Klasseside 0.-1.

Nyt om læsetid i dansk
15/1-19
 
i dag har vi haft læsetid og karruseltid. Det betyder at jeg har læst med alle der havde den gule læsebog med hjem og vurderet om bogen passede i niveau til hver enkelt. En af børnene har fået en anden med hjem i dag med et stykke papir i med nye instrukser. Nogle har fået et opgaveark til teksten også, som de skal arbejde med i timerne på skolen. 
0. klasse har haft karrusel, hvor de har arbejdet 12 minutter 3 gange i 3 forskellige værksteder: pirana danskbog, fluesmækkerleg med vokaler, prik til prik med alfabetet. 
 
Den måde at arbejde på vil være gældende frem til vinterferien undtaget uge 5, hvor der er emneuge. 
 
Mvh
Mette B
 
 
 
 
Læsetid i dansk
fredag den 11/1-19
 
I dag har alle børn fået bøger med hjem enten til selv at læse højt for jer forældre eller til at få læst højt af jer forældre.
 
De fleste i 0. klasse skal have læst en billedbog højt og har derudover 2 selvvalgte bøger med hjem, som I kan læse også. Billedbøger skal læses højt en gang, hvor jeres barn gerne må læse med ved for eksempel at udpege genkendte bogstaver og ord og ved at I snakker om handlingen undervejs. Hvad ser I på billederne? Stil undrende spørgsmål til tekste: hvorfor mon de gjorde det? Osv.
 
Alle i 1. klasse og en enkelt fra 0. klasse har fået Den første læsning med hjem som de har en lektie i. Den lektie skal læses højt for en voksen (far, mor, bedsteforældre...) i alt 3 gange. Og læsningen skal evalueres ved at udfylde smileyen på læsekortet. 
 
Mvh Mette B
 
 
 
 
9/1-2019
 
Vejledning til MatematikFessor.dk se billede på 0-1 klasses facebook side.

Til forældre
Dit barn logger på MatematikFessor.dk i øverste højre hjørne under UNI-login.
Dernæst kommer direkte ind i “Lektiecaféen”, hvor I kan se en oversigt over, hvilke lektier eleven har fået for. Lektier kan for eksempel bestå af en eller flere videoer (kaldet lektioner), som barnet skal se, og herefter skal det løse en række opgaver. Dit barn kan nu trykke på den af de grønne bjælker (lektien), som han/hun ønsker at arbejde med.
Grøn bjælke: Lektien er klar til at blive lavet. Grå bjælke: Lektien kan ikke længere laves, fordi fristen er udløbet.
Orange bjælke: Orange bjælke: Lektien er lavet. Blå bjælke: Kommende lektie.
På elevforsiden kan man blandt andet se fanen “SuperTræneren” (hvis skolen har investeret i dette tilkøbsmodul) og “PrøveTræneren”. De indeholder begge opgaver, som eleverne selvstændigt kan arbejde med uden for undervisningen.
Under fanen “Historik” kan dit barn se, hvad han/hun har arbejdet med i undervisningen.
I den øverste blå fane “Lektioner” kan I se instruktionsvideoer, der er inddelt efter klassetrin og matematisk emne. Under “Bogreolen” findes der online “bøger” til hvert klassetrin, der indeholder videoer og opgaver.
“Træning” Her finder I “SuperTræneren” og “PrøveTræneren”, men derudover også “Test dig selv” inden for et givent matematisk emne.
“GeometriFessor” (der også er et tilkøbsmodul for skolerne) indeholder geometriopgaver inden for forskellige områder. Læg også mærke til fanen “Spil”, hvis I ønsker en mere legende tilgang til matematikken.
Copyright © EduLab. All rights reserved.
1
3/1-2019
kære forældre og elever i 0-1 klasse
Vi vil meget gerne se jer forældre og jeres barn til en samtale d.15 el. 17 januar.
I må gerne bytte tider indbyrdes. Men hvis i gør det, vil vi gerne vide besked.

 

Forældresamtaler i 0-1 klasse d. 15. Januar-2019

Kl. 14:30 Christian

Kl. 14:50 Ea

Kl. 15:10 Sophia

Kl. 15:30 Oscar

Kl. 15:50 Celina

Kl. 16:10 Aksel

Kl. 16:30 Pause

Kl. 16:40 Ylva

Kl. 17:00 Linea

Kl. 17:20 Sara

Kl. 17:40 Ida

Kl. 18:00 Sebastian

Kl. 18:20 Isabella

 

Forældresamtaler torsdag. 17 januar-2019

Kl. 15:50 Klara

Kl. 16:10 Lucas B. J.

Kl. 16:30 Nala

Kl. 16:50 Ditte

Kl. 17:10 Athene

Kl. 17:30 Pause

Kl. 17:40 Lucas B. N.

Kl. 18:00 Elias

 

Vi glæder os til at se jer

Venlig hilsen Mette B. og Trine
Kære forældre til !.klasserne.
 
Jeg oplever gang på gang at jeres børn ikke har lavet lektier. Nogle få har styr på det.
Derudover er der ofte et par stykker der mangler ting i sit penalhus. Hjælp jeres børn med at få styr på det, så de ikke skal ydmyges til at spørge om fx et viskelæder. 
Ellers er det et hyggligt lille og livligt hold jeg har :)
 
Vh. Louise 
 
27. november.
 
Kære forældre i 0 og 1 klasse
 
Vi er begyndt at arbejde på matematikfessor.dk. Eleverne kan få læst matematikstykkerne op på computeren, hvilket er en rigtig god hjælp for dem. Men da vi arbejder i flere matematikværksteder kan det godt være lidt svært at høre det. Derfor vil jeg gerne have at elevrene har hovedetelefoner med til matematikundervisningen. Måske det kunne være et ønske til jul.
 
Et juleønske mere er en fodbold til klassen. Er der måske penge til det i klassekassen? og er der en af jer der vil købe bolden?
 
På forhånd tak
Trine og klassen
 
Kære forældre i 0-1 klasse

I denne uge har vi startet dagen med at lavet en masse teater over skøre og sjove sketchs. Børnene har været klædt ud og det har vi grint meget af. Samtidig har vi også snakket om hvad de forskellige sketchs handler om og hvad deres budskab er. Alle har været oppe og prøve at være på scenen og har haft replikker de skulle sige.
Vi har læst og tegnet eventyret Skatteøen som også er et teaterstykke som kan opleves mange steder. Som afslutning på dagen har vi haft massage, hvor eleverne to og to har massegeret hinanden. I kan se billeder fra de optræder på FB.

Jeg har brug for jeres hjælp til jeres børns madpakker. Vi I forældre huske, at åbne finstænger, pølser mm. hjemmefra så eleverne ikke skal sidde og bruge tid på det i deres spisepause. Start på at pille mandarinen, skær kiwien over osv. Husk også ske og gaffel hvis jeres barn har brug for det til at spise sin mad. Drikkedunken er der flere der glemmer. Vi I også hjælpe jeres børn med huske den. En ide kunne være, at jeres børn er med til at pakke tasken aftenen før og pakke madpakkerne og drikkedunken i tasken inden de tager i skole.
Jeg vil også gerne bede jer forældre hjælpe til garderoberne. Jeres børn har brug for at deres udetøj hænger fremme så de ikke skal bruge ekstra tid på pakke regntøj, termotøj, gummistøvler mm. ud af fx en taske.

På fredag skal eleverne medbringe en pude og et tæppe. De skal se en film der hedder Emma og Julemanden som er fra 7 år. Hvis der er nogen af jeres børn som ikke må se den vil jeg gerne vide besked senest torsdag aften til skolefesten.

Jeg glæder mig til at se jer til skolefesten i morgen aften.
Venlig hilsen Trine 😊
Emneuge i uge 46. Teater.
Se lektieside.
 
 
 
Kære forældre.
Vær sød at hjælpe jeres børn. De skal have blyanter, viskelæder og have de bøger med til timerne HVER dag. Det sker ofte, at jeg skal bruge tid på at kopiere til jeres børn, da der er nogle, der ikke har bøgerne med. De er ikke gamle nok til at have styr på det selv, men i kan hjælpe dem. 
Mvh. Louise (Matematik styrketræning).
 
Dansk
23. oktober 2018
I dialogisk læsning har vi om sneugleungen Ulla, som ikke havde helt styr på hvilken lyd en ugle sagde og på en rejse mødte forskellige hjælpere og til sidst kom hjem, jåhvor Uglemor opklarede det hele.
I dag læste jeg billedbogen højt for børnene og vi har tegnet sneugleungen Ulla og limet hende på en foldebog, der i det næste stykke tid vil blive fyldt med vokallyd og opgaver om stemning i løbet af historien, spændingskurve, et digt mm.
 
Det er en skøn oplevelse at undervise jeres børn i litteratur. De sanser og oplever fortællingen og er gode til at give bud på forskellige ting, vi snakker om undervejs. 
Glæd jer til at se foldebogen, når vi engang er færdige. 
Mvh
Mette B
 
 
 
 
Info om matematik
Efter Vibeke er stoppet på skolen, bliver det Louise og jeg, der overtager matematik styrketræningstimerne.
Jeg glæder mig meget, til at være sammen med Jeres børn i disse timer
Venælig hilsen MetteS
12/10-2018
 
Invitation til indskolingsundersøgelse
Kære forældre med børn i 0. klasse
I inviteres hermed til samtale og undersøgelse af jeres barn.
Samtalen finder sted i mødelokalet, på 1.sal i børnehaven.
Ved samtalen gør vi status over jeres barns trivsel og sundhedstilstand. Jeres barn bliver også målt, vejet, og får lavet syns - og høreprøve.
Samtale og undersøgelse varer ca. 30 min.

Inden samtalen vil jeg gerne have, at I sammen med jeres barn udfylder skemaet
”Noget om mig selv”. Det skema får eleverne, når jeg kommer på besøg i klassen og Snakker med eleverne om hvad det skal ske når man er til sundhedsplejerske.
Formålet med skemaet er, at I får en god snak med jeres barn om hverdagen der hjemme og i skolen. I må gerne tage skemaet med når I kommer, så vi kan vi bruge det som udgangspunkt for samtalen.
Jeg forventer, at I begge eller èn af jer deltager, men skulle I undtagelsesvis være forhindret, hører jeg gerne fra jer.
I kan læse om sundhedsplejens tilbud til skolebørn på Sundhedsplejens hjemmeside:
https://kommune.viborg.dk/Borger/Boern,-unge-og-familie/Sundhed/Sundhedspleje

08.45-09.15
Tir. 30/10 Aksel
Man. 5/11 Ea
Tir.  6/11 Oscar

09.30-10.00
Tir. 30/10Athene
Man. 5/11 Ida
Tir. 6/11 Sara

10.30-11.00
Tir. 30/10 Celina
Man. 5/11Isabella
Tir. 6/11 Sebastian

11.15-11.45
Tir. 30/10 Ditte
Man 5/11 Lucas
Tir. 6/11 Ylva

Venlig hilsen

Christine M. Christiansen
sundhedsplejerske
Tlf: 87877736, Mail: cmc@viborg.dk
2. okt. 2018
 
Kære forældre i 0-1 klasse.
 
I kristendom har vi om ¨De ti plager¨. Vi skal se filmen ¨Prinsen af Egypten¨ i morgen onsdag. Filmen er fra 7 år. Jeg vil gerne høre fra jer forældre inden i morgen hvis jeres barn ikke må se filmen.
 
Venlig hilsen Trine
21/9-2018
 
Kære forældre i 0.-1. klasse.

I denne uge har vi i matematik spillet først til 100 og øvet 10-venner på tavlen. I må meget gerne blive ved med at øve talremserne:
0. kl. fra 1-20 forlæns og baglæns.
1. kl. fra 1-100 forlæns og baglæns.

Vi har i Idræt øvet at drible med en hånd, to hænder, forlæns og baglæns. Det var super sjov og en god udfordring for mange😊

På tirsdag d.25/9 har vi fag-dag i dansk. Vi tager vi i biografen med 0-1 kl. og ser Ratatouille.
Filmen starter kl. 9:30 så vi skal med bussen kl. 8.14 for at være der til tiden. Derfor skal 0-1 kl. møde på skolen kl. 8:00.
Hvis vi i stedet kan få nogle af jer forældre til at køre os derind kl. 8:50. vil det være dejligt. Vi har selv 7 pladser, så vi mangler pladser til 11 børn.
I tilfælde af at vi bliver kørt der ind af forældre skal i selv medbringe et sæde til bilen, hvis jeres barn har brug for sådan et.

Vil de, som kan køre, skrive til Trine hurtigst muligt på 30261866. Vi giver besked på klassesiden hurtigst muligt.

Eleverne skal medbringe en lille rygsæk som deres 10- og 12-madpakke samt drikkedunk kan være i. I skal ikke sende penge med til turen. Der er ikke mulighed for at købe noget slik el. sodavand i biografen og de skal heller ikke have noget med hjemmefra.

Vil I ellers huske at give jeres barn en sund og nærende madpakke med i skole hver dag samt vand i drikkedunken.

Kalender:
22/9 Arbejdsdag på skolen
25/9 Fag-dag: vi skal i biografen
Uge 41: Emneuge- Aktivitet, leg og i svømmehal.
Uge 42: Efterårsferie.

Vi vil ønske jer alle en rigtig god weekend
Hilsen Mette B. og Trine
 
 
 
eReolen GO!
 
Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden. Disse bøger kan barnet lytte til selv, hvilket støtter rigtig godt op om læsudviklingen, da ordforrådet udvikles ved lyttelæsning. E-bøgerne kan I læse sammen. Der er rigtig mange titler at vælge imellem. 
Husk at der skal læses 20 minutter dagligt.
 
God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
 
Matematik
Matematikbogen er rettet. se de sider der skal laves på bagsiden af forsiden.
Når alt er lavet får de et klistermærke i bogen.
 
 
 
Kære forældre og elever i 0-1 kl.

Vi er nu godt igang med at gå i skole og selv om der er meget at lære, klare jeres børn det allerede rigtig flot.

Skoledagen har mange rutiner:
At gå i rejsehold.
Være stille, når der klappes.
Hvor skal penalhuse ligge?
Ugens hjælper.
Duks i klassen.
“Vi siger farvel” sang. mm.


Vi undre os også meget i løbet af skoledagen:

Dansk
Hvad er en forfatter, Hvem er Astrid Lindgren, hvilke bøger har hun skrevet, hvor gammel er hun og hvor har hun fået ideerne til historierne fra?

Natur og teknik.
Hvordan kan vi se at det er sommer og hvad kan vi bedst lide når det er sommer?

Kristendom:
Hvem er Gud og hvad er en Gud, har han kræfter og kan han trylle?

Jo vi lære en masse og hvor er det skønt, at undre sig sammen med jeres børn.

Sundhedsplejersken kommer:

Kære forældre med børn i 1. klasse.
Som en opfølgning på sidste års højde/ vægtmålinger vil jeg d. 3.september og måle og veje alle børn i 1.klasse
Børnene kommer over til mig enkeltvis, og de får alle sammen en lille gul seddel med hjem i en kuvert med deres målinger.
Jeg kontakter Jer, hvis der er noget jeg gerne vil drøfte med Jer.
 
I er naturligvis velkomne til at kontakte mig.
 
Venlig hilsen
 
Christine M. Christiansen
Sundhedsplejerske
Tlf: 87877736, mail: cmc@viborg.dk


Referat fra forældremødet er på klassesiden.

Ud over det vil vi gerne, at eleverne hænger deres tasker på deres rum når de kommer om morgnen, samt tager deres penalhus med ind på deres plads.

Børnenes madpakker skal i køleskabet.
10-maden skal ligge i den grå kassen i køleskabet. Husk både en 10-madpakke og 12-madpakke. Husk også en sund og nærende madpakke samt vand i vandflasken👍🏽

Kalender
lejer 10-11. sep.
Fri d. 14. sep. Sfo åben.
D. 25. sep. Dansk fagdag.
D. 29. Sep 10 års. jubilærum på Langsø Friskole.

Rigtig god weekend til jer alle☀️
Trine

Referat af forældremøde.
Tak for er super godt og hyggelig møde
 
 
Gennemgang af skema og dagligdag.

Introduktion til Alkalær.
0-klasse skal gennemgå hele alfabetet inden de går i gang Alkalær. Kaptajn Karlsen kommer med nye bogstaver.
Der er en mappe alle børn skal igennem. Der kan lyttes til sange, løse forskellige opgaver og praktiske øvelser. Der arbejdes med læsetrappen, som er et redskab til at lære og læse. Børnene må gerne have høretelefoner eller hørebøffer med. Alkalær-sange kan findes på Youtube gratis, ellers kan det downloades på appstore og android.
Det er vigtigt at forældre giver besked omkring ordblindhed i familien, da det kan hjælpe lærene meget i hverdagen.
Der bliver læst højt “dialogosk oplæsning”. Der læses højt og snakkes om historien løbende.

Musik med Mette B og Trine. Spil danskdag. Der skal læres 18 nye sange, så de kan lære at lave morgensamling.

Ugens hjælper i den grønne stol. De hjælper med uddeling af papirer, bøger osv.
Matematik bruges remser, talrækker forfra og bagfra, hvilket kan hjælpe meget til minusstykker senere. Matematik ugeopgaver vil komme løbende på lektiesiden. De får en mappe med hjem.
Send en sms hvis der ikke er lavet lektier, så ved lærene at eleven ikke skal op denne dag opleve det nederlag. Trine tager bogen med hjem nogle gange om året og retter. Man må ikke lav forud, da det gennemgåes på klassen.
Matematik-fessor må man man lave alt hvad man vil. Trine vil gennemgå det senere, når der kommer login.

Information
Kontornyt er vigtig information- læs det.
Headset må, i-pads og tablets må medbringes, men kun til skolebrug og på eget ansvar.
Man skal sørge for sko eller ekstra strømper,da bare fødder ikke er hensigtsmæssigt
Legeaftaler skal laves inden skoledagen, da det fylder meget i børnenes hoved.
Tissetrolden Strit er den nye tissemakker.
Rokketænder giver en bold i glasset på lærebordet.
Klassesiden bliver oprettet på hjemmesiden. Den bruges til alle vigtige informationer. Facebook bruges kun til billeder, invitationer osv. Det er ikke et debatforum. Alle ting der lægges på FB skal aftales med en lærer inden.
Man er altid velkommen til at skrive en sms, en mail eller ringe indtil kl 21. Hvis det er akut må kan gerne kontakte derudover.
Forældre er altid velkommen på skolen. Det kan være undervisning, morgensamling eller udflugter.
Sygdom skal meldes hver dag til SFO eller på skolen, indtil barnet er raskt.
Hvis nogen har en standerlampe, vil klassen gerne låne den.

Hvad er vigtigst
En opgave til forældrene, som omhandler hvad der er vigtigt for forældre. Der laves plancher.


Klasseråd
Skolen er til fri afbenyttelse, hvis man efterlader den i pæn stand.

Mette ( Celina)
Maria ( Sara
Pernille ( Athene)

Klassekasse: Der lægges 50kr i pr. Barn. Forældrerådet giver besked omkring konto senere.
Den kan bruges til eks. Legetøj, en lille tur eller lign.

Fødselsdag: 30.kr til gaver.

Evt. Man inviterer drenge, piger eller hele klassen. Hele klassen er 0-1 klasse.

Idræt. De skal ikke i bad, da de ikke kan nå det. Der skal tøj med til idrætstimerne. Udendørs indtil efterårsferien, og udendørs fra efter påskeferien.
Løbesko er en god idé. Indendørssko skal være lyse i bunden.
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk