Klasseside 5.-6.

Uge 21 og 22
Denne og næste uge er lidt anderledes end sædvanligt.

Uge 21
Onsdag 23. maj tager hele skolen ned til Tjele Langsø. Børnene skal derfor have madpakker og drikkedunk med i en lille taske. Altså ingen skoletaske i morgen. Sørg gerne for, at de også har lidt ekstra tøj med, hvis de skulle blive våde. Der må soppes i søen – ikke svømmes. De må gerne tage et fiskenet med, hvis I har. Vi er tilbage på skolen ca. kl. 14.00.
Vigtigt! Husk at få solcreme på hjemmefra!

Fredag 25. maj tager klassen på Viborg bibliotek. Vi tager afsted med bussen efter morgensamling og er tilbage, så de har fri kl. 14 til sædvanlig tid.
Børnene skal medbringe deres lånerkort eller sygesikringsbevis, så de kan få lavet et ( I må meget gerne nå at lave et, hvis jeres barn mangler). Desuden skal de medbringe madpakke og drikkeflaske samt op til 50 kr til en is eller noget andet.

Uge 22
Tirsdag 29. maj tager vi ind og deltager i Søndersøløbet - mere herom senere.

onsdag 30. og torsdag 31. maj har klassen musikdage med Pavlina Salehi fra musikskolen. Vi skal lave mange spændende ting og optræder til byfestarrangementet på skolen torsdag aften efter cykelløbet.
Er der nogle der vil hjælpe til med at holde øje med vores børn under cykelløbet, må I meget gerne melde tilbage til Mette B på 41 81 56 14.

Det bliver nogle spændende oplevelser, som vi glæder os til at dele med jeres skønne børn!

mvh
Mette B

Dansk/ ugeskema
torsdag 8. marts 2017

I dansk arbejder vi for tiden med flere ting:
  1. dansk direkte, hvor der på tavlen på klassen står hvilke sider, der skal arbejdes i.
  2. stil om Lotto, som skal laves som en avisartikel på pc. De lærer blandt andet  om at opbygge en artikel og at sætte den op som i en avis. Den skal afleveres fredag 16. marts.
  3. Stavning, hvor de er i hold i nogle timer og fælles diktat med lydanalyse i andre timer.
Derudover har vi musik, som jo var stort i denne uge med dagen på Mellerup Efterskole. De næste to uger arbejder vi især med de sange vi skal synge på skolerne sangdag fredag den 23. marts.
I billedkunst skal der færdiggøres portrætter og enkelte er ikke helt færdige med deres "MinBog".

mvh

Mette B

Idræt
22. oktober

Hej alle - så er det blevet tid til indendørs idræt, husk indendørs fodtøj, håndklæde og til folk med langt hår elastik :)

Idrætslærerne

Læsning på nettet
Hvis I ikke lige kommer på biblioteket kan jeres barn måske læse et par bøger her:
ved brug af deres Uni-login. Her er masser af læsebøger lige til at logge på for alle klasser, emner og sværhedsgrader. Prøv den.
HUSK! Har man læst en bog på læs løs tæller den også med i læsekontrakten.

Mette

Ugeskema - opdateret
26. september

OBS! Opgaverne i Dansk direkte er skal altid være færdige til den kommende tirsdag. Hvis man for eksempel har side 7 for i uge 39 skal den være færdig tirsdag i uge 40.

I den røde danskmappe er der et ugeskema, der fortæller hvilke ting, jeres barn skal arbejde med i de fleste af mine timer. Det er alt det danskfaglige, lidt musik og billedkunst.

Når vi har ugeskema ved børnene hvad der skal arbejdes med  og i timerne med ugeskema må de selv planlægge deres tid, så de dels når det hele, og dels er i gang med en opgave de har lyst til. Det tilstræbes at de arbejder så godt på skolen, at de så vidt muligt ikke har lektier hjemme. Jeg snakker med børnene om det løbende, så niveauet passer til den enkelte.

Når der er et nyt fagområde laver jeg en gennemgang i klassen, hvor alle børn er aktive på forskellige måder. Det kan være en kort tavlegennemgang, hvor børnene og jeg snakker deres viden om emnet igennem og jeg tilfører ny viden, eller 5 minutter, hvor de udveksler den viden de har i forvejen eller noget helt andet. Det er en af måderne jeg sikrer mig, at alle børn ved hvad de skal. Jeg har løbende dialog med børnene om opgaverne.

Retningslinierne for ugeskema er herunder:
Alle hjælper hinanden, man skal have spurgt rundt i klassen inden man søger Mettes hjælp. Man skal kunne benævne mindst 3 man har spurgt.

Når man skal have hjælp lægger man sin navneklods i kridtrenden og går på sin plads og løser en anden opgave, mens man venter. Jeg går til børnenes plads og hjælper dem.

Alle hvisker, så vi har arbejdsro.

Alle løser alle opgaver i løbet af ugen.

Når man skal ud af klassen, skal det aftales med Mette og tidspunktet, man går noteres på tavlen. Man må være ude i 10 minutter og skal selv holde øje med tiden.

Når man er ude i 10 minutter, skal man holde tiden. Det gælder både ved fysisk træning udenfor eller i salen, musik, læse på gangen eller i fritterrummet.

Når man er ude i 10 minutter, skal man sørge for at være stille, så de andre børn på skolen kan arbejde i fred.

Overholder man ikke tiden, kan man i en periode ikke få lov at forlade klassen. Larmer man får man heller ikke lov.

Klassen er blevet ret gode til hviskestemmer. Det giver en skøn arbejdsro for alle.

Og hvorfor gør jeg så det her?
- Det gør børnene mere engagerede i opgaverne.
- De får en fornemmelse for hvor lang tid de bruger på forskellige opgaver.
- Der frigives tid til at jeg kan hjælpe børnene i ro og mag, når de også hjælper hinanden - de er jo kloge og besidder en masse viden, de lige så godt kan dele med hinanden. De som skal forklare for andre, bliver selv klogere når de gør det.
- Der bliver en større variation i lektionen. Man kan både læse og øve sang og træne noget fysisk på en lektion.

mvh Mette B

Den 11. september
I idræt skal alle fra nu af i bad - så husk håndklæde - skiftetøj, også efter udeliv, dette er mest info til nye forældre, for børnene har altid skulle i bad efter idræt i de store klasser.
Hilsen Kristian - Vibeke - Trine

Første skoledag 2017/2018
Kunst og design 2017/18
Dette er en oversigt over de datoer hvor vi har kunst og design. Den bliver hen af vejen opdateret med ture ud af huset..