Klasseside 7.-8.

16/5-19
Kære forældre VI HAR BRUG FOR JERES HJÆLP !! I næste uge skal vi have minisamfund fra mandag til onsdag🏤🏦 I det kreative værksted og wellness forretningen skal vi bruge en masse ting🎲🧩♟🎭🎨📕🖍🎾 Vi vil høre, om I har nogle at de ting vi mangler, som vi må låne el. få.🙏🏽🙏🏽🙏🏽 Kreativt værksted Ting vi kan låne: Tryk bogstaver (bogstaver som kan lave et tryk på et stykke papir) Ting vi må få: Koncervesdåser alle størrelser Trækasser alle størrelser fx frugt kasser, vin kasser mm. Vi skal bruge ca. 10-15 stk. Brugte T-shirt helst uden tryg. Alle farver kan bruges.
Brugte ting som virker og i kan undvære fx:
> spil som mikado/brætspil/ terningespil mm.
> Legetøj som fx. Klodser i træ/plast, figurer- ikke stort legetøj.
> Blade
> Garnnøgler
> Tæpper/plaider som kan vaskes og er i pæn stand > Bøger børn/voksen > Flasker retro. Wellnes: Ting vi må få: Neglelak Fake tatoo Ting vi må låne: Fodbad Håndklæder. Tingene vil vi gerne at I afl. ‪mandag morgen‬ i 0-1 klasse. Vi takker for at I gider at kigge i gemmerne🤩😍🙏🏽 Rigtig god forlænget weekend til jer alle ☀️🌺 Hilsen Cheferne i New Langsø’s Wellness og Kreative værksted😉
”New Langsø”, Langsø Friskole Mini-By
 
Mandag, tirsdag og onsdag i uge 21 forvandles friskolen til ”New Langsø”, en by med egen borgmester, Bank med egen valuta, TV-avis, Discotek, Dance Studio, Wellness, Krea-værksted, Scary House, Snackbar samt Casino.
 
Onsdag d. 22. maj er der åbent om aftenen. Vi starter med sponsor-cykelløb med klar til start kl. 17. Dette varer en time - se seneste Kontor Nyt.
 
Kl. 18.30 åbner ”New Langsø” med tale fra byens borgmester. Herefter er der åbent i byens butikker. Her kan der kun handles med byens egne penge, som man får ved at veksle kroner i kontanter om til ”V-Bucks” i byens bank.
 
Støtteforeningen sælger pølser med tilbehør, øl og vand. Snackbaren sælger kaffe mm. Fælles oprydning kl. 20.30, vi lukker og slukker kl. 21.00.
 
Praktisk info:
Mødetider for elever man, tirs, ons: Kl. 08.30-13.50.
Onsdag aften: Kl. 16.45 – 21.00 (måske lidt ændringer alt efter hvilket sted, man arbejder)
 
Der er bodmad som normalt. Medbring madpakker, da der kun sælges små snacks og ikke nok til at udgøre det for madpakken. Eleverne får besked i uge 20 om, hvilke værksteder de skal arbejde i.
 
Vi ser fem til nogle fantastiske dage
/Lærerne på Friskolen
10/5-19
Søndersøløbet

Tirsdag den 28. maj skal hele skolen til Søndersøløbet.
Alle møder ind på skolen til normal tid, omklædt i løbetøj alt efter vejret, og i løbesko.
Medbring også gerne skiftetøj, hvis det regner samt en trøje de kan tage på efter at de har løbet.
Alle skal have en lille taske med hvor 10 og 12 madpakken, drikkedunken samt skiftetøj/trøje kan være i.
Alle elever skal have deres Langsø Friskole T-shirt på, som de fik til Jubilæet. Derfor skal den afleveres til læreren med navn hurtigst muligt.
Vi udleverer dem til eleverne på løbs dagen.
Vi forventer at vi er hjemme således at eleverne har fri 14:00. Men det kan variere, da der er mange skoler som skal med bus hjem.

Hilsen lærerne
Hej Forældre.
Alle skal medbringe deres Langsø t-shirt på mandag d. 6.maj.
De skal afleveres til klasselæreren.
Vi skal bruge dem i forbindelse med Søndersøløbet.
Hilsen Lærerne
FORÆLDREBREV APRIL

Kære forældre,

Nu nærmer påsken sig, og vi er godt inde i skoleåret. Klassen arbejder godt, og der er også plads til grin og hygge i løbet af dagene, så det er en fornøjelse at være deres lærer.

I matematik arbejder vi lige nu med sandsynlighedsregning. Det betyder, at der er god mulighed for at inddrage forskellige spil, som eleverne går godt til. Vi anvender stadig MatematikFessor, hvor det giver mening, og her er der fokus på at ramme det rigtige niveau for hver enkelt elev. Vi arbejder stadig på, at alle lærer at være gode til at sige, når opgaverne er enten for svære eller (mindst lige så vigtigt) for lette.

I naturfag (fysik/kemi, biologi og geografi) arbejdes ofte tværfagligt. Da jeg underviser klassen i alle tre fag, betyder det, at vi kan arbejde med et overordnet emne i forskellige perspektiver, og det er mit indtryk, at det gør det mere meningsfuldt for eleverne og gør det lettere for dem at gennemskue sammenhængen mellem fagene. Vi havde en rigtig god tur til Grundfos og Naturvidenskabernes hus i marts, og jeg planlægger at tage klassen med til Naturvidenskabernes Hus igen for at lave forsøg i fysik/kemi.

På torsdag og fredag er der “klasselærerdage”, hvilket betyder, at klassen har mig fra 8.30-13.50 (se lektieside). På torsdag afholdes terminsprøve i matematik for hele klassen. Dette indebærer både prøven på en time uden hjælpemidler og problemløsning med hjæpemidler på tre timer. Det er vigtigt, at alle har penalhus med lommeregner, passer, vinkelmåler og blyant samt formelsamling med på torsdag. Hvis vi bliver færdige før 13.50, får eleverne fri.
 
Endeligt vil eleverne i løbet af april måned have nationale test i forskellige fag. 

Jeg glæder mig til de sidste måneder af skoleåret.

Venlig hilsen
Karoline
5/2-2019
Fastelavn
Mandag d. 4. marts er det fastelavn på Langsø Friskole
Eleverne møder til alm. tid og medbringer madpakker og drikkedunk samt deres udklædningstøj. Vi skal slå katten af tønden, hygge og lege hele dagen. Alle kommer udklædt store som små, og der vil blive serveret en fastelavnsbolle sidst på dagen.
Vi vil derfor blive meget glade, hvis I forældre vil bage lækre fastelavnsboller til klassen😊 Giv besked til klasselæreren😊

Program for dagen:
kl. 8.30-9:00 Morgensamling
Kl. 9:00 -9:45 Tager vi udklædningstøj på og bliver sminket. Vi har teatersminke på skolen, og de store elever 7-8 kl. samt os lærer hjælper med at sminke.
Kl. 9:45-10:00 Klasserne går catwalk
Kl. 10:00-10:30 10-madpakker
Kl. 10:30- 11:30 0.-4. klasse slår katten af tønden. 5-8 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 11.30-12:15 12-pause
Kl. 12:15-13:15 5-8 kl. slår katten af tønden og 0-4 kl. går i hallen og spiller bold
Kl. 13:15-13:35 Kåring og fastelavnsboller
Kl. 13:35-13:50 Oprydning og duks i klasserne

Lærerne kårer årets bedste udklædte elever i de forskellige kategorier. Eleverne kårer årets bedste udklædte lærer.
Nogen ved allerede, hvad de skal være udklædt som. Andre kan lade sig inspirere af de kategorier, der står nedenfor.

Kåringer til årets bedste udklædte i kategorierne:
• Den skøreste
• Den bedste hjemmelavede
• Den mest skræmmende
• Det bedste par/el. flere.

• Den bedste parodi/efterligning.
• Den mest gennemførte
• Elevprisen: bedste lærer.
PROJEKTUGE - UGE 5
 
Info om projektuge samt diverse tidsfrister og krav findes HER
Hej alle forældre til 7./8.-klasse.
 
FORÆLDREMØDE D. 15. JANUAR KL. 18.30-21.00
 
Der vil d. 15. januar blive afholdt et møde for forældre til elever i 6., 7. og 8. klasse, hvor vi får besøg af en SSP-konsulent, der vil informere om forskellige rusmidler - herunder snus, alkohol, energidrikke og cigaretter. Han vil arbejde med området med eleverne om dagen fra kl. 9-11 og dernæst med jer som forældre om aftenen. 
 
Der er ifølge årskalender arrangeret forældremøde d. 14. januar i forbindelse med bl.a. projektugen i uge 5. Dette møde aflyses og tages i forlængelse af mødet d. 15., som vil vare fra kl. 18.30 til ca. 21.
 
Jeg håber at se jer alle sammen.
 
Venlig hilsen
Karoline
Nyt fra dysleksiholdet
28. september 2018
 
Vi har fået adgang til MIVO frem til 15. oktober. MIVO træner børnene i at bruge cd-ord som skrivehjælp og de skal løse alle opgaver i programmet inden prøveperioden udløber. Vi bruger alle 3 lektioner i næste uge og har lige kort snuset til programmet i dag.
 
HER er linket til programmet. Børnene skal bruge deres uni login og huske at logge på cd-ord også for at kunne bruge oplæserfunktionen og ordforslagsfunktionen undervejs.
 
mvh Mette
 
 
 
 
Indkaldelse til møde på dysleksiholdet

Som lovet kommer her en indkaldelse til møde på dysleksiholdet. Mødet finder sted torsdag den 11. oktober på skolen kl. 19-20.30. Både forældre og elever skal deltage.

Indholdet på mødet vil være
Hvordan er hverdagen på skolen med undervisning på dysleksiholdet og brug af digitale hjælpemidler i de andre timer på skolen og hjemme. Fortælling og erfaringsudveksling.

Børnene underviser jer i, hvordan de bruger de digitale hjælpemidler. I prøver selv at anvende dem.
 
Hvordan støtter vi bedst børnene? Erfaringsudveksling.
 

Til- og framelding til skolens kontor på langsoefriskolekontor@gmail.com mærket "møde i dysleksiklassen" senest 1. oktober.

mvh
Mette B

 
PS Der er oprettet en forældregruppe for dysleksiholdet her.
 
 
 
eReolen GO!

Kære allesammen,
Vi er så heldige at skolen har fået adgang til lyd- og e-bøger på bibliotekernes tjeneste eReolen GO! Det eneste I skal gøre er at logge ind med barnets uni-login. Så kan barnet låne 10 lydbøger og 10 e-bøger om måneden.
Disse bøger kan barnet lytte til eller læse selv eller sammen med jer. Der er både børne- og ungdomsbøger at vælge imellem og i mange genrer.

God fornøjelse!
mvh
Mette B
 
 
 
Information om turen til Gøteborg:
På onsdag d. 5. september tager vi en dagstur til Gøteborg. Vi skal være i Frederikshavn senest kl. 7.45, hvilket vil sige, at der er afgang fra skolen kl. 6.00 på onsdag. Husk pas!
 
I skal fordeles på biler på følgende måde:
Derop:
Bil 1 (Lærkes far, Kent) : Mikkel, Lucas L., Karoline, Lærke
Bil 2 (Olivias mor, Pia): Olivia, Emmelie, Hjalte og Lucas M.
Bil 3 (Mathildes mor, Annemarie): Freja, Mathilde, Emilie og Chabrina
 
Hjem:
Bil 1 (Karolines far, Martin): Mikkel, Lucas L., Karoline, Lærke
Bil 2 (Mathildes far, Richard): Olivia, Emmelie, Hjalte, Lucas M., Freja, Mathilde, Emilie og Chabrina
 
Jeg hæver svenske kroner til klassen, når vi kommer frem, så alle skal enten skrive en mail til mig (på karo.sang@hotmail.com) eller sende en seddel med sit barn i skole i morgen med beløb, der skal hæves. Jeg mener, at vi på forældremødet aftalte, at 200 SEK var et passende beløb. Jeg får pengene efterfølgende. Vi er tilbage med færgen i Frederikshavn kl. 21.50 og klar til afhentning ca. kl. 22.00.
 
Vi har aftalt, at det er okay, at mobiler medbringes. Både i forhold til at kunne tage billeder undervejs og til at kunne ringe i tilfælde af, at det bliver nødvendigt.
 
Husk:
Madpakker (hvis ikke til hele dagen, købes mad selv i Gøteborg)
Tøj efter vejret - hvis det regner, skal I have regntøj med
Pas
 
Vi glæder os meget til en god tur sammen med jer alle.
 
ANMOD OM MEDLEMSKAB PÅ FACEBOOK-GRUPPEN
Facebook-gruppen hedder "7./8. klasse på Langsø Friskole 2018/2019".
 
LEJRTUR HELE SKOLEN 10.-12. september 2018

Alle møder kl. 08.30 mandag d. 10. september på skolen.
Bussen henter os, der ikke skal cykle kl. 09.00.

For 5.-8. klasse
Alle fra 5. - 8. klassetrin skal cykle på lejrtur.
Ruten er ca. 45 km og på så små veje som muligt. Vi kører stille og roligt og med pauser undervejs.
Der skal medbringes drikkedunk, madpakke, tøj efter vejret, evt. skiftetøj, og penge til at snolde lidt for.

Sørg for cyklen er i orden, pumpet og indstillet, da det er ufatteligt hårdt at cykle 45 km, hvis f.eks. saddelhøjden m.m. ikke passer. Husk CYKELHJELM!! :)

Lejrgårdens adresse
Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø

Der skal medbringes
Madpakke til mandag frokost og drikkedunk. (De der får kromad, får madpakke med)
Sovepose/dyne, pude og lagen.
Sovedyr
Nattøj
Toiletsager og håndklæde
Regntøj, skiftetøj, kondisko, gummistøvler, samt tøj til at være ude i.
Badetøj, hvis man vil deltage i morgensvømning.
En lommelygte kunne være godt.
DER SKAL NAVN I ALLE TING

Hvis der er nogle specielle hensyn, som f.eks. medicin, så giv lærerne besked.

Vi har jeres telefonnumre med, og vi har vores mobiltelefoner med, hvis I skulle give en vigtig besked, vi svarer så snart vi har tid.

INGEN MOBILTELEFONER PÅ TUREN!

Vi glæder os til nogle dejlige dage med jeres børn.

Med venlig hilsen

lærerne


Morgenbadning sidste år.


Fortælling sidste år.


Bueskydning sidste år.
 
 
 
 
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk