser. Vi har lært, at hvis man vil have noget, må man kæmpe for det - lykken kommer sjælden dalende ned i hænderne på os. Vi har set Hodja fra Pjort og eleverne har selv lavet billeder hvor de selv flyver på det flyvende tæppe over Bagdad.
Vi har også arbejdet med HC. Andersen og hans barndom, samt Brødrene Grimm, hvor vi bl.a. har hørt historien om den kloge bondepige.


Efter ferien tager vi hul på historien om den store pære af Jacob Martin Strid. Det bliver et tværfagligt emne som vi arbejder med både i Dansk, natur/teknik og billedkunst.

Fortsat god vinterferie til jer alle.

Venlig Hilsen
Trine og Mette B.
 
 
9/1-2019
 
Vejledning til MatematikFessor.dk se billede på 0-1 klasses facebook side.

Til forældre
Dit barn logger på MatematikFessor.dk i øverste højre hjørne under UNI-login.
Dernæst kommer direkte ind i “Lektiecaféen”, hvor I kan se en oversigt over, hvilke lektier eleven har fået for. Lektier kan for eksempel bestå af en eller flere videoer (kaldet lektioner), som barnet skal se, og herefter skal det løse en række opgaver. Dit barn kan nu trykke på den af de grønne bjælker (lektien), som han/hun ønsker at arbejde med.
Grøn bjælke: Lektien er klar til at blive lavet. Grå bjælke: Lektien kan ikke længere laves, fordi fristen er udløbet.
Orange bjælke: Orange bjælke: Lektien er lavet. Blå bjælke: Kommende lektie.
På elevforsiden kan man blandt andet se fanen “SuperTræneren” (hvis skolen har investeret i dette tilkøbsmodul) og “PrøveTræneren”. De indeholder begge opgaver, som eleverne selvstændigt kan arbejde med uden for undervisningen.
Under fanen “Historik” kan dit barn se, hvad han/hun har arbejdet med i undervisningen.
I den øverste blå fane “Lektioner” kan I se instruktionsvideoer, der er inddelt efter klassetrin og matematisk emne. Under “Bogreolen” findes der online “bøger” til hvert klassetrin, der indeholder videoer og opgaver.
“Træning” Her finder I “SuperTræneren” og “PrøveTræneren”, men derudover også “Test dig selv” inden for et givent matematisk emne.
“GeometriFessor” (der også er et tilkøbsmodul for skolerne) indeholder geometriopgaver inden for forskellige områder. Læg også mærke til fanen “Spil”, hvis I ønsker en mere legende tilgang til matematikken.
Copyright © EduLab. All rights reserved.
1
eReolen GO!
 
Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden. Disse bøger kan barnet lytte til selv, hvilket støtter rigtig godt op om læsudviklingen, da ordforrådet udvikles ved lyttelæsning. E-bøgerne kan I læse sammen. Der er rigtig mange titler at vælge imellem. 
Husk at der skal læses 20 minutter dagligt.
 
God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
 
Referat af forældremøde.
Tak for er super godt og hyggelig møde
 
 
Gennemgang af skema og dagligdag.

Introduktion til Alkalær.
0-klasse skal gennemgå hele alfabetet inden de går i gang Alkalær. Kaptajn Karlsen kommer med nye bogstaver.
Der er en mappe alle børn skal igennem. Der kan lyttes til sange, løse forskellige opgaver og praktiske øvelser. Der arbejdes med læsetrappen, som er et redskab til at lære og læse. Børnene må gerne have høretelefoner eller hørebøffer med. Alkalær-sange kan findes på Youtube gratis, ellers kan det downloades på appstore og android.
Det er vigtigt at forældre giver besked omkring ordblindhed i familien, da det kan hjælpe lærene meget i hverdagen.
Der bliver læst højt “dialogosk oplæsning”. Der læses højt og snakkes om historien løbende.

Musik med Mette B og Trine. Spil danskdag. Der skal læres 18 nye sange, så de kan lære at lave morgensamling.

Ugens hjælper i den grønne stol. De hjælper med uddeling af papirer, bøger osv.
Matematik bruges remser, talrækker forfra og bagfra, hvilket kan hjælpe meget til minusstykker senere. Matematik ugeopgaver vil komme løbende på lektiesiden. De får en mappe med hjem.
Send en sms hvis der ikke er lavet lektier, så ved lærene at eleven ikke skal op denne dag opleve det nederlag. Trine tager bogen med hjem nogle gange om året og retter. Man må ikke lav forud, da det gennemgåes på klassen.
Matematik-fessor må man man lave alt hvad man vil. Trine vil gennemgå det senere, når der kommer login.

Information
Kontornyt er vigtig information- læs det.
Headset må, i-pads og tablets må medbringes, men kun til skolebrug og på eget ansvar.
Man skal sørge for sko eller ekstra strømper,da bare fødder ikke er hensigtsmæssigt
Legeaftaler skal laves inden skoledagen, da det fylder meget i børnenes hoved.
Tissetrolden Strit er den nye tissemakker.
Rokketænder giver en bold i glasset på lærebordet.
Klassesiden bliver oprettet på hjemmesiden. Den bruges til alle vigtige informationer. Facebook bruges kun til billeder, invitationer osv. Det er ikke et debatforum. Alle ting der lægges på FB skal aftales med en lærer inden.
Man er altid velkommen til at skrive en sms, en mail eller ringe indtil kl 21. Hvis det er akut må kan gerne kontakte derudover.
Forældre er altid velkommen på skolen. Det kan være undervisning, morgensamling eller udflugter.
Sygdom skal meldes hver dag til SFO eller på skolen, indtil barnet er raskt.
Hvis nogen har en standerlampe, vil klassen gerne låne den.

Hvad er vigtigst
En opgave til forældrene, som omhandler hvad der er vigtigt for forældre. Der laves plancher.


Klasseråd
Skolen er til fri afbenyttelse, hvis man efterlader den i pæn stand.

Mette ( Celina)
Maria ( Sara
Pernille ( Athene)

Klassekasse: Der lægges 50kr i pr. Barn. Forældrerådet giver besked omkring konto senere.
Den kan bruges til eks. Legetøj, en lille tur eller lign.

Fødselsdag: 30.kr til gaver.

Evt. Man inviterer drenge, piger eller hele klassen. Hele klassen er 0-1 klasse.

Idræt. De skal ikke i bad, da de ikke kan nå det. Der skal tøj med til idrætstimerne. Udendørs indtil efterårsferien, og udendørs fra efter påskeferien.
Løbesko er en god idé. Indendørssko skal være lyse i bunden.
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk