Klasseside 2.

Kære forældre.

Nu er der ikke meget tilbage af skoleåret og inden I får set jer om, er jeres børn startet i 3. klasse.

Vi er jo blevet færdige med læsebogen og jeg har igen i dag talt med børnene om, hvor vigtigt det er, at de stadig øver sig i at læse, så de ikke går tilbage i deres læseudvikling. Samme besked vil jeg give jer forældre; Sørg nu for, at de får øvet sig hver dag – også jævnligt i sommerferien, så alt det arbejde de og I har lavet, ikke er spildt. De har mulighed for at låne bøger her på skolen hver onsdag indtil sommerferien, og ellers er det en god idé at tage ind på biblioteket i Viborg, hvis I mangler læsestof. Vi slipper selvfølgelig ikke læsningen helt her i klassen, da vi både arbejder med at finde viden og skrive om forskellige emner og arbejder med Alkalær, men træningen hjemme er vigtig!

 

Læsning - hvordan kan du hjælpe?

Øvelse gør mester, og derfor er det vigtigt, at alle børn læser 15-20 minutter om dagen - hver dag. Det er en stor hjælp for mange børn, hvis deres forældre hver dag minder dem om, at der skal læsetrænes.

Læsetræningen skal helst være en god og hyggelig situation, og man kan som forælder bidrage til, at det bliver sådan. Prøv at finde et bestemt tidspunkt på dagen, hvor der er ro og tid til, at dit barn får læst. Det kan være, når det kommer hjem fra skole, mens der laves aftensmad eller inden sengetid.

Læsning og skrivning går hånd i hånd.

Når man skriver meget, bliver man samtidig en bedre læser.

Ved at skrive udvikler børnene deres ordforråd og bliver opmærksomme på ordenes lyde og teksternes opbygning. Dette hjælper dem, når de læser. Derfor bør man også som forælder opfordre til skrivning. Det kan være en god idé at veksle mellem læsning og skrivning, sådan at de 15-20 minutters læsning jævnligt skiftes ud med skrivning.

 

I morgen, onsdag, tager hele skolen ned til Tjele Langsø. Børnene skal derfor have madpakker og drikkedunk med i en lille taske. Altså ingen skoletaske i morgen. Sørg gerne for, at de også har lidt ekstra tøj med, hvis de skulle blive våde. Der må soppes i søen – ikke svømmes. De må gerne tage et fiskenet med, hvis I har. Vi er tilbage på skolen ca. kl. 12.00, så de har fri til normal tid 😊 Vi har bibliotek torsdag i stedet.

Vigtigt! Husk at få solcreme på hjemmefra.

 

Kh. Vibeke.
13 april 2018
 
Kære forældre i 2 kl.

Jeres børn arbejder super godt i timerne og drøner der ud af i matematik🏎.

MEN:
Hver Torsdag retter vi som altid lektier.
De sidste gange har op til 8 ud af 18 elever ikke lavet deres lektier. Det betyder at de ikke for rettet og får forklaret opgaven hvis den har været svær for dem.
De finder altså ikke ud af om det de har lavet er rigtig. Det betyder også at deres rettemakker mangler en, at rette med og der skal bruges tid på at finde en ny makker. Man kan sige at det skal der også hvis en er syg... men 8 nye grupper tager altså tid at når man skal tage højde for niveau, koncentration m.m. Samtidig skal de som har lavet deres lektier vente på de få en ny makker.

Vil I forældre være gode til at hjælpe jeres børn med at få lavet deres lektie.
De er endnu IKKE klar til, at få ansvaret for det selv og I skal altid tjekke op på om de har lavet det. Samtidig får jeres børn også ros af jer når de har lavet deres lektie, det styrker selvtillidheden og I kan følge med i hvad de kan og ikke kan samt eleven er forberedt når han/hun kommer til timen.


Har eleven/I svært ved nogen af opgaverne kan eleverne altid komme mandag, tirsdag og onsdag i løbet af pauserne og spørge om hjælp. På den måde er de klar til timen torsdag hvor der rettes.
Har I ikke kunne nå, at lave lektien fra fredag-torsdag. Vil jeg gerne have en besked fra jer på SMS.
Der er flere elever der er bagud og det er ikke fedt, at skulle række hånden op og fortælle at de ikke har lavet deres lektier😟.

Jeg håber I vælger, at se denne besked som en hjælp til jeres børn.


I dag har vi arbejdet med magiske firkanter, symmetriakse, diameter, omkreds og km. Og eleverne er som altid fantastiske til, at arbejde. Se billeder her og lektier på lektiesiden.

Rigtig god weekend☀️
Trine🤩
Kor er aflyst på onsdag den 7. marts.
mvh mette 
 
 
Torsdag den 1. marts

HELE skolen tager i morgen fredag på kælkebakken på Østerkærvej.
Vi holder morgensamling, og derefter spiser vi formiddagsmad, herefter tager vi ned og kælker, vi vil være afsted indtil cirka klokken 12, hvor vi kommer tilbage på skolen og spiser middagsmad.

Hilsen
Lærerne
Hej alle.
Som nogen af jer nok allerede har hørt, så er vi begyndt at have legemakkere i pauserne igen. Grunden til dette er, at det stadig er svært for enkelte af børnene at finde nogen at lege med. Når man går i 2. klasse kan det godt gøre ondt at blive afvist, hvis man spørger om man må være med i en leg og svaret så er nej. Det kan hurtigt resultere i, at man stopper med at spørge og i stedet går rundt for sig selv.
Vi har på klassen talt om mange gange, at alle i klassen er medansvarlige for, at alle har det godt, men det kan også være svært lige at huske at få andre med i legen, hvis man selv er i gang med en god leg. Derudover mener jeg, at det er vigtigt, at børnene lærer at samarbejde og at rumme hinanden – at det barn som gerne vil være den styrende, lærer at være flexibel og give plads til andre og at det barn, som oftest vælger den/de samme at lege med, kommer lidt ud af sin komfortzone og opdager, at alle de andre børn også har noget positivt at byde ind med. Samarbejde vil de skulle i mange sammenhænge fremadrettet (og skal det også nu i nogle undervisningssituationer) Vi vil løbende evaluere på hvordan det går og justere, hvis noget er helt skævt. Jeg håber, at I forældre vil bakke op om initiativet, tag gerne en snak med jeres barn om det, og så håber jeg, at det kan være med til at gøre sammenholdet og venskaberne i klassen endnu stærkere. De får nye legemakkere hver mandag og det er ikke et tiltag, som skal køre for evigt, men i en periode.

Kh. Vibeke.
Hej alle.
Så er vi i gang igen efter vinterferien og vi lægger lidt hårdt ud.. 😊 Vi har læst i læsebogen i dag og børnene skal have både den og arbejdsbogen med i tasken hver dag. Der vil af og til også være lektier i arbejdsbogen, i så fald vil det stå på lektiesedlen. Husk at få den skrevet under hver dag. Sideløbende arbejder vi stadig i Alkalær. Tjek lige op på børnenes penalhus. Det skal som minimum indeholde flere spidsede blyanter, viskelæder og linial.
Mvh. Vibeke.
Mødetid fredag til fastelavn er kl. 8.30 - 13.15.
Kh. Vibeke
Tirsdag den 6. februar

På fredag er der fastelavn på skolen. Der bliver tid til at klæde om på skolen, og sminket, for vi laver hele dagen til en fastelavnsdag :).

Efter vi har lagt sminke og klædt os ud, vil der være dodgeball i hallen for den ene halvdel af skolen, mens den anden halvdel slår katten af tønden.
Vi holder pause efter første runde, og bytter så efter 10 pausen.

Efter tolv pausen vil vi samles til ”morgensamling” for at kåre den:
”mest farverige” - ”den bedste hjemmelavede” - ”den skøreste” og en ny kategori ”bedste lærer” som børnene skal stemme om.

Der er i klasserne lavet aftaler om, at der bliver lavet fastelavnsboller, så disse vil selvfølgelig også blive serveret i løbet af dagen :).

Vi glæder os til en festlig dag!

Lærerne
Kære forældre.
Så er næsten alle skole/hjem samtaler gennemførte og noget af det, der går igen er, at vi stadig skal arbejde på, at der vedbliver at være en god arbejdsro i klassen. Nogen af børnene har meget brug for ro for at kunne koncentrere sig og de børn tager, eller har allerede taget, et par ørebøffer med, som ligger i deres kasse. Det kunne være SÅ skønt, hvis alle børnene har mulighed for det, for vi kan alle have brug for et lille ”break” i løbet af dagen, hvor der er ro i hovedet. Overvej derfor gerne, om ikke I skal smide en 30 kroneseddel efter sådan et par 😊

En anden ting er, at det åbenbart kan være lidt svært at huske at få læst derhjemme, når der for tiden ikke er en lektieseddel. Men… det er stadigvæk VIGTIGT! Jeres børn har en alder, som gør, at de er meget modtagelige for læring og derfor er det med at holde fast og fortsætte træningen, så der fortsat er udvikling og ikke stagnering eller tilbagegang. De skal selv læse højt for jer (alternativt hunden, katten, lillesøster eller bamse, hvis man ikke har brug for så meget støtte) 15-20 min. hver dag. Lav også gerne nogle hyggestunder, hvor I kan læse højt for dem. Udover at det er hyggeligt, er det også med til at udvikle barnets ordforråd, styrker talesproget, styrker læsefærdigheder og evnen til at skrive.

I næste uge har vi emneuge (uge 5) og vi starter ugen med at tage på biblioteket i Viborg sammen med 0.-1. kl. Vi skal arbejde med fugle og vi låner bøger om emnet. Børnene skal denne dag kun have en lille taske med, med madpakker og drikkedunk. Vi tager skolemaden med til de børn, som er på ordningen. Børnene har fri kl. 13.15 hver dag i denne uge. I denne uge har vi ikke idræt eller ”bibliotek”.

FASTELAVN: Fredag d. 9.2. (fredag før vinterferien) holder skolen fastelavn, hvor vi slår katten af tønden mm. Husk at møde udklædt! 😊 Børnene har denne dag fri kl. 13.15.

Efter vinterferien går vi igen i gang med læsebogen om Ida og Emil. ”Den første læsning 2” samt arbejdsbogen skal derfor medbringes fra mandag d. 19.2.
Kh. Vibeke.
2. klasses ugeopgave skal denne gang laves på e-mat.
det er lektie til fredag d. 12/1-18

Eleverne skal bruge deres UNI-login for at komme ind på e-mat. Den kode kan i finde i deres postmappe.

Her er linket til en forældre vejledningen.
Link:
file:///C:/Users/Bruger/Documents/Langs%C3%B8%20Friskole/Matematik/Emat-vejledning-til-elever-og-for%C3%A6ldre.pdf
 
de er alle igang med opgaven så i skal fortsætte ved den opgave de er nået til.
jeg har lagt ugeopgaven for 2 kl. op to gange, eleverne skal kun lave den ene👍🏽😉
14.12.17
Hej alle.
Vi vil gerne invitere til Paptallerkenjulenissespil ;) Vi er i fuld gang med igen at øve på nissespillet, samt lave kulisser og vi vil derfor gerne invitere de af jer forældre, som har tid og mulighed, til at komme og se det på tirsdag d. 19.12 kl. 11.15. Stykket varer ca. 10-15 minutter. 
 
På onsdag har vi juleafslutning og skal i kirke kl. 9.00. Derefter julehygger vi i klassen og børnene må have slik og sodavand med. Hvor meget slik er op til jer :) Børnene har denne dag fri kl. 12.00
 
Rigtig glædelig jul til jer alle! :)
Kh. Vibeke
Hej alle.
Så er vi kommet godt igang med december og tak til alle jer, der kom og hyggede med os i fredags til juleklippedag :)
Vi holder stadig pause med læsebogen og fokuserer på Alkalær og De 120 ord og derudover har vi et lille paptallerkennissespil, som også skal øves. Jeg regner med, at vi kan vise det en af de sidste dage før jul og gør vi det, skal jeg nok lade jer det vide, såfremt nogle af jer gerne vil se det. 
På onsdag d. 6. december tager vi til Viborg sammen med 3. klasse. Vi skal til Englestue hos Carte Blanche. Vi er retur på skolen kl. ca. 13.20. Børnene skal ikke have skoletaske med den dag, men en lille taske med 10-mad, 12-mad og drikke. Vi glæder os til en hyggelig tur ud af huset :)
 
Kh. Vibeke
Hej alle.
Som I ved, holder vi lige nu en pause fra læsebogen. Istedet arbejder vi med de 120 ord. Det er de mest brugte ord, som er gode at kunne udenad. Der er en masse forskellige arbejdsopgaver til ordene, hvilket gør, at det er stavetræning og skrivning, der er i fokus. Derudover har vi stadig bibliotek hver onsdag, hvor børnene får tid til at læsetræne og lave boganmeldelser. Det er især vigtigt nu, hvor vi ikke arbejder med læsebogen hver dag, at I får læsetrænet med jeres barn derhjemme! De kan låne frilæsningsbøger her hver onsdag, men det er også en rigtig god ide at besøge biblioteket i Viborg engang imellem - deres udvalg er altså bare lidt mere spændende! :) 
I næste uge er der emneuge. Den store klasse skal lave teater (husk forestilling og skolefest torsdag aften d. 23.11) Vi skal også arbejde med teater i 2. klasse og målet er en slags marionetpaptallerkennissedukketeater.. ;) :) 
 
Vi har i klassen stemt om hvordan december mdr. skal foregå og de har valgt, at de i år gerne vil have nissevenner. Det betyder, at jeg sidst i november fortæller børnene, hvem de er nisseven for. De skal så 2 gange om ugen (hverken mere eller mindre) have en lille ting med til sin nisseven. Det behøver ikke være noget der koster en hel masse; det kan være en slikkepind, en lille pakke med 4 småkager, en perleplade man har lavet, et lille digt eller andet hyggeligt. Deres kedelige lærer har bestemt, at man kun må være en SØD nisseven, så ikke noget med at fylde skoletasker med ris mm! :D Man må dog gerne være finurlig og måske lave et lille skattekort, som kan lede hen til tingen eller fx. tape den op under bordet :) Og så er det vigtigt, at man ikke ved, hvem der er ens nisseven - det er tophemmeligt!! ;) Og husk det nu: 2 gange pr. uge. Det er SÅ ærgerligt at have fået en nisseven, som aldrig kommer med noget. De bliver så kede af det og det kan vi ikke ha' .. :)
 
Kh. Vibeke
 
 
 
 
22. oktober

Hej alle - så er det blevet tid til indendørs idræt, husk indendørs fodtøj, håndklæde og til folk med langt hår elastik :)

Hilsen
Idætslærerne
Eleverne har fået deres matematikbog med hjem.
Det ser godt ud de fleste steder😀👍🏽
Jeg har skrevet på bagsiden af forsiden hvis de mangler nogle sider el. Opgaver.
Når de er lavet dem får de også et klistermærke👌😉😀Torsdag den 28. sept.
 
Emneuge i uge 41 :)

Hej alle.

Så nærmer efterårsferien sig, og traditionen tro har vi en emneuge i sportens tegn.

Som vanligt skal vi ind i svømmehallen mandag – torsdag. De klasser der skal i svømmehallen har den dag de er afsted først fri 13.30.
Alle andre har fri klokken 13.15.

Mandag skal 0.- 1. - 2. klasse i svømmehal.
Tirsdag skal 3. - 4. klasse i svømmehal.
Onsdag skal 5. - 6. klasse i svømmehal.
Torsdag skal 7. - 8. klasse i svømmehal.

Bod mad er som det plejer. Dem som skal i svømmehallen får bod mad med.
Husk en god madpakke og drikkedunk, samt svømmetøj og håndklæde.

Alle andre er tilbage på skolen, hvor man dels skal deltage i gøgler dag i hallen, samt hockey, basket, stjerneløb, i nærområdet, så pak tøj alle dage til både indendørs og udendørs aktiviteter.
Der skal også medbringes en læsebog, da der hver dag vil være læsebånd.

Fredag har alle fri klokken 12.00 efter skolernes motionsdag. Der kan som vanligt vælges mellem løb, samt fra 4. klasse og op, en cykelrute på cykelstien. Der vil være frugt under løbet og Suppe til eleverne efter løbet. Til at skære frugt og varme suppen op vil vi gerne bede om hjælp af 2-3 forældre i køkkenet. Hvis I forældre har mulighed for at komme og se løbet. Vil det være dejligt hvis i vil hjælpe med at stå på ruten og holde øje med trafikken. Så kom glad😊

Vi glæder os til en dejlig emneuge :)

Lærerne
 
Den 11. september
I idræt skal alle fra nu af i bad - så husk håndklæde - skiftetøj.
Hilsen Kristian - Vibeke - Trine
 
Til alle forældre og børn
Så er det snart tid for den årlige lejrtur for hele skolen 😊 Vi tager afsted mandag d. 18. september.
Vi skal til:
Lejrgården Dollerup
Hestbækvej 81
9640 Farsø.
Alle elever møder, som de plejer kl. 8.30.
0.-4. klasse skal køre med bus med afgang fra skolen kl. 9.00. Der medbringes mad og drikke til middagsmad mandag (de som er på skolemad, får mad fra kroen, men husk drikke) 0.-4. klasse skal være på lejren til onsdag d. 20.9, hvor I forældre selv henter på lejren ml. kl. 14 og 16. Aftal evt. fælleskørsel.
5.-8. klasse skal cykle. Afgang på cykel også kl. 9.00. Turen er omkring 45 km. Eleverne skal selvfølgelig møde med en cykel, der er ordentlig klargjort. Indstillet i højde, pumpet og kæde strammet - i det hele taget tjekket igennem. (Hvis nogen er i tvivl om det, så tag cyklerne med i skole i ugen op til lejrskolen, så skal jeg nok se på det (TK).
Eleverne, der skal cykle, skal medbringe en lille taske/rygsæk til evt. regntøj, madpakke og drikke (de som er på skolemad får madpakke fra kroen), lommelygte, cykelhjelm og vest. (evt. lidt penge til snolder på turen)
Vi cykler selvfølgelig, som vi plejer, på de små veje og cykelstier der måtte være.
Det er TK og Mette B. som cykler med eleverne.
Torsdag efter morgenmad cykler vi hjem igen og eleverne har fri, når vi kommer til Vammen.

Pakkeliste:
Sovepose/dyne, pude, lagen (evt. 1 sovedyr)
Nattøj
Toiletsager og håndklæde.
Ekstratøj: badetøj, løbetøj samt skiftetøj til alle dage (tøj til at være ude i) – husk navn i.
Kondisko, Gummistøvler, regntøj (hold øje med vejrudsigten)
Navn i/på ALT.

Mobiltelefoner skal blive hjemme!!

Hvis der er nogle ting, som medicin eller andet, vi skal vide, så giv besked til klasselæreren ugen inden.

Vi skal bruge (sunde) boller til morgenmad alle dage samt kage til aftensamling.
Er det nogle af jer forældre, der vil være behjælpelig med at bage? Udgifterne refunderes ved Anna Marie på kontoret. Afl.: navn, udgifter og konto nr. på et stykke papir til hende. Giv besked hurtigst mulig, så vi kan planlægge.

Navn:___________________________________________________ bager 30 boller.

Navn:___________________________________________________ bager en kage til ca. 30 personer.

Boller og kage afl. mandag morgen.

Vi glæder os til nogle hyggelige dage med jeres børn.
Mvh. Lærerteamet.24.8.17
Hej alle.
Tak for et godt og konstruktivt forældremøde i går. Til jer der ikke deltog, er der et referat i tasken idag. Der har dog sneget sig en lille fejl ind i referatet, fordi jeg kom til at sige noget sludder.. Lejrskolen starter IKKE d. 17.9, da det er en søndag, men selvfølgelig mandag d. 18.-20.9. :)
Ifht. snakken om bad efter idræt, så vender jeg den med de andre lærere, og så meddeler jeg herinde, hvad vi når frem til.
 
I får lige referatet herunder også:
 
Forældremøde 2. klasse 23/8-2017
- Facebookgruppen hedder nu: 2. klasse Langsø Friskole 17/18
- Lejrskole 18.9.- 20.9. Der kommer mere info, pakkelister mm, når vi nærmer os. Har barnet brug for eksempelvis medicin eller andet, kontakt Vibeke op til. 
- Bad efter idræt i 2. klasse: Ønsket fra forældregruppen er, at børnene tager en hurtig skyller efter idræt som en del af det, at man "lærer" i og gør efter idræt og for at styrke deres bevidsthed omkring kropsdiversitet og identitet .
- Forældreråd: Maria, Tine og Helene, mobilepay 50 kr. snarest muligt til tlf. 61666639 (husk navn på barn); ellers konto nr. 5939 6283504466.
- Fødselsdage: alle drenge, alle piger eller hele klassen. Gavebeløb ca. 20 kr. Husk, at man kan låne skolen eller børnehuset til formålet.
 
Kh. Vibeke
 
 Hej alle. Så er vi kommet rigtig godt igang med det nye skoleår. Vi har budt velkommen til en ny elev, Olivia, som allerede er faldet godt til i klassen :) 
Husk, at der på onsdag d. 23.8 er forældremøde fra kl. 19-21.
 
 
Programmet for aftenen:
Valg af referent
Info fra Vibeke
Valg til forældreråd, min 3
Klassekassen
Eventuelt
 
Vel mødt.
 
Kh. Vibeke
Langsø Friskole | Haugårdsvej 4-6, Vammen, 8830 Tjele  | Tlf.: 87 99 93 01 | mail@langsoe-friskole.dk