Klasseside 4.

Forårsbrev den 1. maj 2018.

Hej alle.

Så er foråret kommet, ja udenfor er det ikke helt endnu, men der er da kommet længere/lysere dage, og ind i mellem er der dejlige solskinsdage :)

Vi er blevet færdige med STAV, og går nu i gang med læseforståelse, og opgaveløsning i vores ”Helt ærligt” materiale.
Som udgangspunkt så prøver jeg på at skrive det op på lektiesiden vi laver på skolen, men nogle få når ikke alt heroppe, så de skal lave lidt derhjemme. Generelt er de gode til, at arbejde hårdt, og det er super dejligt!

Vi fortsætter i foråret og op til sommerferien, med at lave læsekontrakt, det er dog lidt som om, at nogle er gået lidt i stå med, at udfylde kontrakterne/få læst, så jeg vil bede Jer om, at hjælpe lidt med disciplinen i dette.
Vi har sat et nyt mål der hedder i alt 25.000 sider inden sommerferien, og belønningen har børnene selv været med til at vælge, og det bliver enten en biograftur eller Hobro ekskursion.
Sidse gang var det tæt på, at vi ikke kom af sted, da en eller flere ikke havde opfyldt kontrakterne, men jeg blev overtalt hjemmefra til ikke, at være så sur, og gav derfor en weekend til, at få ”styr på sagerne”. Så hjælp nu Jeres børn med at få opfyldt kontrakterne.

Generelt synes jeg det går godt i klassen, drengene skal stadig pjatte mindre, specielt når de bliver bedt om at stoppe, og pigerne skal ikke snakke i timerne og bevæge sig ud af klassen når de bliver bedt om det.
Overordnet set er det en dejlig klasse, jeg føler, at i mine timer, forløber tingene godt, der er væsentlig mindre uro, selvom der på nogle dage, kan være lidt ”følere” ude.
I andre timer er problemerne større, så en generel snak hjemme om, at agere på en måde så det er rart for alle, at være i klassen, er en god idé, at tage op ind i mellem.

Mandag den 30. april er Noah Smaakjær startet i klassen, velkommen til vores skole, jeg håber han falder godt til :)

Jeg vil stadig gerne have ALLE mobilnumre, så jeg kan sende en sms, i tilfælde af en kortere besked, min mobil er ny, og jeg har mistet en del numre, men enkelte har jeg aldrig fået, så skriv lige Jeres navn i en sms, og send den til 60 94 67 94. Tak!
 
Hilsen
Kristian
Kor er aflyst på onsdag den 7. marts.
mvh mette
 
 
Torsdag den 1. marts

HELE skolen tager i morgen fredag på kælkebakken på Østerkærvej.
Vi holder morgensamling, og derefter spiser vi formiddagsmad, herefter tager vi ned og kælker, vi vil være afsted indtil cirka klokken 12, hvor vi kommer tilbage på skolen og spiser middagsmad.

Hilsen
Lærerne
19. februar
 
Husk at det er bibliotekstid, jeg havde i hovedet at det først var i næste uge, men er blevet gjort opmærksom på at det er nu.
Gå ind på Jeres barns side på bibliotekets hjemmeside, og indtast mail/mobilnummer så får i påmindelser når bøger skal afleveres, i kan også forlænge bøgerne så de skal afleveres senere.
 
Hilsen 
Kristian
Tirsdag den 6. februar

På fredag er der fastelavn på skolen. Der bliver tid til at klæde om på skolen, og sminket, for vi laver hele dagen til en fastelavnsdag :).

Efter vi har lagt sminke og klædt os ud, vil der være dodgeball i hallen for den ene halvdel af skolen, mens den anden halvdel slår katten af tønden.
Vi holder pause efter første runde, og bytter så efter 10 pausen.

Efter tolv pausen vil vi samles til ”morgensamling” for at kåre den:
”mest farverige” - ”den bedste hjemmelavede” - ”den skøreste” og en ny kategori ”bedste lærer” som børnene skal stemme om.

Der er i klasserne lavet aftaler om, at der bliver lavet fastelavnsboller, så disse vil selvfølgelig også blive serveret i løbet af dagen :).

Vi glæder os til en festlig dag!

Lærerne
Mædeplan til SH samtaler nøste torsdag:
Helene A 15.00
Maria Elmbøk 15.15
Jeanette M 15.30
Anja C 15.45
Anne Faber 16.00
____________________
Susanne Mæller 16.30
Lone jensen 16.45
Solvejg pedersen 17.00
Poliana hauptmann 17.15
Lotte Vels 17.30
Morten Lange 17.45
Christian Nærbøk 18.00
Maj-Britt Særensen 18.15
Ninna Bager 18.30
Mette Ejsing-Duun 18.45
Tirsdag den 23. januar
 
I uge 5 er der emneuge, alle i 4. klasse møder mandag-torsdag fra 0830 - 13.15 fredag er det fra 0830 - 12.00 (dog spiser vi madpakke).
Vi har projektuge, og børnene arbejder selv med selvvalgt emne - fredag klokken 12.00 skal der afleveres et produkt, som kan være alt, lige fra en rapport til en film eller powerpoint osv. osv.
Onsdag tager vi på biblioteket, for at låne bøger til ugen, og til frilæsning.
Der er bodmad som vanligt, og børnene tilrettelægger selv deres arbejde og pauser på skolen, "frihed under ansvar".
 
Hilsen Kristian
15. Januar 2018
 
Hej alle - godt nytår :)
I uge 5 skal vi have emneuge på skolen, emneugen hedder "projekt uge". Børnene skal i år fordybe sig i et emne som de selv vælger frit, de må gerne arbejde i grupper, det anbefaler jeg de gør her første gang, de skal lave noget større.
 
Jeg vil gerne have at de begynder, at snuse til det at lave et "rigtigt" projekt, derfor kræver jeg, at eleverne skriver en form for rapport om emnet. 
 
Men derforuden vil jeg også gerne se et "produkt", et produkt kan være alt muligt forskelligt, fx en film, et maleri, en papmache kreation, en rapport, et powerpoint, en mad ret, noget tøj man har syet, osv. osv. Det der er vigtigt med hensyn til produktet, er at det relaterer til emnet! 
 
Onsdag i uge 4 tager vi på biblioteket, med henblik på at låne læsebøger om det emne de hver især vælger, samt læsebøger til frilæsning. 
Allerede nu vil det være en god ide at begynde på læsning, af det emne man har valgt, for hvis man både skal læse, skrive rapport og lave produkt i emneugen, så får man TRAVLT!.
 
Der er lavet et nyt mål for læsning frem mod sommerferien, vi skal op på 25.000 læste sider, i løbet af foråret vil vi begynde på at lave boganmeldelser, pr læst bog, og der er også sat to ideer på, som gulerod, så vi når vores mål/kontrakt - ideerne er henholdsvis biograftur eller tur til Hobro.
 
Hjælp jeres barn med at snakke om det emne de vælger, støt dem I arbejdet omkring det, og HUSK, alt arbejdet med projektugen er træning til at blive "verdensmestre" i projektarbejde i 9. klasse - det er nu vi/de skal gøre sig erfaringer :).
 
Hilsen Kristian
Læsekontrakt og svømmehal
7. december 2018

Hurra! Vi har nået vores læsemål i denne omgang, og derfor tager 4., 5. og 6. klasse en tur i svømmehallen på onsdag den 13. december efter Luciaoptoget.

Medbring svømmetøj, håndklæde og en god madpakke og drikkedunk til hele dagen.

mvh

Kristian og Mette B
 
*
 
Torsdag den 23. november
 
Nu nærmer julemåneden sig :) 4. klasse har stemt om, at de gerne vil være nisser for hinanden, dette indebærer at man "driller hinanden", man kan lave søde drillerier, eller være sød som nisse.
Fx kan man lave gåder til sin nisse, som skal løses, og hvis det sker, så udløser det fx en gave "pebernødder" eller lignende.
Man kan også have en "lækker pakke" med til sin nisse, med nybagte småkager, hvor man har puttet lidt for meget peber i. Lav et puslespil til nissen.
Men for at man har en chance for at gætte hinanden, så kan det være en ide, at lave små hints i julemåneden om, hvem man er, førnævnte puslespil, kunne fx være af ens hund, eller bedstemor, eller hus. 
Vær gode til at hjælpe Jeres barn med at der sker noget et par gange om ugen, der findes intet så surt, som at have en nisse der "ikke virker".
Jeg hjælper gerne med at give gaver/sedler/puslespil/gåder og alt muligt andet, så Nisserne ikke bliver afsløret :).
 
Vi skal også have pakkekalender, så derfor (skrevet dagen før black friday), skal alle medbringe, en gave til ca 30,- helst noget som begge køn kan bruge, senest fredag den 1. december.
 
Glædelig jul
Kristian
16. november
 
I næste uge er der emneuge, hvor vi skal have "drama" som emne. Jeg vil gerne have at alle bidrager med kostumer, rekvisitter og gerne stofrester, som vi skal lave dukker ud af, det betyder vi skal kunne bruge/klippe/lime på stoffet.
Alle dage er fra 0830-1315, bemærk at der er skolefest torsdag aften, hvor de store skal opføre årets skuespil.
Børnene skal helst medbringe mobiltelefoner, og overførelseskabler, da vi skal optage små skuespil for at evaluere på præstationerne. Dem der har bærbare computere må også meget gerne tage dem med hver dag.
Torsdag aften skal alle i 4. klasse tage en kage med til ca. 20 personer, gerne større, da jeg har meldt os på til at sælge kage til skolefesten, salget foregår sammen med 3. klasse, og pengene går selvfølgelig i vores klassekasse ;)
 
TILFØJELSE!!: Kagerne medbringes gerne i skole i morgen, men kan også afleveres på skolen inden skuespillet går i gang. Jeg laver vagtplan til eleverne, og står selv i kageboden hele aftenen sammen med dem, jeg regner med at man max står en halv time. Vi skal stå i boden til skolefesten slutter, ca. klokken 21.45.
 
Hilsen Kristian
22. oktober

Hej alle - så er det blevet tid til indendørs idræt, husk indendørs fodtøj, håndklæde og til folk med langt hår elastik :)

Hilsen
IdætslærerneTorsdag den 28. sept.
 
Emneuge i uge 41 :)

Hej alle.

Så nærmer efterårsferien sig, og traditionen tro har vi en emneuge i sportens tegn.

Som vanligt skal vi ind i svømmehallen mandag – torsdag. De klasser der skal i svømmehallen har den dag de er afsted først fri 13.30.
Alle andre har fri klokken 13.15.

Mandag skal 0.- 1. - 2. klasse i svømmehal.
Tirsdag skal 3. - 4. klasse i svømmehal.
Onsdag skal 5. - 6. klasse i svømmehal.
Torsdag skal 7. - 8. klasse i svømmehal.

Bod mad er som det plejer. Dem som skal i svømmehallen får bod mad med.
Husk en god madpakke og drikkedunk, samt svømmetøj og håndklæde.

Alle andre er tilbage på skolen, hvor man dels skal deltage i gøgler dag i hallen, samt hockey, basket, stjerneløb, i nærområdet, så pak tøj alle dage til både indendørs og udendørs aktiviteter.
Der skal også medbringes en læsebog, da der hver dag vil være læsebånd.

Fredag har alle fri klokken 12.00 efter skolernes motionsdag. Der kan som vanligt vælges mellem løb, samt fra 4. klasse og op, en cykelrute på cykelstien. Der vil være frugt under løbet og Suppe til eleverne efter løbet. Til at skære frugt og varme suppen op vil vi gerne bede om hjælp af 2-3 forældre i køkkenet. Hvis I forældre har mulighed for at komme og se løbet. Vil det være dejligt hvis i vil hjælpe med at stå på ruten og holde øje med trafikken. Så kom glad😊

Vi glæder os til en dejlig emneuge :)

Lærerne
 
Den 11. september
I idræt skal alle fra nu af i bad - så husk håndklæde - skiftetøj.
Hilsen Kristian - Vibeke - Trine
 
Til alle forældre og børn
Så er det snart tid for den årlige lejrtur for hele skolen 😊 Vi tager afsted mandag d. 18. september.
Vi skal til:
Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø.
Alle elever møder, som de plejer kl. 8.30.
0.-4. klasse skal køre med bus med afgang fra skolen kl. 9.00. Der medbringes mad og drikke til middagsmad mandag (de som er på skolemad, får mad fra kroen, men husk drikke) 0.-4. klasse skal være på lejren til onsdag d. 20.9, hvor I forældre selv henter på lejren ml. kl. 14 og 16. Aftal evt. fælleskørsel.
5.-8. klasse skal cykle. Afgang på cykel også kl. 9.00. Turen er omkring 45 km. Eleverne skal selvfølgelig møde med en cykel, der er ordentlig klargjort. Indstillet i højde, pumpet og kæde strammet - i det hele taget tjekket igennem. (Hvis nogen er i tvivl om det, så tag cyklerne med i skole i ugen op til lejrskolen, så skal jeg nok se på det (TK).
Eleverne, der skal cykle, skal medbringe en lille taske/rygsæk til evt. regntøj, madpakke og drikke (de som er på skolemad får madpakke fra kroen), lommelygte, cykelhjelm og vest. (evt. lidt penge til snolder på turen)
Vi cykler selvfølgelig, som vi plejer, på de små veje og cykelstier der måtte være.
Det er TK og Mette B. som cykler med eleverne.
Torsdag efter morgenmad cykler vi hjem igen og eleverne har fri, når vi kommer til Vammen.

Pakkeliste:
Sovepose/dyne, pude, lagen (evt. 1 sovedyr)
Nattøj
Toiletsager og håndklæde.
Ekstratøj: badetøj, løbetøj samt skiftetøj til alle dage (tøj til at være ude i) – husk navn i.
Kondisko, Gummistøvler, regntøj (hold øje med vejrudsigten)
Navn i/på ALT.

Mobiltelefoner skal blive hjemme!!

Hvis der er nogle ting, som medicin eller andet, vi skal vide, så giv besked til klasselæreren ugen inden.

Vi skal bruge (sunde) boller til morgenmad alle dage samt kage til aftensamling.
Er det nogle af jer forældre, der vil være behjælpelig med at bage? Udgifterne refunderes ved Anna Marie på kontoret. Afl.: navn, udgifter og konto nr. på et stykke papir til hende. Giv besked hurtigst mulig, så vi kan planlægge.

Navn:___________________________________________________ bager 30 boller.

Navn:___________________________________________________ bager en kage til ca. 30 personer.

Boller og kage afl. mandag morgen.

Vi glæder os til nogle hyggelige dage med jeres børn.
Mvh. Lærerteamet.Søndag den 3. september
 
Referat af forældremøde tirsdag den 29. august.

1)
Forældrerådet forventes at arrangere 2-3-4 aktiviteter pr år, enten for voksne/børn eller for børnene alene. Idéer kunne fx være: kanotur, fisketur, gamle lege dag, bålmad eller lignende.

Forældrerådet består af:
Jeanette Grøndal Meldgaard
Lotte Vels
Maria Elmbæk
Ninna Danielsen Bager
Lone Jensen er fortsat kassemester.

2)
Fødselsdage skal enten afholdes for alle i klassen eller for drenge/piger. Gave ligger i niveauet 25-30 kroner, synes man det er svært at finde noget, så gå sammen.
Fejring i skolen kan foregå med hvad man har lyst til – slikkepind/flødebolle/kage – men undertegnede mener bønene er lige så glade for et stort frugtfad.
Gå sammen om at arrangere fødselsdagene, hvis man har lyst, det giver mulighed for flere øjne på dagen, og er der nogen der ikke har det store overskud til afholdelse, så er der flere hænder til at løfte opgaven.

3)
Klimaet i klassen forventer jeg bliver godt, ved at der tidligere har været problemer med uro i klassen, men Torben og jeg vil arbejde hårdt for at der bliver et godt arbejdsmiljø i klassen.
Det skal siges i samme stund, at jeg ser klassen som en super dejlig klasse, men at der er brug for mere flexibel/bevægelse i timerne og dette vil dæmpe uroen.

Husk ved konflikter, at informere hinanden. Jeg vil også gerne have info om større ting, men hvis Jeres børn kan have mange gode venskaber uden for skoletiden, og leger med nogen ofte, så er dette noget af det vigtigste man kan gøre for at skabe en god klasse! ”for det er svært at drille sin(e) bedste venner”.

Mandag - NT byttes med eng onsdag
Tirsdag - Grammatik
onsdag - Udeskole: sammensmeltning mellem dansk og NT
Torsdag - 1 dansktime byttes med engelsk onsdag, nr 2 dansktime er læsetime
Fredag - Idræt: alle skal i bad efter timerne fra nu af.

4)
Lektier:
jeg ønsker at alle får lektiebog, børnene kan få meget læring ved at benytte en lektiebog, OG de kan tage ansvar for selv at få lavet/holde øje med deres lektier.
Jeg ser helst et minimum af lektier, men det kan ikke helt undgås, ved at tilrettelægge timerne med en uge mellem, hver ting, så er der mulighed for at planlægge, hvornår i vil lave dem.
Læsekontrakter er udleveret og underskrevet, man anbefaler 20-25 minutters læsning om dagen.

5)
Materialer: jeg har fuld forståelse for forglemmelser, det har jeg også. Men hjælp Jeres børn med at få lavet deres ting, manglende lektier kan give ”en klump i maven”, og sker det tit, er det træls.
Når vi skal på ture, så husk, at I selv skal sørge for at materialerne er i oden, fx har jeg ikke tid til at pumpe 4 cykler, stille 2 sæder i højden, og spænde 1 hjul og 1 sadel fast, inden vi skal køre.

6)
Kontakt:
Jeg sender en sms ved manglende lektier, bare som info, så kan I selv se på det. Jeg skriver og ved andre småting – kun ved større ting ringer jeg til de pågældende.

Jeg vil gerne frabede mig opkald/sms'er før klokken 7.15 om morgenen og efter 21 om aftenen.

Send sms til 60 94 67 94 så jeg har kontaktinfo.

Håber alt er kommet med :)

Hilsen Kristian
 
 
Onsdag den 30. august.
 
Lone gjorde mig lige opmærksom på, at mange endnu ikke er medlem af vores FB gruppe. Der er mange gode opdateringer derinde om, hvad vi laver i hverdagen, MEN det vil også være her, I kan blive opdateret på, hvad forældrerådet laver, påmindelser om fødselsdage, efterlysninger osv.
Adresse herunder på FB siden som hedder "4. klasse Langsø Friskole 2017":
https://www.facebook.com/groups/1701250266847860/
 
Hilsen Kristian
 
 
Tirsdag den 22. august
 
HUSK - forældremøde mandag den 28. august - se evt kalender her, med tidspunkt:
http://langsoe-friskole.dk/aarskalender-201617
 
Hilsen Kristian
 
Mandag den 21. august
 
Der kommer en ændring i klassens skema, da fagsammensætningen om onsdagen bliver bedre til udeskole, hvis jeg flytter engelsk timerne fra denne dag.
Derfor bytter NT om mandagen med den ene engelsk time onsdag, og den ene dansk time om torsdagen bytter med den anden engelsk time onsdag, ændringerne bliver lavet i skemaet på hjemmesiden hurtigst muligt.
 
Indkøb til matematik af lommeregner kunne være texas TI-30XS. Husk også passer, lineal på 30 cm og tegnetrekant.
 
HUSK - sygesikring på onsdag til bib.turen. 
 
Kristian
 
Tirsdag den 15. aug. - version 2 :):)
 
Materialer der skal anskaffes til undervisning:
Lektiebog - fx mayland spiralkalender med fortrygte datoer m.m.
Lommeregner fx texas TI-30XS.
Passer der kan låses.
Linealer - samt tegnetrekant med vinkelmåler.
 
Hilsen Kristian
 
Tirsdag den 15. aug - version 1 :)
 
Hej Alle
 
FB gruppen fra sidste år er lukket, men en ny er dukket op til nuværende 4. klasse - søg ind hvis det har interesse :)
 
https://www.facebook.com/groups/1701250266847860/?fref=ts
 
Hilsen
Kristian
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk